ملیندا گیتس، همسر بنیانگذار مایکروسافت، بیل گیتس و رئیس مشترک بنیاد بیل و ملیندا گیتس است که تلاش میکند سلامت و آموزش جهانی را بهبود بخشد. برای آشنایی بیشتر با بیوگرافی ملیندا گیتس با ما در بخش بیوگرافی افراد موفق سایت گرداب جذب همراه باشید.
نام به فارسی | ملیندا گیتس |
نام به انگلیسی | Melinda Gates |
متولد | ۱۵ آگوست ۱۹۶۴ |
تحصیلات | دانشگاه دوک |
ملیت | آمریکایی |
منصب | عضو هیئت مدیره بنیاد بیل و ملیندا گیتس |
همسر | بیل گیتس |
فرزندان | جنیفر کاترین گیتس، روی جان گیتس و پوب آدل گیتس |
ملیندا گیتس در سال ۱۹۸۷ در شرکت مایکروسافت کار میکرد و در سال ۱۹۹۴ با رئیس خود بیل گیتس ازدواج کرد. آن ها مدتی پس از ازدواج خود بنیاد خیریه ملیندا و بیل گیتس را ایجاد کردند. ملیندا در سال ۲۰۰۶ ساختار سازمان این بنیاد را تغییر داد. او در سال ۲۰۱۲ متعهد شد که ۵۶۰ میلیون دلار برای دستیابی به پیشگیری از بارداری در کشورهای فقیر هزینه کند.
خواندن این بیوگرافی هم می تواند برای شما جذاب باشد: بیوگرافی جی.کی رولینگ خالق کتاب پرفروش هری پاتر
بیوگرافی ملیندا گیتس و دوران کودکی
ملیندا در ۱۵ آگوست ۱۹۶۴ در دالاس تگزاس متولد شد. او یک خواهر بزرگتر و دو برادر کوچکتر از خود دارد. پدر ملیندا، ری فرنچ مهندس هوا و فضا و مادرش خانهدار بود. الین مادر ملیندا خود آرزوی راه یافتن به دانشگاه را داشته بود اما نتوانسته بود به آن دست یابد، تاکید زیادی در تحصیلات عالی فرزندان خود داشت. به همین منظور خانوادهها آخر هفتهها املاک خود را به اجاره میدادند تا بتوانند از پول آن برای شهریه فرزندان خود استفاده کنند.
ملیندا در حالی که در یک کلاس ریاضی پیشرفته در آکادمی اورسولین (مدرسه دخترانه کاتولیک) شرکت میکرد به کامپیوتر بسیار علاقه مند شد. پس تصمیم گرفت در رشته کامپیوتر ادامه تحصیل دهد و در سال ۱۹۸۶ توانست لیسانس علوم کامپیوتر را از دانشگاه دوک دریافت کند. سال بعد ملیندا مدرک کارشناسی ارشد را در رشته مدیریت بازرگانی، با گرایش اقتصاد از دانشکده تجارت فوکو دانشگاه دوک دریافت کرد.
ملیندا گیتس و کار برای مایکروسافت
ملیندا در سال ۱۹۸۷ در شرکت مایکروسافت مشغول به کار شد. او کار خود را به عنوان مدیر محصولات آغاز کرد و در درجه اول محصولات چند رسانهای و تعاملی را توسعه داد. ملیندا در طول ۹ سال کار در مایکروسافت، کار خود را به سمت مدیر کل محصولات اطلاعاتی ادامه داد. محصولاتی که ملیندا روی آنها کار میکرد شامل وبسایت برنامهریزی سفر با بودجه Expedia، راهنمای تعاملی فیلم سینمانیا و دایرهالمعارف دیجیتالی چند رسانهای Encarta بود.
بیوگرافی ملیندا گیتس و زندگی شخصی
در سال ۱۹۸۷، ملیندا برای اولین بار با رئیس جدید خود، بیل گیتس در یک نمایشگاه تجاری رایانه در منهتن دیدار کرد. وی احساس شوخ طبعی را در چارچوب فضای شرکت در آن زمان غافلگیر کننده و لذت بخش میدانست. در طی چند هفته بیل گیتس از او درخواست کرد که با هم بیرون بروند اما ملیندا به دلیل برنامه شلوغ کاری درخواست او را نپذیرفت ولی پس از مدتی فهمید میتواند در بین برنامه شلوغ کاری خود زمانی را به ملاقات با بیل اختصاص دهد.
قبل از خواستگاری بیل از ملیندا، این زوج شش سال با هم قرار میگذاشتند. تا بالاخره در سال ۱۹۹۴ این زوج در جزیره لانای هاوایی ازدواج کردند. ملیندا در سال ۱۹۹۶ اولین فرزند خود را به نام جنیفر کاتارین گیتس را به دنیا آورد و او تصمیم گرفت کار خود را در مایکروسافت ترک کند تا بتواند روی تربیت فرزندان و کارهای انسان دوستانه تمرکز کند. ملیندا و بیل صاحب دو فرزند دیگر به نامهای روری جان و فیبی آدل نیز هستند.
همچنین این کتاب صوتی را نیز بشنوید: کتاب صوتی بیوگرافی ثروتمندترین زنان جهان
بنیاد خیریه بیل و ملیندا گیتس
در سال ۱۹۹۴ ملیندا بیل به همراه پدر بیل بنیاد ویلیام اچ گیتس را تاسیس کردند که در سال ۱۹۹۹ این زوج بنیاد ویلیام اچ گیتس را با دو سازمان خیریه دیگر خود، بنیاد کتابخانه گیتس و بنیاد یادگیری گیتس ترکیب کردند. آنها موسسه خیریه تازه ترکیب شده را به بنیاد بیل و ملیندا گیتس تغییر دادند. اگر چه هدف اولیه این بنیاد قرار دادن رایانهها و محصولات مایکروسافت در کتابخانههای سراسر ایالات متحده بود، اما طی سالها ملیندا چشمانداز این سازمان را گسترش داد و شامل پیشرفتهای جهانی در آموزش و پرورش بود.
بنیاد بیل و ملیندا گیتس و تلاش برای فقر جهانی و مسائل بهداشتی
تلاشهای بنیاد بیل و ملیندا گیتس همچنین شامل رفع فقر جهانی و مسائل بهداشتی نیز بود. در سال ۲۰۰۶، یکی از دوستان بیل به نام وارن بافت، سرمایهگذار ثروتمند کمک مالی ۳۰ میلیاردی به بنیاد اهدا کرد. ملیندا داراییهایی خود را برای نیازهای مهم به سه بخش: بهداشت جهانی، توسعه جهانی و جامعه و آموزش ایالات متحده اختصاص داد. یکی از اهداف اصلی بهداشت بنیاد جهانی، ایجاد استراتژیهای پیشگیری، واکسنها و درمان بیماریهایی مانند مالاریا، ایدزو سل بوده است.
در سال ۲۰۱۱ بنیاد بیل و ملیندا گیتس رسما ماموریت خود را تکرار کردند که شامل بهبود عدالت در چهار زمینه بهداشت جهانی، آموزش، دسترسی به اطلاعات دیجیتال از طریق کتابخانههای عمومی و حمایت از خانوادههای در معرض خطر در ایالت واشنگتن و اورگان بود. در سال ۲۰۱۲ ملیندا متعهد شد ۵۶۰ میلیون دلار برای بهبود دسترسی به زنان در کشورهای جهان سوم برای پیشگیری از بارداری کمک کند. ملیندا و همسرش همچنین متعهد به تغییر وضعیت تحصیل در ایالات متحده هستند، بنیاد آنها به دانشجویان کمک میکند تا تحصیلات خود را از طریق برنامه Gates Millennium Scholars دنبال کنند.
همانطور که او در صفحه فیسبوک خود نوشته است ” من و بیل اعتقاد داریم که آموزش امری بزرگ است. ” ملیندا و بیل در سال ۲۰۱۵ با نشان دادن حمایت خود از سیاستهای مترقی، در محیط کار اعلام کردند که کارمندان بنیاد آنها پس از تولد کودک یا فرزند خواندگی کودک تا یک سال مرخصی استحقاقی دریافت میکنند.
دریافت مدال آزادی از باراک اوباما به دلیل کارهای خیرخواهانه
سال بعد آنها به خاطر کارهای خیرخواهانه خود از باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا مدال آزادی دریافت کردند. این زوج در سال ۲۰۱۸ با چاپ دهمین نامه سالانه خود تصمیم گرفتند به ده مورد از سختترین سوالاتی که در رابطه با کارشان با آن روبرو هستند پاسخ دهند. ملیندا در پاسخ به سوالی درباره انطباق با سیاستهای رئیس جمهور دونالد ترامپ، گفت که حفظ رابطه قوی با دولت مهم است، اما پیشنهاد کرد که ترامپ می تواند الگوی بهتری را به عنوان الگو خود قرار دهد.
وی اظهار داشت: ” کاش رئیس جمهور، هنگام صحبت کردن و توییت گذاشتن با احترام بیشتری با مردم و به ویژه زنان رفتار میکرد.” ملیندا در مصاحبه با بنیانگذار، Vox Ezraklein در جشنواره South by Southwest 2018 گفت این بنیاد نگران احتمال حمله گسترده بیوتروریسم است. وی گفت: “یک رویداد بیوتروریسمی میتواند خیلی سریع گسترش یابد و ما برای آن آماده نیستیم.” به تعداد افرادی فکر کنید که هر روز شهر نیویورک را ترک میکنند و به سراسر جهان میروند، ما یک جهان بهم پیوسته هستیم.
در نهایت، تهدید جهانی بعدی به شکل ویروس جدید کرونا رخ داد که پس از اولین بار در چین در اواخر سال ۲۰۱۹ به سرعت گسترش یافت. ملیندا و همسرش منابع قابل توجه بنیاد خود را برای مقابله با شیوع اختصاص دادند و برای تامین بودجه تولید واکسن کرونا با شرکتهای دارویی پیشرو همراه شدند.
این کتاب صوتی را نیز بشنوید: کتاب صوتی بیوگرافی موفقترین کارآفرینان جهان
کتاب ملیندا گیتس
در سال ۲۰۱۹، کتاب ملیندا به نام “لحظه برخاستن: چگونه توانمندسازی زنان دنیا را تغییر میدهد” منتشر شد. چگونه میتوانیم یک لحظه صعود را برای انسانها و به ویژه برای زنان احضار کنیم؟ او مینویسد، زیرا وقتی زنان را بلند میکنید، انسانیت را بلند میکنید.
با خواندن زندگینامه زنان موفق در جهان به این نکته پی میبریم که هیچ محدودیتی در جهان برای زنان وجود ندارد و آن ها نیز می توانند در هر موقعیت اجتماعی ظاهر شوند و توانایی های خود را به نمایش بگذارند. تنها چیزی که زنان به آن نیاز دارند، ایمان و باور به خود است، اینکه برای خود ارزش قائل باشند فارغ از هر دیدگاهی که در اجتماع وجود دارد. نظر شما چیست؟ زنان از چه باور قدرتمندی می توانند برای رسیدن به آرزوهای خود استفاده کنند؟ شما می توانید نظرات خود را با ما در سایت گرداب جذب به اشتراک بگذارید.

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
زندگی نامه واقعا جالبی بود خانم میلندا خیلی باهوش بو شجاع بوده دمش گرم
من یه کنکوری هستم که اوقات فراغتم میام سایت گرداب جذب و شروع میکنم به خواندن مطالب جالب و انرڗی بخشتون خیلی خیلی ممنونم از شما
موفق باشی سیما جون انشالله که تو هم موفق میشی.👌👍
خانم میلندا هم یه مادره نمونه بوده هم یه همسر نمونه و هم یه خدمتگذار نمونه
اره واقعا خیلی این خانم عالیه و فوق العاده است.