۵ راز درباره آلبرت انیشتین نابغه باور نکردنی
موفقیت و انگیزشی

۵ راز درباره آلبرت انیشتین نابغه باور نکردنی

آلبرت انیشتین، یکی از بزرگ‌ترین دانشمندان در تمام دوران است که در ۱۴ مارس ۱۸۷۹ در خانه خانواده‌اش در شهر اولم آلمان به دنیا آمد. روز تولد او با عدد پی، این عدد بی‌پایان خاص یکی است. زندگی علمی انیشتین در دوران جوانی او آغاز شد و او اولین مقاله علمی خود را در آن زمانی نوشت.

در سال ۱۹۰۵، انیشتین چندین اثر تأثیرگذار منتشر کرد و به موضوعاتی مانند نسبیت پرداخت. مشهورترین معادله خود در مورد جرم و انرژی  E=mc2 را معرفی کرد و در سال ۱۹۲۱ برنده جایزه نوبل فیزیک شد. انیشتین نوبل فیزیک را به دلیل اثر فتوالکتریک دریافت کرد.

در ادامه با ما همراه باشید تا با ۵ راز باور نکردنی انیشتین آشنا شوید.

1- انیشتین دیر صحبت کرد

والدین او نگران بودند که مشکلی در او وجود داشته باشد و حتی او را تحت معاینه پزشکان قرار دادند. آلبرت انیشتین واقعاً تا بعد از دوسالگی شروع از کلمات استفاده نکرد، حتی پس از شروع صحبت‌کردن، اغلب مکث‌های غیرطبیعی انجام می‌داد.

هیچ‌کس در دوران کودکی نمی‌دانست که استفاده یک نابغه است. درحالی‌که انیشتین نبست به همسن و سالان خود دیر زبان گشود، اما جرقه‌های اولیه علاقه خود را در همان دوران کودکی نسبت به علم نشان داد. زمانی که  پنج‌ساله بود پدرش یک قطب‌نما به او هدیه داد که منجر به جذب میدان‌های مغناطیسی می‌شد. همین امر باعث شد بیشتر به علوم و منشا دنیا علاقه‌مند شود.

2- آلبرت انیشتین به مدرسه علاقه‌ای نداشت

علی‌رغم برخی ادعاها، او در واقع در کلاس‌های خود، به‌ویژه ریاضیات و علوم، خوب عملکرد. بااین‌حال انیشتین از روشی که به او آموزش‌داده‌شده بود خوشش نمی‌آمد. وی بعداً اظهار داشت که «تقریباً یک معجزه است که روش‌های آموزشی مدرن هنوز کنجکاوی مقدس تحقیق را کاملاً خفه نکرده‌اند؛ زیرا آنچه این گیاه کوچک ظریف بیش از هر چیز به آن نیاز دارد، علاوه بر تحریک، آزادی است».

برخی از مهم‌ترین یادگیری‌های او خارج از کلاس انجام شد. عمویش یاکوب انیشتین را با جبر آشنا کرد. ماکس تل مود، یک دانشجوی جوان یهودی در رشته پزشکی نیز به‌عنوان مشاور خدمت می‌کرد. تل مود هر هفته برای مدتی شام از خانه انیشتین بازدید می‌کرد و برای اینشتین جوان کتاب می‌آورد تا بخواند. این متن‌های تأثیرگذار شامل کتاب‌های مردمی درباره علوم طبیعی و آثار فلسفی امانوئل کانت و دیوید هیوم بود.

3- انیشتین اشتیاق مادام‌العمر به موسیقی داشت

در ۶ سالگی به درخواست مادرش ویولن را در دست گرفت. انیشتین به‌سرعت توسط موسیقی کلاسیک، به‌ویژه آثار ولفگانگ موت زارت جذب شد. اینشتین زمانی گفت که «موسیقی موت زارت آن‌قدر ناب و زیبا است که من آن را بازتاب زیبایی درونی جهان می‌بینم.»

باگذشت سال‌ها، آلبرت انیشتین به یک موسیقیدان بسیار ماهر تبدیل شد. انیشتین ۱۷ ساله از اجرای سونات بتهوون که برای امتحان در مدرسه نواخت تحسین شد. بر اساس مجله Physics World، ارزیاب اظهار داشت که او در اجرای عمیقاً احساسی درخشید. تا پایان عمر، موسیقی مایه شادی این دانشمند مشهور خواهد بود.

4- آلبرت انیشتین یک دختر داشت، اما هیچ‌کس واقعاً نمی‌داند چه اتفاقی برای او افتاده است

او با میلوا ماریچ یکی از هم دانشجویانش در ارتباط بود که در سال ۱۹۰۲ دختری به دنیا آورد. نام کودک لیسرل بود. انیشتین و میلوا در زمان تولد کودک مجرد بودند و جدا از هم زندگی می‌کردند. وقتی بعداً دوباره با هم ازداج کردن، میلوا بچه را با خود نداشت.

در بیوگرافی انیشتین گمانه‌زنی‌های زیادی در مورد سرنوشت لیسرل وجود داشته است، این که آیا او توسط بستگان بزرگ شده است یا به فرزندخواندگی یا در جوانی در اثر بیماری مرده است. اما هیچ‌کس به‌طورقطع نمی‌داند چه اتفاقی برای لیسرل افتاده است. اینشتین و میلوا بعداً ازدواج کردند و صاحب دو پسر به نام‌های هانس آلبرت و ادوارد شدند. این ۲ سپس در سال ۱۹۱۹ از هم جدا شدند.

5- او نه‌تنها دانشمند بزرگی بود، بلکه به مسائل اجتماعی نیز علاقه داشت

او در طول جنگ جهانی اول یک صلح‌طلب بود، اما نگران افزایش یهودی‌ستیزی در آلمان پس از جنگ بود. او شروع به سخنرانی در حمایت از یک سرزمین یهودی در فلسطین کرد. انیشتین در اوایل دهه ۱۹۲۰ از ایالات متحده بازدید کرد تا برای دانشگاه عبری کنونی بودجه جمع‌آوری کند. در سال ۱۹۵۲ حتی از او برای ریاست‌جمهوری اسرائیل دعوت شد، اما او این سمت را رد کرد.

آلبرت انیشتین همچنین از جنبش حقوق مدنی در آمریکا حمایت کرد. در دهه ۱۹۴۰، او مقاله «مسئله سیاه‌پوست» را نوشت که در مجله Pageant ظاهر شد. انیشتین نوشت که شکاف نژادی در سرزمین جدیدش (او در سال ۱۹۴۰ شهروند ایالات متحده شد) او را عمیقاً آزار می‌دهد. تنها با صحبت‌کردن می‌توانم از احساس همدستی در آن فرار کنم. اینشتین یکی از اعضای NAACP، نژادپرستی را «بدترین بیماری» در کشور می‌دانست.

دسته بندی : موفقیت و انگیزشی

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مقالات مشابه