بیوگرافی آنه فرانک ، نابغه ای که قربانی هولوکاست شد
بیوگرافی و زندگینامه افراد موفق جهان

بیوگرافی آنه فرانک ، نابغه ای که قربانی هولوکاست شد

بیوگرافی کامل آنه فرانک کودک نابغه ای که قربانی هولوکاست شد را به صورت کامل از بخش بیوگرافی افراد موفق سایت گرداب جذب بخوانید تا به صورت کامل با زندگی شخصی و سختی هایش آشنا شوید.

نام به فارسی آنه فرانک
نام به انگلیسی Anne Frank
متولد ۱۲ ژوئن سال ۱۹۲۹
درگذشت اوایل مارس ۱۹۴۵ (۱۵ سال)
اردوگاه کار اجباری برگن ـ بلزن، آلمان
ملیت  آلمانی
حرفه نویسنده

آنلی ماری که به “ آنه” فرانک معروف بود، متولد آلمان و یک قربانی هولوکاست در جنگ جهانی دوم بود. میلیون‌ها نفر اثر او را به نام “ دفتر خاطرات آنه فرانک “ خوانده‌اند. این خانواده با فرار از آزار و اذیت یهودیان توسط نازی‌ها، به آمستردام نقل مکان کردند و بعدا به مدت دو سال مخفی شدند. در این مدت، فرانک از تجربیات و خواسته‌های خود نوشت. در سال ۱۹۴۵، خانواده او را پیدا کردند و به اردوگاه کار اجباری فرستاد شدند، جایی که آنه فرانک در سن ۱۵ سالگی درگذشت.

خانواده آنه فرانک

مادر آنه ادیت فرانک و پدر او اتو فرانک بود. اتو در زمان جنگ جهانی اول ستوان ارتش آلمان بود که بعدها تاجر شد. آنه یک خواهر به نام مارگوت داشت که سه سال از او بزرگ‌تر بود. تنها عضو خانواده فرانک که توانست از اردوگاه کار اجباری جان سالم به در ببرد پدرش اتو بود.

خانواده آنه فرانک

بیوگرافی آنه فرانک و سنین نوجوانی او

فرانک در ۱۲ ژوئن سال ۱۹۲۹ در فرانکفورت، آلمان متولد شد. فرانک‌ها یک خانواده معمولی از طبقه متوسط آلمانی – یهودی بودند که در محله آرام و متنوع از نظر مذهب زندگی می‌کردند. آنه در آستانه تغییرات چشمگیر در جامعه آلمان متولد شد که زندگی آرام خانواده او و همچنین زندگی سایر یهودیان آلمان دچار تغییراتی شد. در دهه ۱۹۲۰ اقتصاد آلمان خیلی بهم ریخته شده بود به طوری که در اواخر دهه ۱۹۲۰ و اوایل دهه ۱۹۳۰، حزب ملی کارگران سوسیالیست آلمان ( حزب نازی) به سختی ضد یهود به رهبری آدولف هیتلر به عنوان نیروی سیاسی پیشرو در آلمان شناخته شد و در سال ۱۹۳۳، توانست کنترل دولت را به دست آوردند.

 “اتو” بعدا یادآوری می کند: من می‌توانم یه یاد بیاورم که از اوایل سال ۱۹۳۲، گروه‌هایی از سربازان طوفان در حال راهپیمایی بودند و آواز می‌خواندند: “وقتی خون یهودیان از چاقو می‌پاشید.” هنگامی که هیتلر در ۲۰ ژانویه ۱۹۳۳، به قدرت رسید، خانواده فرانک بلافاصله متوجه شدند که زمان فرار فرا رسیده است. آن‌ها در پاییز سال ۱۹۳۳ به آمستردام هلند نقل مکان کردند. اتو بعدا گفت: “اگر چه این به شدت مرا آزار داد، اما فهمیدم که آلمان جهان نیست و من برای همیشه کشورم را ترک کردم.”

 آنه فرانک شرایط مهاجرت خانواده‌ش را سال‌ها بعد در دفتر خاطرات خود اینگونه می‌نویسد: “ از آن‌جا که ما یهودی هستیم، پدر من در سال ۱۹۳۳ به هلند مهاجرت کرد و در آن جا مدیر عامل شرکت Opekta  هلند شد که محصولات تولیدی مورد استفاده در تهیه مربا را درست می‌کنند.” پس از سال‌ها تحمل یهودی سیتزی در آلمان، فرانک‌ها از اینکه یک بار دیگر از آزادی در شهر جدید خود در آمستردام لذت بردند، آسوده خاطر شدند. اتو یاد می‌کند: “ در آن روزها این امکان وجود داشت که ما از ابتدا دوباره شروع به احساس آزادی کنیم.”  آنه در سال ۱۹۳۴ حضور در مدرسه ششم مونته سوری آمستردام را آغاز کرد. وی دوستان زیادی از هلندی، آلمانی، یهودی و مسیحی داشت و آنه دانش آموز خوش‌فکر و کنجکاوی بود.

همچنین بخوانید: بیوگرافی اوا براون معشوقه هیتلر از شایعه تا واقعیت

اشغال هلند توسط نازی‌ها

در اول سپتامبر سال ۱۹۳۹، آلمان نازی به لهستان حمله کرد و درگیری جهانی را که به جنگ جهانی دوم تبدیل می‌شود، شروع کرد. در ۱۰ مه سال ۱۹۴۰، ارتش آلمان به هلند حمله کرد. هلندی‌ها در ۱۵ مه سال ۱۹۴۰ تسلیم شدند و این آغاز اشغال نازی‌ها توسط آلمان بود. همانطور که بعدا آنه در دفتر خاطرات خود نوشت: “پس از ماه مه سال ۱۹۴۰، اوقات خوب بسیار اندک بود؛ ابتدا جنگ ، بعدا کاپیتولاسیون و سپس آمدن آلمانی‌ها بود، زمانی که مشکلات برای یهودیان آغاز شد.”

از اکتبر سال ۱۹۴۰، اشغالگران نازی اقدامات ضد یهودی خود را در هلند اعمال کردند. یهودیان موظف بودند همیشه ستاره زرد داوود بپوشند و مقررات منع رفت و آمد را رعایت کنند. آن‌ها همچنین از داشتن مشاغل منع شده بودند. فرانک و خواهرش مجبور شدند به یک مدرسه جداگانه یهودی منتقل شوند. اتو پدر آنه با امضای رسمی مالکیت به دو نفر از همکاران مسیحی خود، جو کلیمان و ویکتور کوگلر در حالی که از پشت صحنه به کار شرکت ادامه می‌داد، توانست کنترل شرکت خود را حفظ کند.

پنهان شدن در پیوست مخفی

در ۵ جولای سال ۱۹۴۲، مارگوت خواهر آنه احضاریه رسمی از اردوگاه کار نازی‌ها در آلمان  دریافت کرد. روز بعد خانواده فرانک در محوطه‌های موقت و در یک فضای خالی در پشت ساختمان شرکت اتو مخفی شدند، که از آن‌ها به عنوان پیوست مخفی یاد می‌کنند. هرمان ون پلس، شریک تجاری اتو و همچنین همسرش، آگوست و پسرش، پیتر فرانک ها را پنهان کردند. کلیمان و کوگلر و همچنین یان و میب گیز و بپ ووسکویل، کارمندان اتو غذا و اطلاعاتی در مورد دنیا بیرون برای آن‌ها فراهم می‌کردند. این خانواده‌ها دو سال را در مخفی کاری سپری کردند و هرگز یک بار هم از قسمت تاریک و مرطوب و مصادر شده ساختمان خارج نشدند.

پنهان شدن در پیوست مخفی

بیوگرافی آنه فرانک و اردوگاه کار اجباری

در ۴ آگوست سال ۱۹۴۴، یک افسر پلیس مخفی آلمان با همراه ۴ نازی هلندی به داخل پیوست مخفی حمله کردند و همه‌ی کسانی را که در آن‌جا مخفی شده بودند از جمله خانواده فرانک را دستگیر کردند. به آن ها خیانت شده بود و هویت خیانت کننده به آن‌ها تا به امروز ناشناخته مانده است. ساکنان پیوست مخفی به کمپ وستربورک، اردوگاه کار اجباری در شمال شرقی هلند منتقل شدند.

آن‌ها در ۸ آگوست سال ۱۹۴۴ با قطار مسافربری وارد شدند و در نیمه شب ۳ سپتامبر همان سال به اردوگاه کار اجباری آشویتس در لهستان منتقل شدند. با رسیدن به آشویتس، زن و مرد از هم جدا شدند و این آخرین باری بود که اتو زن و دخترانش را ملاقات کرد. پس از چند ماه کار سخت و سنگین بار دیگر آنه و مارگوت منتقل شدند و به اردوگاه کار اجباری برگن- بلزن در آلمان رفتند جایی که غذا کم، بهداشت بسیار وحشتناک و بیماری بیداد می‌کرد. مادرشان اجازه نداشت که با آن‌ها برود. مادرشان ادیت، اندکی پس از ورود به اردوگاه، در ۶ ژانویه سال ۱۹۴۵، در آشویتس مریض شد و درگذشت.

بیوگرافی آنه فرانک و مرگ او

آنه و خواهرش مارگوت هر دو در اوایل بهار سال ۱۹۴۵ درگذشتند. البته آنه چند روز پس از مرگ خواهرش به دلیل بیماری حصبه در اردوگاه کار اجباری برگن- بلزن درگذشت. آنه فرانک تنها ۱۵ سال سن داشت و یکی از یک میلیون نفر کودک یهودی بود که در هولوکاست جان داد. در پایان جنگ، اتو پدر فرانک که تنها عضو بازمانده خانواده بود به خانه آمستردام بازگشت و به دنبال یافتن اخبار مربوط به خانواده‌ش به شدت ناامید شد. در ۱۸ جولای سال ۱۹۴۵ وی با دو خواهر که همراه فرانک و مارگوت در برگن بلزن بودند ملاقات کرد و خبر مرگ غم انگیز آن‌ها را شنید.

دفتر خاطرات آنه فرانک

پیوست مخفی : نامه‌های خاطرات از ۱۴ ژوئن سال ۱۹۴۲ تا ۱ آگوست سال ۱۹۴۴ مجموعه‌ای از قسمت‌های خاطرات فرانک بود که در ۲۵ ژوئن سال ۱۹۴۷ توسط پدرش اتو منتشر شد. دفتر خاطرات یک دختر جوان، همانطور که به زبان انگلیسی معمولا خوانده می‌شود، از آن زمان به ۶۷ زبان دنیا منتشر شده است. نسخه‌های بیشمار و همچنین اقتباس‌های نمایشی و صحنه‌ای این اثر در سراسر جهان ایجاد شده است، همچنین یکی از پرتحرک‌ترین و پرخواننده‌ترین روایت‌های دست اول از تجربه یهودیان در طول هولوکاست است.

در ۱۲ ژوئن سال ۱۹۴۲، خانواده فرانک برای تولد ۱۳ سالگی آنه یک دفترچه یادداشت قرمز شطرنجی به او هدیه دادند. او در همان روز اول برای دوست خیالی خود به نام کیتی نوشت: “ امیدوارم بتوانم همه چیز را به صورت محرمانه به تو بگویم، زیرا هرگز نتوانسته‌ام به شخصی اعتماد کنم و امیدوارم که تو باعث آرامش و پشتیبان من باشی.” طی دو سال که آنه با خانواده‌اش در مخفیگاه آمستردام پنهان شده بودند، روزانه مطالب زیادی را در دفتر خاطرات خود می‌نوشت تا وقت را بگذراند. وی در ۳ فوریه سال ۱۹۴۴، نوشت: “ من به نقطه‌ای رسیدم که به سختی زنده بودن و مردن برایم مهم نیست. “ جهان بدون من ادامه خواهد یافت و به هر حال نمی‌توانم کاری برای تغییر وقایع انجام دهم.”عمل نوشتن به فرانک اجازه می‌داد تا عقل و روان خود را حفظ کند. او در ۵ آوریل سال ۱۹۴۴ نوشت: “وقتی می‌نویسم، می‌توانم تمام نگرانی‌هایم را از بین ببرم.”

دفتر خاطرات آنه فرانک

پیدا شدن دفتر خاطرات آنه فرانک

هنگامی که اتو در پایان جنگ از اردوگاه‌های کار اجباری به آمستردام بازگشت، دفتر خاطرات آنه فرانک را پیدا کرد که توسط میپ گیز جمع شده بود. وی توانست بالاخره آن‌ها را کنار هم قرار دهد و آن را بخواند، اتو وقتی توانست این کار را انجام دهد خیلی هیجان‌زده شد. پدر آنه در نامه‌ای به مادرش نوشت: “آنه کاملا کودکی متفاوت بود که من او را از دست دادم.” من از عمق افکار و احساسات او خبر نداشتم. “

خاطرات فرانک با وجود تمام گذر‌های ناامیدی، اساسا داستان ایمان، امید و عشق در برابر نفرت است. اتو گفت: “ اگر او اینجا بود، بسیار افتخار می‌کرد.” دفتر خاطرات فرانک، نه تنها به دلیل وقایع چشمگیری که توصیف کرد، بلکه به دلیل هدیه خارق‌العاده به عنوان یک داستان با روحیه خستگی ناپذیر او حتی در وحشتناک‌ترین شرایط ماندگار است. آنه فرانک در ۱۵ جولای سال ۱۹۴۴، نوشت: “ برای من کاملا غیر ممکن است که بتوانم زندگی خود را براساس هرج و مرج، رنج و مرگ بنا کنم.” من می‌بینم که جهان به آرامی به بیابانی تبدیل می‌شود؛ ما را نیز نابود خواهد کرد. من رنج میلیون‌ها نفر را احساس می‌کنم و با این حال وقتی به آسمان خیره می‌شوم، به نوعی احساس می‌کنم همه چیز به سمت بهتر شدن تغییر خواهد کرد، که این ظلم نیز پایان خواهد یافت، صلح و آرامش یک بار دیگر باز خواهد گشت.

علاوه بر دفتر خاطراتش، فرانک یک دفتر پر از نقل قول‌ از نویسندگان مورد علاقه خود، داستان‌های اصلی و آغاز یک رمان در مورد زمان خود در مخفیگاه پنهان کرده بود. نوشته‌های او دختری نوجوان با خلاقیت، خردمند، با احساسات عمیق و قدرت چشمگیری فراتر از سنش را نشان می‌داد.

بیوگرافی آنه فرانک و خانه او

در پایان جنگ جهانی دوم، مخفیگاه‌ها در لیست ساختمان‌هایی بود که باید تخریب می‌شد، اما گروهی از مردم آمستردام کمپین زدند و بنیادی را بنا کردند و نگذاشتند مخفیگاه خانواده فرانک را تخریب کنند و امروز یکی از سه موزه محبوب در آمستردام است. در ژوئن ۲۰۱۳، پس از آن که منابع مالی از مجلس برای بازگرداندن اسناد مرتبط با آنه و اتو شکایت کرد، خانه آنه فرانک در دادرسی به بنیاد آنه فرانک باخت. با این حال، دفتر خاطرات و نوشته‌های او متعلق به دولت هلند است و از سال ۲۰۰۹ وام دائمی به مجلس داده است. در سال ۲۰۱۵ منابع مالی صاحبان حق چاپ و نسخه برداری از خاطرات فرانک، پس از آغاز تحقیقات علمی جدید درباره متن آن، در سال ۲۰۱۱، دادرسی علیه خانه آن فرانک را از دست داد.

در سال ۲۰۰۹ مرکز آنه فرانک ایالات متحده برای احترام تعداد زیادی نهال از درخت شاه بلوط ۱۷۰ ساله که آنه در دفتر خاطراتش به آن اشاره کرده بود، را کاشتند.

زندگینامه های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

زندگینامه های مشابه