این لقبی است که در گوگل، به پریسا تبریز دادهاند. پریسا تبریز از چهره های سرشناس حوزه فناوری که بارها در مجله های معتبر از برترین های جهان یاد شده است.
«دوران کودکی من در کنار دو برادر کوچکترم گذشت. همیشه به عنوان یک خواهر بزرگتر ریاست می کردم و آنها من را به اسم “قلدر” صدا میکردند. عاشق بازیهای کامپیوتری بودیم و همیشه سعس میکرد آنها را شکست بدهم. آن زمان هیچ ایدهای از شغلی که در آینده انتخاب میکنم، نداشتم. زمانی که در تست ارزیابی اشتغال در دبیرستان، بهترین شغل سازگار برای من افسری پلیس تشخیص داده شد، به نتیجه میخندیدم و حالا میبینم که شغل فعلی من تا چه حد شبیه به کار پلیسهاست.» اینها بخشی از سخنان پریسا تبریز، شاهدخت امنیتی گوگل است که در یکی از مصاحبههایش بیان میکند.
همچنین بخوانید: خاطرات کاری پریسا تبریز ، شاهزاده امنیتی گوگل
پریسا تبریز شاهزاده امنیت گوگل
شاهزاده امنیت گوگل ، این لقبی است که در گوگل، به پریسا تبریز دادهاند. خانم تبریز، رئیس تیمی متشکل از 300 هکر آمریکایی و اروپایی در گوگل است که وظیفه بررسی تهدیدات امنیتی مرتبط با موتور جستجوی گوگل و محصولات ساخت این شرکت را بر عهده دارند. صدها مهندس کامپیوتر شرکت گوگل در سراسر جهان تحت مدیریت پریسا تبریز کار میکنند. پریسا تبریز در سال 1983 از پدری ایرانی و مادری آمریکایی-لهستانی در شیکاگو متولد شد. پس از ثبت نام دانشگاه در رشته مهندسی رایانه، به سرعت شیفته این رشته شده و از علاقه و استعداد زیاد خود در این زمینه باخبر شد. پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه ایلینویز، پژوهشی در حوزه حمله به فناوریهای بهبود حریم خصوصی و امنیت شبکه انجام داد. پس از آن پیشنهادی برای کارآموزی در گوگل دریافت کرد که بلافاصله آن را پذیرفته و در این شرکت مشغول به کار شد.
ورود پریسا تبریز به دنیای مردانه فناوری
ورود او به دنیای مردانه فناوری، به یک جنجال تبدیل شده و به نوعی یک ناهنجاری محسوب میشد. این مسئله نه تنها به دلیل نابرابریهای جنسیتی در محیطهای کاری، بلکه به دلیل داشتن مسئولیت هدایت 30 مرد متخصص آمریکایی و اروپایی بود. شرکت گوگل، در سال 2014 گزارشی از تنوع جنسیتی در محیط کار را برای اولین بار در سیلیکون ولی ارائه کرد که طبق این گزارش، به ازای هر 100 مرد، تنها 30 زن در حوزه فناوری مشغول به کار هستند.
پریسا تبریز در این رابطه میگوید: «زنان به دلیل دست کم گرفتن تواناییهایشان، خود مقصر این کم رنگ بودن در دنیای فناوری هستند». نام خانم پریسا تبریز بارها در لیست افراد برتر نشریات معتبر دنیا در حوزه کسب و کار و البته فناوری برده شده است. در سال 2012، مجله فوربز، پریسا تبریز را در لیست 30 چهره برتر دنیای فناوری و در کنار چهرههای شناختهشدهتری مانند مارک زاکربرگ، معرفی میکند.
یکی دیگر از القابی که پریسا تبریز را با آن میشناسد، “صلاح فوق سری گوگل در مقابل هکرهای کلاه سیاه” است. سال 2014 پس از نقصهای فنی و هجوم هکرهای منسوب به “کلاه سیاهها (Black Hatˈs)”، گوگل تیمی با سرپرستی پریسا تبریز تشکیل داد تا با تمرکز روی نرمافزارهای گوگل، عمداً به این سیستمها حمله کرده و نواقص ایمنی آنها را پیدا کنند. پس از گذشت سه سال از فعالیت این گروه، آنها به عنوان تأثیرگذارترین و بهترین نابود کنندههای نواقص اینترنتی دنیا شناخته میشوند.
حالا پریسا تبریز، این شاهزاده خانم ایرانیالاصل، الگوی تمام زنانی است که در مقابل نابرابریهای جنسیت زده در محیطهای کاری، شجاعانه ایستاده و نمیخواهند مغلوب دنیای مردانه مشاغل خود شوند. برای آشنایی بیشتر با دیگر زنان موفق ایران می توانید به بخش بیوگرافی افراد موفق در سایت گرداب جذب مراجعه کنید.
