بیوگرافی ادموند هالی ستاره ‌شناس و ریاضیدان
بیوگرافی و زندگینامه افراد موفق جهان

بیوگرافی ادموند هالی ستاره ‌شناس و ریاضیدان

بیوگرافی ادموند هالی منجم، هواشناس و ژئوفیزیکدان مطرح را از گرداب جذب بخوانید و با جزئیات زندگی این دانشمند فرهیخته بیشتر آشنا شوید.

همه‌ ما شاید دستِ‌کم یکبار نام هالی یا دنباله‌ دار هالی را شنیده باشیم. علم نجوم و کاوش درباره‌ کیهان همواره مبحث جذابی است، بطوری که اگر تنها کمی درباره آن مطالعه کنید، با ولع و اشتهایی سیری ناپذیر خواهان اطلاعات بیشتر و بیشتری خواهید بود. اما دانش امروزه‌ ما از ستارگان و سیارات، مدیون تلاش افرادی نظیر ادموند هالی، ستاره ‌شناس معروف است که شناخت و آشنایی با زندگینامه‌ او خالی از لطف نیست. اگر می ‌خواهید درباره‌ این منجم بزرگ بیشتر بخوانید، در ادامه‌ این مقاله از مجموعه مقالات زندگینامه افراد موفق با ما همراه باشید.

خواندن این بیوگرافی هم ممکن است برای شما جذاب باشد: بیوگرافی چین شیونگ وو ملکه و فیزیکدان

دوران کودکی و جوانی ادموند هالی

ادموند هالی در نوامبر سال ۱۶۵۶ میلادی در انگلستان به دنیا آمد. پدرش، که از اشراف و ثروتمندان لندن و صاحب یک کارخانه‌ صابون سازی بود، از همان دوران کودکی به تحصیل فرزندش اهمیت خاصی می‌ داد و به همین دلیل برای تعلیم ادموند از بهترین مربیان دربار کمک می ‌گرفت. خیلی زود نبوغ و استعداد ادموند در زمینه‌ ریاضیات برای معلمان او معلوم شد و طی دوران تحصیل در مدارس اشرافی لندن همواره بالاترین نمره ‌ها را در ریاضیات کسب می ‌کرد.

پس از پایان تحصیلات مدرسه و گرفتن دیپلم، به دنبال علم و دانش بیشتر، در سال ۱۶۷۳ به دانشگاه آکسفورد رفت اما سه سال بعد هالی، که شیفته‌ ماجراجویی‌های علمی بود، بدون اینکه دوره‌ لیسانس خود را تمام کند و به دنبال کشف رازهای نهان درون کیهان، دانشگاه را ترک و به جزایر سنت هلنا در جنوب اقیانوس اطلس رفت تا مشاهدات و دانش خود را به دور از هیاهوی لندن تکمیل کند.

هالی که برای شناسایی و فهرست بندی ستاره‌های نیمکره‌ جنوبی رفته بود، نتایج مشاهدات خود را در کتابی با عنوان « فهرست ستاره‌ های جنوب » که شامل ۳۴۱ ستاره است، منتشر کرد. او پس از بازگشت از این سفر در نوامبر ۱۶۷۸ عضو انجمن سلطنتی  شده و همچنین مدتی را در دانشگاه‌ ستاره‌ شناسی پاریس به تحقیق درباره‌ ستارگان مشغول بود.

دوران کودکی و جوانی ادموند هالی

زندگی شخصی ادموند هالی

ادموند در سال ۱۶۸۲ با زنی که از دوستان کودکی او بود ازدواج کرد و صاحب دو فرزند پسر و یک دختر شدند و در همان سال رصدخانه‌ کوچک خود را در شمال لندن تأسیس کرد. هالی که مردی مصمم و قوی بود، بواسطه‌ کمک‌ هایی که به دریانوردان برای مسیریابی دقیق کرده بود، در سال ۱۶۹۸ به همراه نیروی دریایی سلطنتی راهی سفری دو ساله شد که در همین حین پسر بزرگش بر اثر تب حصبه، که در آن زمان فراگیر شده بود، جان خود را از دست داد و هالی و همسرش را دچار غم سنگینی کرد.

دنباله‌دار هالی

تقریبا از همان بار اولی که یک انسان یک دنباله دار را در آسمان مشاهده کرد، توجیهات و معانی گوناگونی برای آن پیدا می ‌کرد. عده‌ ای آن را یک بلای آسمانی و نشانه‌ خشم و غضب کائنات، عده‌ ای دیگر این جرم نورانی آسمانی را مایه‌ رحمت و بخشندگی طبیعت و از جانب خدایان می‌دانستند و برخی نیز آن را به منزله‌ مرگ نزدیک یک شاهزاده تعبیرمی‌ کردند. اما ستاره‌ شناسان این خرافات را قبول ندارند و این شيء نورانی فشرده از گازهای یخ ‌زده و گرد وغبار را  «گلوله‌ برفی کثیف» می ‌نامند که برخلاف تصور عموم شباهتی نیز به ستاره نداشته و اطلاق نام ستاره به آن اشتباه است و نام صحیح علمی آن «دنباله‌دار» است.

 اگرچه هالی معتقد بود ستارگان دنباله ‌دار تفاوتی با دیگر ستارگان ندارند. نام هالی روی یک ایستگاه تحقیقاتی قطب جنوب، حفره‌ های و کوه‌ های ماه و مریخ و ستاره‌ دنباله‌ داری و گذاشته شده اما بیش از همه این دنباله ‌دار هالی است که معروف شده است.

هالی که ازدوستان نزدیک نیوتن بود، با استفاده از روش نیوتن، توانست مدار دنباله ‌دار‌ها را محاسبه کند و به همین دلیل هم معروف شود. او معتقد بود دنباله دار‌ها نیز همانند سیارات دارای مداری بیضی شکل به دور خورشید هستند و به همین خاطر می‌ توان آن ها را ردیابی و زمان مشاهده‌ دوباره‌ آن ها را محاسبه و پیش‌بینی کرد. او به کمک همین نظریه می‌گوید ستاره‌ دنباله‌ داری در سال‌ های ۱۶۰۷ و ۱۶۸۲ از فراز زمین گذشته و ۱۷۵۸ نیز دوباره باز‌می ‌گردد. این دنباله‌دار که اکنون دنباله‌دار هالی شناخته می ‌شود، به گفته‌ خود ادموند هالی هر ۷۵ تا ۷۸ سال یکبار در آسمانِ زمین قابل مشاهده است.

دنباله‌دار هالی

فعالیت‌های دیگر ادموند هالی

وی در سال ۱۷۰۴ بعنوان استاد ریاضیات و هندسه در دانشگاه آکسفورد مشغول تدریس شد و تا روزهای پایانی عمر در این منصب باقی ماند. در سال ۱۷۱۳ دبیر کل انجمن سلطنتی لندن شد و بعنوان ستاره ‌شناس سلطنتی در رصدخانه‌ سلطنتی گرینویچ مشغول مطالعه‌ ماه و حرکات آن در یک چرخه‌ چند ساله شد. در ادامه بیوگرافی ادموند هالی شما را با برخی از فعالیت های وی آشنا می سازیم.

  • نگارش و چاپ چند مقاله درباره‌ منظومه‌ شمسی و لکه‌ های خورشیدی
  • با ارائه‌ این نظریه که، کره‌ زمین دارای یک هسته و لایه‌ های مختلفی است که هر لایه با اتمسفری از لایه‌ دیگر جدا شده و هر لایه میدان مغناطیسی خود را دارد، سعی داشت ناهماهنگی‌ های قطب نماها را توجیه کند.
  • ارائه‌ی یک روش برای اندازه‌ گیری فاصله‌ بین خورشید و زمین با استفاده از زمان ‌بندی گذر سیاره ناهید.
  • بررسی تفاوت بین شمال جغرافیایی و شمال مغناطیسی اطراف کره زمین به منظور یافتن طول جغرافیایی مورد استفاده دریانوردان
  • مطالعه روی بادهای ۳۰ درجه عرض شمالی و جنوبی خط استوا و بادهای موسمی
  • هالی مسئولیت جدول آمار مرگ و میر و زاد و ولد در انگلیس را، بعلت علاقه به ریاضی و آمار، به عهده گرفت و دولت انگلستان به پاس خدمات ارائه‌ اصول محاسبه‌ بیمه‌ های عمر و مستمری سالانه، او را بعنوان ناظر مالی انجمن سلطنتی انتخاب کرد.
  • محاسبه نوسانات مغناطیسی و رسم نمودارهای اقیانوسی

مرگ ادموند هالی

ادموند هالی در سن ۸۶ سالگی در ژانویه سال ۱۷۴۲ به علت کهولت سن در گرینویچ درگذشت و پسر کوچکش تمام مقالات او را بصورت یک کتاب جمع‌آوری کرد تا در دسترس دانشجویان آکسفورد قرار گیرد.

در این مقاله با بیوگرافی ادموند هالی؛ ستاره ‌شناس و ریاضیدان برجسته انگلستان آشنا شدید. اگر به خواندن زندگینامه افراد موفق علاقمند هستید می توانید با خرید کتاب بیوگرافی زنان و مردان موفق و ثروتمند جهان از سایت گرداب جذب خریداری کنید و با موفقیت ها، دستاوردها، باورهای آن ها بیشتر آشنا شوید و از آن ها در جهت رسیدن به اهداف تان استفاده کنید.

زندگینامه های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

زندگینامه های مشابه