ملاله یوسف زی یک فعال بین المللی است که ضمن تأکید بر قدرت تحول آفرین آموزش، گفتگو و صلح، از حقوق دختران و زنان دفاع میکند. یوسف زی در 12 ژوئیه 1997 در دره سوات پاکستان به عنوان بخشی از جامعه پشتون متولد شد، در مدرسهای که پدرش ضیاءالدین اداره میکرد، تحصیل کرد و به عنوان یک دانش آموز ستاره شد و علاقه به یادگیری را نشان داد. در ادامه با ما در بخش انگیزشی سایت گرداب جذب همراه باشید تا شما را با ده جمله قدرتمند و به یاد ماندنی از جملات ملاله یوسف زی آشنا سازیم.
آشنایی با ملاله یوسف زی
در اكتبر سال 2012، هنگامی که با اتوبوس از مدرسه به خانه میرفت، یوسف زی به طور مشخص توسط یك فرد مسلح طالبان كه بخشی از گروهی از مهاجمان بود مورد هدف قرار گرفت و دو دختر دیگر نیز زخمی شدند. چند روز بعد او را به انگلیس منتقل کردند و با ضربه شدید به سر، ماهها مسیر بهبودی را در بیمارستان ملکه الیزابت بیرمنگام آغاز کرد. وی پس از مرخص شدن در فوریه 2013، تحصیلات خود را در بیرمنگام از سر گرفت و در ژوئن همان سال، با تعجب، سرکشی و خردمندی، در مورد تجربیات و چشم انداز خود برای جهان به سازمان ملل متحد پرداخت. از همین رو صندوق ملاله نیز تأسیس شد و سرمایه گذاری جهانی در زمینههای آموزشی برای دختران را فراهم میآورد.
مطابق کمیته جایزه، در اکتبر 2014، یوسف زی به همراه همکارش کایلاش ساتیارتی جایزه صلح نوبل را به دلیل “مبارزه آنها با سرکوب کودکان و جوانان و حق همه کودکان از آموزش” دریافت کردند. یوسف زی به این ترتیب جوانترین فردی شد که در میان امتیازات تقدیرهای اضافی که ادامه داده است، افتخار دریافت کرده است. او همچنین کتاب خاطرات” من ملاله هستم” را با کریستینا لمب نوشته است. در سال 2017، وی تحصیلات خود را در دانشگاه آکسفورد آغاز کرد و سال بعد برای اولین بار پس از ترک کشورش به پاکستان بازگشت. برای آشنایی بیشتر با ملاله می توانید به بیوگرافی ملاله یوسف زی در سایت گرداب جذب مراجعه کنید.
جملات زیبای ملاله یوسف زی
درباره آموزش: “من حق تحصیل دارم. من حق بازی دارم. من حق آواز خواندن دارم. من حق صحبت دارم. من حق دارم به بازار بروم. من حق صحبت کردن را دارم.”
در مورد اصابت گلوله: «دوستان عزیز، در 9 اکتبر سال 2012، طالبان به سمت چپ پیشانی من و دوستانم نیز شلیک کردند. آنها فکر میکردند گلولهها ما را ساکت میکنند، اما موفق نشدند و از آن سکوت هزاران صدا بیرون آمد. تروریستها فکر میکردند، میتوانند اهداف من را تغییر دهند و بلند پروازیهای من را متوقف کنند. اما به جز ضعف، ترس و ناامیدی مرد این چیزی در زندگی من تغییر نکرد و به جای آن ها قدرت و شجاعت متولد شد. من همان ملاله هستم. جاه طلبیهای من یکسان است. امیدهای من همان است. “
درباره بی سوادی: “بنابراین اجازه دهید مبارزهای باشکوه علیه بیسوادی، فقر و تروریسم انجام دهیم، اجازه دهید کتابها و قلمهای خود را برداریم، آنها قویترین سلاحها هستند. یک کودک، یک معلم، یک کتاب و یک قلم میتواند جهان را تغییر دهد.”
درباره صلح: “خواهران و برادران عزیز، ممکن است به اصطلاح دنیای بزرگسالان آن را درک کنند، اما ما کودکان این درک را نداریم. چرا کشورهایی که ما آنها را “قوی” مینامیم در ایجاد جنگ بسیار قدرتمند هستند اما در ایجاد صلح بسیار ضعیف هستند؟ چرا اسلحه دادن بسیار آسان است اما کتاب دادن بسیار سخت است؟ چرا چنین است، چرا ساخت مخازن بسیار آسان، اما ساخت مدرسه بسیار سخت است؟ “
درباره داستان او: “من اغلب میگویم که داستانم را نه به دلیل بی نظیر بودن، بلکه به دلیل اینکه داستان بسیاری از دختران است، تعریف میکنم. من فکر می کنم درک این که شما تنها نیستید بلکه با میلیونها خواهر خود در سراسر جهان ایستادهاید، امری حیاتی است. “
درباره قدرت کودکان: «من قبلاً فکر میکردم برای رهبری باید صبر کنم تا یک بزرگسال باشم. اما من یاد گرفتهام که حتی صدای کودک در سراسر جهان شنیده میشود. “
درباره رهبری جهان: “جهان به رهبری مبتنی بر خدمت به بشریت احتیاج دارد نه بر اساس تعداد سلاحهای شما.”
درباره ایجاد تغییر: “اغلب، ما فکر می کنیم خیلی جوان هستیم، یا ممکن است ایدههای ما کارساز نباشند و برای ایجاد تغییر باید بزرگ شویم. من فقط میگویم نه، هر کاری که میخواهید انجام دهید اکنون میتوانید آن را انجام دهید. “
درباره اعتقاد به خود: «پس به صدای خود و به خود ایمان داشته باشید و همیشه رویاهای خود را دنبال کنید. از آنجا که به ویژه دختران جوان، آنها رویای بزرگی دارند اما هرچه بزرگتر میشوند خود را دست کم میگیرند، خود را باور نمیکنند، بزرگ نمیبینند. بنابراین من از همه دختران جوان میخواهم که بزرگترین آرزو را داشته باشند، تا آنجا که میتوانی و فقط رویاهای خود را دنبال کنند و میتوانید هر کاری انجام دهید.
در مورد استفاده از صدای شما: “ما باید دختران را تشویق کنیم که صدای آنها مهم است. من فکر میکنم صدها و هزاران ملاله در آنجا وجود دارد. “
بیشتر بخوانید:
۹ واقعیت جالب و خواندنی درباره ملاله یوسف زی برنده جایزه صلح نوبل
