بیوگرافی سقراط فیلسوف بزرگ یونان باستان
بیوگرافی و زندگینامه افراد موفق جهان

بیوگرافی سقراط فیلسوف بزرگ یونان باستان

سقراط فیلسوف یونان باستان بود که به عنوان منبع اصلی تفکر غربی شناخته می شد. او به دلیل روش سقراطی به اعدام محکوم شد.

نام به فارسی  سقراط
نام به انگلیسی Socrates
تاریخ تولد و وفات  تولد 470 ق. م  – وفات  399 ق. م
ملیت  یونانی
نام همسر  زانتیپی
تعداد فرزندان  3 فرزند پسر
حرفه و شغل  فیلسوف
شاگردان افلاطون، گزنفون

آنتیستنس، آریستیپوس

آلکیبیادس

سقراط دانشمند، معلم و فیلسوف یونان باستان بود. روش سقراطی وی پایه و اساس سیستم های منطق و فلسفه غربی را بنا نهاد. هنگامی که جو سیاسی یونان بر علیه او شد، سقراط در سال 399 پیش از میلاد با مسمومیت به اعدام محکوم شد. او این قضاوت را به جای فرار و تبعید پذیرفت. با ما در بخش زندگینامه افراد موفق سایت گرداب جذب همراه باشید تا با فراز و نشیب های این فیلسوف بیشتر آشنا شوید.

خواندن این بیوگرافی هم می تواند برای شما جذاب باشد: بیوگرافی نیکولا تسلا نابغه خلاق یا دانشمند دیوانه

دوران کودکی سقراط

سقراط، حدوداً در سال 470 ق.م. در آتن، یونان متولد شد. زندگی سقراط فقط از طریق چند منبع شرح داده می شود: گفتگوهای افلاطون و گزنفون و نمایشنامه های ارسطو. از آنجا که این نوشته ها اهداف دیگری غیر از گزارش زندگی او داشته اند، به احتمال زیاد هیچکدام تصویری کاملاً دقیقی را ارائه نمی دهند. با این حال، در مجموع، آن ها تصویری منحصر به فرد و زنده از فلسفه و شخصیت سقراط ارائه می دهند.

سقراط پسر سوفرونیسکوس، سنگ تراش و مجسمه ساز آتنی و فاینارته، ماما بود. از آنجا که وی از خانواده ای اصیل نبود، احتمالاً تحصیلات مقدماتی یونان را فرا گرفته و در سن جوانی پیشه وری پدر را آموخته است. اعتقاد بر این است که سقراط سال ها قبل از اینکه زندگی خود را وقف فلسفه کند، مجسمه سازی کار می کرد.

سقراط با زن جوانی به نام زانتیپی ازدواج کرد، که برای او سه پسر به دنیا آورد: لمپروکلس، سوفرونیسک و منکسنوس. در مورد همسر وی اطلاعات کمی وجود دارد به جز توصیف گزنفون از زانتیپی که از او به عنوان “زن بد اخلاق” یاد می کند. برطبق اطلاعات به دست آمده زانتیپی از حرفه دوم سقراط راضی نبوده و از این که او به عنوان یک فیلسوف از خانواده حمایت نمی کند، شکایت کرد. به گفته خودش، سقراط ارتباط چندانی با تربیت پسران خود نداشت و علاقه بسیار بیشتری به رشد فكری سایر پسران جوان آتن نشان می داد.

دوران کودکی سقراط

زندگی سقراط در آتن

طبق قانون آتن، همه مردان به عنوان سرباز شهروند از سن 18 تا 60 سالگی برای انجام وظیفه خدمت می کنند. به گفته افلاطون، سقراط در پیاده نظام زرهی – معروف به هاپلیت – با سپر، نیزه بلند و ماسک صورت خدمت می کرد. او در سه جنگ نظامی در طول جنگ پلوپونز، در Delium ،Amphipolis و Potidaea ، جایی که جان Alcibiades ، ژنرال محبوب آتن را نجات داد، شرکت کرد.

همایش افلاطون بهترین جزئیات از ظاهر فیزیکی سقراط را ارائه می دهد. سقراط کوتاه و تنومند، با بینی فرو رفته و چشمانی برآمده، به نظر می رسید که همیشه به یک نقطه خیره شده است.

با این حال، افلاطون خاطرنشان كرد كه سقراط از نظر شاگردانش جذابیت دیگری دارد، نه بر اساس اندام و هیکل، بلكه براساس بحث های درخشان و اندیشه نافذ او. سقراط همیشه بر اهمیت ذهن نسبت به بی اهمیت بودن بدن انسان تأکید می ورزید. این اعتبار از فلسفه افلاطون در تقسیم واقعیت به دو قلمرو جداگانه، جهان حواس و جهان ایده الهام گرفته و اعلام کرد که مورد دوم تنها مهم است.

     این کتاب صوتی را نیز بشنوید: کتاب ثروت مندترین مردان جهان

فلسفه سقراط

سقراط معتقد بود که فلسفه باید برای رفاه بیشتر جامعه به نتایج عملی دست یابد. وی تلاش کرد تا به جای آموزه الهیات، یک نظام اخلاقی را بر اساس خرد بشری ایجاد کند. وی خاطرنشان كرد كه انتخاب انسان ناشی از میل به خوشبختی است و خرد نهایی از شناخت خود حاصل می شود. هرچه فرد بیشتر بداند، توانایی استدلال و انتخاب بهتری را نیز دارد.

روش سقراطی

از نظر سقراط، آتن کلاس درسی بود و که در آن به دنبال دستیابی به حقایق سیاسی و اخلاقی می باشد. سقراط درباره آنچه می دانست و تحقیقات خود هیچگاه سخنرانی نکرد. در واقع، او ادعا می کرد که نادان است زیرا هیچ ایده ای ندارد، اما خردمند زیرا نادانی خود را تشخیص داده است.

او سوالی از هموطنان آتنی خود به روش دیالکتیک – روش سقراطی – پرسید که مخاطب را وادار می کند تا در مورد مسئله ای نتیجه گیری منطقی کند. گاهی اوقات پاسخ بسیار واضح به نظر می رسید و باعث می شد از نظر مخالفان سقراط احمقانه به نظر برسند. به همین دلیل، بعضی ها روش سقراطی او را تحسین و برخی دیگر او را تحقیر می کردند.

در طول زندگی سقراط، آتن پس از شکست تحقیرآمیز توسط اسپارتا در جنگ پلوپونس، از هژمونی در جهان کلاسیک به یک مرحله شگرف در حال گذار بود. آتنی ها وارد دوره ای از بی ثباتی و تردید در مورد هویت و جایگاه خود در جهان شدند. در نتیجه، آن ها به جلال و شکوه گذشته، تصورات ثروت و تثبیت زیبایی فیزیکی چسبیدند. سقراط با تأكید اصرار آمیز خود بر اهمیت بیشتر ذهن، به این ارزش ها حمله كرد.

در حالی که بسیاری از آتنی ها چالش های سقراط در برابر خرد متعارف یونان و شیوه طنز آمیز او را تحمل می كردند، تعدادی عصبانی شدند و احساس كردند كه او شیوه زندگی و آینده نامشخص آن ها را تهدید می كند.

دانلود کتاب زنان و مردان موفق و ثروتمند در جهان

دادگاه سقراط

سقراط در سال 399 ق.م به آزار جنسی جوانان آتن و بی تقوایی یا بدعت متهم شد. او تصمیم گرفت در دادگاه از خود دفاع کند. او به جای اینکه خود را بی گناه معرفی کند، اعلام کرد که نقش مهمی را بازی کرده است، خدماتی که با پرسش و به چالش کشیدن مداوم وضع موجود، خدمات مهمی به جامعه خود ارائه می دهد.

هیئت منصفه تحت تأثیر دفاع سقراط قرار نگرفت و وی را با  280 رأی مثبت  221 رأی منفی محکوم کرد. احتمالاً لحن سرکش دفاعی وی در صدور حکم موثر بوده و وی در هنگام رایزنی درباره مجازات خود، اوضاع را بدتر کرده است.

دادگاه سقراط

مرگ سقراط

قبل از اعدام سقراط، دوستان پیشنهاد رشوه برای نجات او را به نگهبانان دادند، تا بتواند به تبعید فرار کند. افلاطون اعدام سقراط را در گفتگوی خود با فدو توصیف کرد: سقراط نوشیدنی سمی را بدون تردید نوشید. بی حسی به آرامی در بدن او فرو رفت تا جایی که به قلب او رسید. سقراط اندکی قبل از آخرین نفس خود، مرگ خود و جدا شدن روح از بدن را توصیف کرد.

سقراط کسی بود که به خود و گفته های خود باور عمقی و قلبی داشت و هیچگاه از باور و اعتقادی که داشت دست نکشید. نظر شما چیست؟ آیا شما نیز حاصرید از باورهای عمیق خود دفاع کنید و هیچ گاه آن ها را رها نکنید؟ با ما نظرات خود را به اشتراک بگذارید.

اگر به خواندن بیوگرافی فیلسوف جهان علاقه دارید و می خواهید به صورت جامع به آن ها دسترسی داشته باشید همین حالا کتاب بیوگرافی افراد موفق در سایت گرداب جذب را سفارش دهید و از خواندن آن لذت ببرید.

زندگینامه های مشابه

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • لیلا مونسی
    آذر 2, 1399 6:34 ق.ظ

    رشته من تو دانشگاه علوم و فنون بود خیلی جا ها از سقراط و بقراط و افلاتون صحبت شده خیلی برام جالب بود که زندگی نامشونو مطالعه کنم حالا شما اینجوری با گذاشت زندگی نامه اونا منو خوشحال کردید ممنونم

    پاسخ
  • من خودم وقتی کتاب دنیای سوفی رو مطالعه میکردم خیلی در مورد سقراط کنجکاو شدم و بخاطر این اومدم سایت گرداب جذب و زندگی نامه شو خوندم

    پاسخ
  • خیلی دید جالبی داشتن نسبت به زندگی و انگار در عالم دیگه ای زندگی کردن و به سر میبردن جملاتشدن بسیار د تاثیر گذار هستش

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

زندگینامه های مشابه