بیوگرافی بنجامین فرانکلین پدر بنیانگذار در ایالات متحده
بیوگرافی و زندگینامه افراد موفق جهان

بیوگرافی بنجامین فرانکلین پدر بنیانگذار در ایالات متحده

بنجامین فرانکلین به عنوان یکی از پدران بنیانگذار در ایالات متحده شناخته می‌شود که هرگز به عنوان رئیس‌جمهور خدمت نکرده بلکه یک مخترع برجسته، ناشر، دانشمند و دیپلمات بوده ‌است. با ما در بخش زندگینامه افراد موفق سایت گرداب جذب همراه باشید تا بیشتر با این شخصت برجسته آشنا شوید.

نام به فارسی  بنجامین فرانکلین
نام به انگلیسی benjamin franklin
متولد 17 ژانویه 1706
درگذشت 17 آوریل 1790
همسر دبورا رید
فرزندان ویلیان فرانکلین و سارا فرانکلین
ملیت  بوستون
جوایز جایزه نوبل فیزیک (۱۹۰۳)
شغل و حرفه دانشمند و فیزیکدان

بنیامین فرانکلین کیست؟

بنجامین فرانکلین، پدر بنیانگذار در ایالات متحده، دانشمند همه چیز دان، مخترع، عالم، صاحب مطبوعات، سیاستمدار، فراماسونر و دیپلمات بود. بنجامین فرانکلین به تدوین اعلامیه استقلال و قانون اساسی ایالات متحده کمک کرد. او با معاهده پاریس در سال 1783 برای پایان جنگ انقلابی مذاکره کرد. کارهای علمی وی شامل تحقیقات در زمینه برق، ریاضیات و نقشه برداری بود. فرانکلین، نویسنده‌ای است که به زیرکی و خردمندی مشهور بود و همچنین “Poor Richard’s Almanack” را منتشر کرد. بنجامین فرانکلین عینک‌های دو کانونی را اختراع کرد و اولین کتابخانه عاریه‌ای موفق آمریکا را سازمان داد.

خواندن این بیوگرافی هم می تواند برای شما جذاب باشد: بیوگرافی جرونیمو رهبر آپاچی‌های چیریکاهوا

دوران کودکی و جوانی بنجامین فرانکلین

بنجامین فرانکلین، در 17 ژانویه 1706 در بوستون، که در آن زمان که به عنوان مستعمره خلیج ماساچوست شناخته می‌شد، متولد شد. جوزیا فرانکلین، پدر بنجامین فرانکلین، صابون و شمع تولید می‌کرد. او که متولد انگلیس بود، از همسر اولش، آن چایلد، صاحب هفت فرزند شده و از همسر دومش، ابیا فولگر،  10 فرزند دیگر داشت. فرانکلین پانزدهمین فرزند و پسر کوچک وی بود. فرانکلین از سنین پایین خواندن را آموخت و علی‌رغم موفقیت در مدرسه لاتین بوستون، تحصیلات رسمی خود را در 10 سالگی متوقف کرد تا تمام وقت در فروشگاه شمع و صابون پدرش که از آن می‌توانست درآمدی کسب کند، مشغول به کار شود.

پدر خانواده، بنجامین فرانكلین 12 ساله را به چاپخانه‌ای كه توسط برادر بزرگترش جیمز اداره می‌شد، فرستاد. اگرچه جیمز با برادر کوچکتر خود بدرفتاری می‌کرد و مرتباً او را مورد ضرب و شتم قرار می‌داد، اما فرانکلین چیزهای زیادی در مورد انتشار روزنامه آموخت.

دوران کودکی و جوانی بنجامین فرانکلین

خانم سایلنس دوگود (Mrs. Silence Dogood)

هنگامی که جیمز از انتشار هر یک از نوشته‌های بنجامین فرانکلین در روزنامه‌اش خودداری کرد، فرانکلین 16 ساله نام مستعار خانم سکوت دوگود را برای خود انتخاب کرد و 14 نامه تخیلی و طنز او، نظر خوانندگان روزنامه برادرش، نیوانگلند کوارت، را به خود جلب کرد. جیمز وقتی فهمید که برادرش آن نامه‌ها را قلم زده است، عصبانی شد. بنجامین فرانکلین که از رفتار خشن و استبداد برادرش خسته شده بود ، در سال 1723 از بوستون گریخت، اگرچه سه سال دیگر از قرارداد قانونی با برادرش مانده بود. وی قبل از اقامت در فیلادلفیا به نیویورک فرار کرد و کار خود را با چاپخانه دیگری آغاز کرد. فیلادلفیا تا پایان عمر به خانه او تبدیل شد.

 این کتاب صوتی را نیز بشنوید: کتاب ثروت مندترین مردان جهان

زندگی بنجامین فرانکلین در لندن

با تشویق فرماندار پنسیلوانیا، ویلیام كیت، برای راه اندازی چاپخانه خود، بنجامین فرانكلین در سال 1724 عازم لندن شد تا لوازم مورد نیاز خود را از فروشندگان، كتابفروشان و چاپخانه‌ها خریداری كند. وقتی فراکلین جوان به انگلستان رسید، متوجه شد معرفی نامه‌های کیت هرگز طبق وعده نرسیده، احساس گول خوردن می‌کند.

اگرچه  مجبور به یافتن کار در چاپخانه‌های لندن شد، اما بنجامین فرانکلین از جاذبه‌های این شهر مانند؛ حضور در نمایش‌های تئاتر، معاشرت با مردم محلی در قهوه خانه‌ها و ادامه اشتیاق مادام العمر خود به مطالعه، نهایت استفاده را برد. فرانکلین که یک شناگر خودآموز بود، شناهای طولانی را در رودخانه تیمز انجام داد. در سال 1968 ، وی به عنوان عضو افتخاری تالار مشاهیر بین المللی شنا معرفی شد.

در سال 1725 بنجامین فرانکلین اولین مقاله خود را با عنوان “پایان نامه‌ای درباره آزادی و ضرورت، لذت و درد” منتشر کرد که استدلال می‌کرد انسان فاقد اراده آزاد است و بنابراین از نظر اخلاقی مسئول اعمال خود نیستند. بعداً فرانکلین این فکر را رد کرد و همه نسخه جزوه را که هنوز در دست داشت به جز یک نسخه سوزاند.

دانلود کتاب افراد مولق در جهان

 

همسر و فرزندان بنجامین فرانکلین

در سال 1723، پس از آن‌كه بنجامین فرانكلین از بوستون به فیلادلفیا نقل مکان کرد، در خانه جان رید اقامت گزید و در آن‌جا با دختر صاحبخانه خود، دبورا، دیدار کرده و از او خواستگاری كرد. پس از بازگشت فرانکلین به فیلادلفیا در سال 1726، متوجه شد که دبورا در این مدت ازدواج کرده و تنها چند ماه پس از ازدواج، توسط شوهرش رها شده است. بنجامین فرانکلین نیز حس عاشقانه خود را با دبورا رید دوباره زنده كرد و او را در سال 1730 به عنوان همسر قانون عادی خود پذیرفت. در همان زمان، فرانكلین صاحب پسری به نام ویلیام شد که از همسرش نبود. پسر اول این زوج، فرانسیس، در سال 1732 متولد شد اما چهار سال بعد در اثر آبله درگذشت. تنها دختر این زوج، سارا، در سال 1743 متولد شد.

بنجامین فرانکلین دو بار ، در سال 1757 و دوباره در سال 1764، به لندن نقل مکان کرد و هر دو بار بدون دبورا بود که حاضر به ترک فیلادلفیا نشد. فرانکلین در زمان درگذشت دبورا در سال 1774 و در اثر سکته مغزی در سن 66 سالگی، در خانه نبود. در سال 1762، پسر بنجامین فرانکلین، ویلیام، به عنوان فرماندار سلطنتی نیوجرسی منصوب شد، موقعیتی که پدرش از طریق ارتباطات سیاسی خود در دولت انگلیس ترتیب داد. بعداً حمایت فرانکلین از آرمان میهن پرستی، با پسر وفادار خود در تضاد قرار گرفت. هنگامی که شبه نظامیان نیوجرسی مقام ویلیام فرانکلین را به عنوان فرماندار سلطنتی سلب و وی را در سال 1776 به زندان انداختند، پدرش ترجیح داد برای حمایت از او مداخله نكند.

همسر و فرزندان بنجامین فرانکلین

مرگ بنجامین فرانکلین

بنجامین فرانکلین در 17 آوریل 1790، در فیلادلفیا پنسیلوانیا، در خانه دخترش، سارا، درگذشت. در آن زمان وی 84 ساله بود، از نقرس رنج می برد و مدتی از بیماری شکایت داشت و کمی بیشتر از یک سال و نیم قبل از مرگ، وصیت نامه نهایی را به خواست خود تکمیل کرد. وی بیشتر املاک خود را به سارا و اموال بسیار کمی به پسرش ویلیام داد. وی همچنین پولی برای کمک هزینه بورس تحصیلی، مدارس و موزه های بوستون و فیلادلفیا را اهدا کرد. در انتها، یک سنگ مشترک روی قبر بنجامین فرانکلین با همسرش در قبرستان کلیسای مسیحی فیلادلفیا گذاشته شد.

برای شناخت و آشنایی بیشتر با زندگی افراد موفق و موفقیت ها و شکست هایشان می توانید همین حالا کتاب بیوگرافی افراد موفق در جهان را از سایت گرداب جذب سفارش و خریداری نمایید و از خواندن آن لذت ببرید.

زندگینامه های مشابه

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • من اصلا از زندگی این فرد هیچی نمیدونستم و فقط عکس او رو روی دلار آمریکا دیدم و واقعا زندگیش برام جالب بود و در فکر فرو رفتم.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

زندگینامه های مشابه