بیوگرافی ایروینگ فیشر یکی از نوابغ اقتصاد جهان
بیوگرافی و زندگینامه افراد موفق جهان

بیوگرافی ایروینگ فیشر یکی از نوابغ اقتصاد جهان

نام فارسیایروینگ فیشر
نام انگلیسیIrving Fisher
تاریخ تولد27 فوریه سال 1867
تاریخ فوت29 آوریل سال 1947
محل زندگینیویورک
شغلنویسنده ، اقتصاددان و استاد دانشگاه

بیوگرافی ایروینگ فیشر یکی از نوابغ آمار و اقتصاد نئوکلاسیک آمریکا نشان می دهد که آدمی هر آنچه که در جستجوی آن باشد را به دست می آورد. پسری که در همان سال های اول زندگی علاقه و اشتیاق خود به یادگیری دروس اقتصاد، آمار و ریاضیات را نشان داد. او پس از طی کردن پله های ترقی توانست نظریه های بسیار قدرتمندی در اقتصاد ارائه دهد و به یکی از برجسته ترین اقتصاددانان زمان خود تبدیل شود. اوکه استاد تمام و ممتاز در اقتصاد سیاسی دانشگاه ییل و رئیس انجمن اقتصاد آمریکا در سال 1918 بود، در طی مسیر زندگی خود دست آوردها و آثار ارزشمندی را برجای گذاشته است. در ادامه این مطلب از گرداب جذب، درباره ایروینگ فیشر و زندگینامه وی می پردازیم.

تولد و کودکی ایروینگ فیشر

ایروینگ فیشر (Irving Fisher) در 27 فوریه سال 1867 در شهر نیویورک چشم به جهان گشود. زمانیکه متولد شد، پدر فیشر به شغل معلمی مشغول بود از این رو با تولد فرزند خود سعی کرد همه دانش و آگاهی که برای رشد نیاز دارد را به او منتقل کند. او در خانواده ای دو فرزندی به دنیا آمده بود. بنابراین والدین او تلاش می کردند، هر آنچه برای رشد فرزند لازم است را در اختیار او قرار دهند. او از همان دوران کودکی علاقه و نبوغ خود به ریاضیات را نشان داد و توانست پس از گذراندن مقطع دبیرستان، پذیرش کالج دانشگاه ییل را بگیرد. اما درست زمانیکه می خواست اولین موفقیت خود را جشن بگیرد، پدر او در اثر ابتلا به بیماری سل جان خود را از دست داد. نبود پدر باعث شد، ایروینگ فیشر مجبور باشد برای مخارج زندگی خود، مادر و بردارش، تدریس خصوصی کند.

سختی های زندگی انسان را پخته می کنند. در زندگی افراد موفق، چیزی که مشهود و قابل مشاهده است، وجود تضادها و سختی هایی است که همه آنها به نوعی در سنین کودکی و نوجوانی تجربه کرده اند. برای ایروینگ فیشر هم در همان دوران نوجوانی مسائلی بود که باید با حل کردن آنها رشد می کرد و مسیر موفقیت خود را ادامه می داد.

تحصیلات ایروینگ فیشر

در ادامه درباره ایروینگ فیشر به بررسی مسیر تحصیلی و مدارج علمی او می پردازیم. فیشر پس از گذراندن کالج در ییل موفق شد مدرک کارشناسی خود را در سال 1888 دریافت کند. از آنجا که او دانشجوی ممتاز رشته اقتصاد بود توانست دکتری خود را از همین داشنگاه در سال 1891 دریافت کند. در طی تحصیل ویلارد گیبس فیزیکدان و ویلیان گراهام سورنز مشاورین او بودند از این رو او توانست تجارب بسیار زیادی کسب کند. اگرچه در دوران نوجوانی او علاقه زیادی به ریاضیات داشت اما تحصیلات آکادمیک خود را در اقتصاد ادامه داد. او پایان نامه خود را در سال 1892 در مقطع دکترا با عنوان تحقیقات ریاضی در زمینه تئوری ارزش و قیمت تکمیل کرد. این پایان نامه که در حوزه توسعه دادن تئوری تعادل عمومی بود، توانست در جامعه علمی جایگاه قدرتمندی به دست آورد.

بعد از اتمام تحصیلات در مقطع دکترا برای ادامه مراحل آموزشی خود راهی پاریس و برلین شد تا بتواند دانش علمی خود را بالا ببرد. بعد از اتمام تحصیلات در سال 1890 مجدد به دانشگاه ییل بازگشت و توانست به عنوان استاد فعالیت های آموزشی خود را شروع کند. در سال 1898 او توانست لقب استاد تمام و ممتاز دانشگاه ییل را در اقتصاد سیاسی به دست آورد.  اما دست آوردهای او به همین جا ختم نشد. فعالیت های علمی ارزشمند او در زمینه اقتصاد سیاسی باعث شد که اوبه عنوان رئیس انجمن اقتصاد آمریکا در سال 1918 منصوب شود.

نظریه ها و کارهای تحقیقاتی ایروینگ

در ادامه بیوگرافی ایروینگ فیشر شاهد نظریات ارزشمندی هستیم که او در سال ها تحقیق و کارهای علمی دانشگاهی خود توانست ارائه دهد. او که یکی از پیشگامان حوزه اقتصادسنجی یعنی سنجش پدیده های اقتصادی است، با فعالیت و نظریه های علمی ارزشمند خود آنچنان تاثیری در دنیای اقتصاد به جای گذاشته است که اکنون برخی از مفاهیم و معادلات اقتصادی به اسم او نامگذاری شده اند.  معادله فیشر، بازار فیشر ، فرضیه فیشر و اثر بین المللی فیشر نمونه هایی از این نامگذاری ها هستند که تا همیشه نام ایروینگ فیشر را زنده نگه می دارند.

  • نظریه بهره و سرمایه
  • نظریه مقدار پولی یا مانیتاریسم یک مکتب فکری جدید در زمینه اقتصاد کلان را ایجاد کرد که در حوزه اقتصاد پول شکل گرفته است. در این نظریه اوبه نقش دولت در کنترل حجم پول در گردش تاکید دارد.

برگرفته از ویکی پدیا، تئوری ایروینگ فیشر:

«فیشر نظریه مقداری پول (یا مانیتاریسم) جدیدتری را در قیاس با آنچه پیش تر وجود داشت، بنیان نهاد. او این نظریه را در قالب معادله مبادله تدوین کرد که می‌گوید MV=PT و در آن M برابر است با حجم پول، V برابر است با سرعت گردش پول در اقتصاد و P و T نیز به ترتیب برابرند با سطح قیمت‌ها و کل حجم تراکنش‌ها.»

  • در نظریه بدهی کاهش قیمت (تورم زدایی بدهی) وی علت رخ دادن رکودهای اقتصادی را افزایش سطح عمومی بدهی به قیمت های واقعی بر اثر انقباض پولی می دانست. این مساله باعث می شود که مردم نتوانند وام های مصرفی و رهنی خود را بازپرداخت کنند.

مهمترین کتاب‌های فیشر

ایروینگ فیشردر زمان حیات خود توانست آثار علمی ارزشمندی از خود به جای بگذارد. از جمله مهمترین آثار او که در بیوگرافی ایروینگ فیشر می توان خواند، موارد زیر بسیار شناخته شده هستند:

  • مهمترین اثر فیشر کتاب «چگونه زندگی کنیم» بود که راهنمایی برای داشتن زندگی سالم بر پایه علم جدید است. در این کتاب راهکارهایی ارائه می دهد که باعث بهبود وضعیت زندگی خواهد شد.
  • در سال 1892 تحقیقات ریاضی در تئوری ارزش و قیمت را به نام خود ثبت کرد.
  • قدردانی و بهره را در سال 1896 چاپ نمود.
  • در سال 1906 ماهیت سرمایه و درآمد را بررسی نمود.
  • در سال 1907 به بررسی موضوع نرخ بهره پرداخت.
  • در سال 1910 موضوع آشنایی با علوم اقتصادی را منتشر کرد.
  • در سال 1911 تا 1922 به بررسی و ویرایش موضوع قدرت خرید پول، نحوه تعیین و ارتباط آن با اعتبار، بهره و بحران را مورد بررسی قرار داد.
  • در سال 1913 اصول ابتدایی اقتصاد را به تحریر در آورد.
  • در سال 1915 با کمک یوجین لیون فیسک قوانین برای زندگی سالم بر اساس علم مدرن را ارائه داد.
  • در سال 1918 به نقد و بررسی اقتصاد آمریکا پرداخت.
  • در سال 1921 مقاله دلار تثبیت را در دانشنامه بریتانیا به چاپ رساند.
  • ساخت اعداد شاخص، مطالعه انواع آنها، آزمایش و قابلیت اطمینان آن را بررسی کرد.
  • در سال 1923 مقاله چرخه کسب و کار تا زیادی یک رقص از دلار است را در مجله انجمن آمار آمریکا منتشر کرد.
  • در سال 1926 موفق شد مقاله رابطه آماری بین بیکاری و تغییرات قیمت را در نقد و بررسی بین المللی کار به چاپ برساند.
  • در سال 1927 یک روش آماری برای اندازه گیری ، مطلوبیت نهایی و تست عدالت از مالیات بر درآمد پیشرو را به چاپ رساند.
  • او موفق شد که نظریه توهم پولی در اقتصاد بانکی را در سال 1928 ارائه دهد.

مقالات و آثار علمی ایرونیگ فیشر بسیار زیاد است و برخی از این آثار را نمی توان در این مقاله جمع آوری کرد.

بیوگرافی ایروینگ فیشر یکی از نوابغ اقتصاد جهان

درس هایی از بیوگرافی ایروینگ فیشر

ایروینگ فیشر پس از کسب موفقیت های زیاد و برجای گذاشتن آثار ارزشمند، در 29 آوریل سال 1947 دیده بر جهان بست. نام و یاد او همیشه در بین اقتصادانان و ریاضی دان ها بر جای خواهد ماند. زمانیکه یک انسان با تلاش و مداومت زیاد به جایگاهی می رسد که دیگران نتوانسته اند در آن قدمی بردارند، قطعا خواندن زندگی آن فرد ارزشمند خواهد بود. بیوگرافی ایروینگ فیشر برای کسانی که علاقه مند به دنیای اقتصاد هستند یک منبع قدرتمند است. مشاهده زندگی او، نوع تلاش هایش، دیدگاه و طرز نگرش او به علوم اقتصادی، جسارت او در به چالش کشیدن خود و نظریاتی که در حال تحقیق و بررسی آن بود،  قطعا کار هر کسی نیست. انسان های شجاع تاریخ سازان جهان هستند. کسانیکه به جای تقلید از دیگران و به ساز جهان رقصیدن، خود بودن را انتخاب کرده و به ساز دل خود می رقصند. انسان های زیادی هستند که در عصر حاضر طالب علم و هنراند اما برای کسب آن قدمی بر نمی دارند. آن هم زمانی که منابع اطلاعاتی در جهان کولاک می کند.

درس بزرگی که  از محققان و دانشمندان برجسته ای مثل ایروینگ فیشر باید گرفت این است که فقط داشتن اطلاعات قبلی کافی نیست. قدرتی که در اندیشیدن وجود دارد می تواند از اطلاعات و دانش موجود در جهان، پدیده های جدید بیافریند. کم نیستند انسان هایی که در تله اطلاعات گیر می کنند. هر روز به دنبال دانش در کتب مختلف هستند. اما هنوز تفکر کردن و اندیشیدن به مسائل را از دریچه نگاه خود نیاموخته اند. تبدیل شدن به کسانی که تاریخ سازان جهان هستند برای همه امکان پذیر است. به شرطی که بیاموزیم که همه ما انسانی منحصر به فرد، با تفکرات منحصر به فرد و توانایی های خارق العاده هستیم. می توانیم از تجارب دیگران بهره ببریم اما در این راستا باید بخاطر داشته باشیم که از دریچه نگاه خودمان به جهان نگاه کنیم تا بتوانیم چیزی نو، ارزشی جدید و منحصر به فرد خلق کنیم. در شجاعت نبوغی نهفته است که فقط انسان های بزرک تاریخ توانسته اند از آن بهره ببرند. شما چطور ؟ شما در کدام مسیر هستید؟ آیا آماده اید در مسیر اهداف خود قدمی بردارید؟

زندگینامه های مشابه

12 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • دکتر صالحی
    دی 11, 1402 9:05 ب.ظ

    مطلب خیلی عالی بود مرسی

    پاسخ
  • زهرا محمدی
    دی 12, 1402 1:07 ب.ظ

    پدر بزرگم کتاب قدردانی و بهره رو یادمه داشت و دائم درحال مطالعه ش بود، خودمم یه بخش ازش رو توی اینستاگرام بانک اقتصاد خوندم واقعا کتاب جالبیه ، ممنون از مطلب کاملتون خوشحال شدم دیدم اسمشو گذاشتید 🙂

    پاسخ
    • بانک اقتصاد
      دی 17, 1402 10:51 ق.ظ

      دقیقا زهرا جان، بسیار کتاب پربار و ارزشمندیه. ممنون که به یاد ما هستید ❤️

      پاسخ
  • شیرین اکبری
    دی 12, 1402 1:09 ب.ظ

    واقعا نتیجه گیری به جایی بود، فقط داشتن اطلاعات قبلی کافی نیست و اندیشه کردن از خیلی چیزهایی که فکر میکنیم برای رسیدن به موفقیت مهم هستن، مهم تره! یه مقاله ای هم توی سایت بانک اقتصاد دیده بودم با همین مضمون. ممنون از مقاله ارزشمندتون

    پاسخ
    • بانک اقتصاد
      دی 17, 1402 10:50 ق.ظ

      ممنون از توجه شما شیرین عزیز، همراهی‌تون بسیار ارزشمنده ❤️

      پاسخ
  • سمانه رحمتی
    دی 12, 1402 1:19 ب.ظ

    منون از مقاله خوبتون، من درباره ایشون توی اینستاگرام بانک اقتصاد هم خونده بودم واقعا عالی بود

    پاسخ
    • بانک اقتصاد
      دی 17, 1402 10:48 ق.ظ

      خوشحالیم که مطالب پیج براتون مفید بوده سمانه جان
      ممنون که با ما همراهید 🙂

      پاسخ
  • سامان دادخواه
    دی 12, 1402 1:20 ب.ظ

    فیشر واقعا از بهترین نوابغ اقتصاد دنیا بود، اقتصاد آفرین تقریبا هر چندتا مقاله اقتصادی میذاره خیلی هاشون مرتبط به فیشر هست موضوعاشون

    پاسخ
    • اقتصاد آفرین
      دی 17, 1402 10:47 ق.ظ

      دقیقا فیشر از برجسته ترین شخصیت‌های اقتصاد دنیاست سامان جان،
      خوشحالیم که همراهمون هستید 🙂

      پاسخ
  • الهه گودرزی
    دی 12, 1402 1:21 ب.ظ

    چقدر کامل و دقیق گفتید، ممنون از مقاله خوبتون، من توی تلگرام بانک اقتصاد زیاد درباره فیشر خوندم واقعا عالی بوده مطالبش

    پاسخ
    • بانک اقتصاد
      دی 17, 1402 10:44 ق.ظ

      خوشحالیم که شما رو همراه خودمون داریم الهه عزیز، ممنون از کامنت خوبتون 🙂

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

زندگینامه های مشابه