آلیس بال ، یک شیمیدان آمریکایی آفریقایی تبار بود که اولین درمان موفقیت آمیز را برای مبتلایان به بیماری هانسن (جذام) ارائه کرد. در ادامه با ما در بخش بیوگرافی افراد موفق سایت گرداب جذب همراه باشید تا بیشتر با این شخصیت برجسته آشنا شوید.
آلیس بال که بود؟
آلیس آگوستا بال، یک شیمیدان آفریقایی-آمریکایی بود که اولین درمان موفقیت آمیز را برای بیماران مبتلا به جذام ارائه کرد. بال همچنین اولین آمریکایی آفریقایی تبار و اولین زنی است که با مدرک کارشناسی ارشد شیمی از از کالج هاوایی (که اکنون به اسم دانشگاه هاوایی شناخته میشود) فارغالتحصیل شد. متاسفانه، بال در سن 24 سالگی در گذشت و نتوانست تأثیر کشف فوقالعاده خود را به طور کامل ببیند. سالها پس از مرگ، او به آن درجه از افتخار و شهرتی که استحقاقش را داشت، رسید.
خواندن این بیوگرافی هم می تواند برای شما مفید باشد: بیوگرافی فرانسوا بتنکورت میرز از ثروتمندترین زنان جهان
دوران کودکی و خانواده آلیس بال
آلیس آگوستا بال، در 24 ژوئیه 1892 در سیاتل، واشنگتن متولد شد. مادرش، لورا، یک عکاس و پدرش، جیمز پ. بال جونیور، وکیل بود. آلیس فرزند سوم خانواده و صاحب دو برادر بزگتر به نامهای رابرت و ویلیام، و یک خواهر کوچکتر به اسم ادی، بود. پدربزرگش، جیمز پ. بال، یک عکاس مشهور و شناخته شده و از اولین کسانی بود که عکاسی داگرئو تایپ را انجام میداد. داگرئو، نوع خاصی از فرآیند چاپ که عکس را روی صفحات فلزی چاپ میکنند.
این خانواده یک زندگی کاملاً متوسط داشتند. در سال 1903، کل خانواده به امید تسکین دردهای آرتروز پدربزرگ، از هوای سرد سیاتل به هونولولو نقل مکان کردند. متاسفانه این جابجایی تاثیر زیادی نداشته و تنها مدت کمی پس از آن، جیمز بال بزرگ درگذشت و کل خانواده دوباره به سیاتل برگشتند. آلیس بال همواره در دوران تحصیل سرآمد بود و در 1910، از دبیرستان سیاتل فارغالتحصیل شد. پس از آن، موفق شد چندین مدرک از کالج هاوایی و دانشگاه واشنگتن اخذ کند.
درمان جذام – روش آلیس بال
پس از کسب مدرک کارشناسی در رشته شیمی دارویی،در سال 1912، و داروسازی (در سال 1914) از دانشگاه واشنگتن، آلیس بال به کالج هاوایی رفته و به عنوان اولین آمریکایی آفریقایی تبار و اولین زن با مدرک کارشناسی ارشد شیمی، در سال 1915 فارغالتحصیل شد. در آنجا موقعیتهای آموزشی و تحقیقاتی به وی پیشنهاد شد و پس از آن، اولین زن مدرس شیمی این موسسه شد. در این زمان آلیس بال تنها 23 سال سن داشت. به عنوان یک محقق آزمایشگاهی، بال به طور گستردهای تلاش کرد تا یک درمان موفقیتآمیز برای مبتلایان به بیماری هانسن (جذام) ارائه کند. تحقیقات وی منجر شد تا اولین درمان تزریقی جذام را با استفاده از روغن درختی به اسم چولموگرا (chaulmoogra) ارائه کند. تا آن زمان فقط یک ماده موضعی با تاثیر متوسط شناخته شده بود، که در طب چینی و هند مورد استفاده قرار میگرفت.
بال موفق شد تا با استفاده از اختلاف وزن مولکولی، اجزای این روغن را جدا کرده و آن را به یک ترکیب محلول در آب تبدیل کند، تا بتوان از آن یک داروی قابل تزریق درست کرد. سختگیری و تلاش مداوم آلیس بال، منجر به ایجاد روشی شد که علائم جذام را تا حد زیادی کاهش داده و بیماران زیادی را مداوا کرد. بعدها از این روش با نام “روش بال (Ball Method)” یاد کردند. این روش برای بیش از سی سال (تا پیش از معرفی داروی سولفون) بر روی هزاران نفر مبتلا، استفاده میشد. روش بال به قدری موثر بود که بیماران مبتلا به جذام در سراسر دنیا، از جمله مرکز قرنطینه “Kalaupapa” در هاوایی که هزاران مبتلا در آن درگذشتند، درمان و مرخص شدند. به لطف آلیس بال، این افراد به زندگی عادی و به آغوش خانوادههایشان بازگشتند.
مرگ و سرقت کشفیات آلیس بال
به طرز غمانگیزی، بال در 31 دسامبر 1916، در سن 24 سالگی درگذشت. علت مرگ او، عوارض ناشی از استنشاق گاز کلر در آزمایشگاه اعلام شده است. متاسفانه بال نتوانست تاثیر بسزای کشف خارقالعاده خود را در زمان حیات ببیند. پس از مرگ آلیس بال، دکتر آرتور دین، رئیس دانشگاه هاوایی، تحقیقات بال را ادامه داده و بدون ذکر نامی از او، کشفیات بال را به نام خود، یعنی “روش دین”، معرفی کرد.
انجام این کار، در آن زمان از طرف مردان یک عمل کاملاً عادی بوده و نادیده گرفتن کشقیات زنان، همیشه افرادی مانند آلیس بال را قربانی میکرد. در سال 1992، شش سال پس از مرگ آلیس، دکتر هری ت. هولمن که یک دستیار جراح بیمارستان کالیهی و مشوّق همیشگی بال در ادامه آزمایشاتش بود، مقالهای منتشر کرده و آلیس بال را همانگونه که شایسته وی بود، معرفی کرد. با این حال، بال تا مدت زیادی در دنیای علم کاملاً فراموش شده و ناشناخته بود.
افتخارات طولانی مدت آلیس بال
در سال 2000، دانشگاه هاوایی-مانوآ برای احترام به زندگی بال و کشف مهم او، یک پلاک برنز در مقابل یک درخت چولموگرا (درختی که بال از روغن آن برای درمان جذام استفاده کرد) در دانشگاه قرار داد. فرماندار پیشین هاوایی نیز، مازی هیرونو، 29 فوریه را “روز آلیس بال” نامگذاری کرده است. در سال 2007، دانشگاه هاوایی نشان افتخار ” Regents’ Medal of Distinction ” را پس از مرگ به او اعطا کرد. در سال 2017، پائول ورماگر، پژوهشگری که سالها درباره آلیس بال در دانشگاه هاوایی-مانوآ تحقیق و سخنرانی میکرد و مقاله مینوشت، بورس تحصیلی را به اسم آلیس آگوستا بال، اهدا کرد تا از دانشجویان کالج علوم طبیعی که در رشتههای شیمی، زیست شناسی و میکروب شناسی تحصیل میکردند، حمایت کند.
ضمن تایید اهمیت کارهای آلیس بال از طریق این بورس تحصیلی، پائول ورماگر درباره او میگوید: «او نه تنها موانع نژادی و جنسیتی زمان خود را پشت سر گذاشت و به یکی از معدود زنان آفریقایی آمریکایی برای گرفتن مدرک کارشناسی ارشد شیمی تبدیل شد، [بلکه] اولین درمان مفید بیماری هانسن را نیز ارائه داد. زندگی شگفت انگیز او در 24 سالگی به پایان رسید. چه کسی میداند اگر زندگی میکرد چه کار شگفتانگیز دیگری را میتوانست انجام دهد».
اگر به خواندن بیوگرافی افراد موفق علاقه دارید و می خواهید با موفقیت ها و دستاوردهای این آفراد بیشتر آشنا شوید. به شما پیشنهاد می کنیم که کتاب بیوگرافی زنان و مردان موفق و ثروتمند در جهان را از سایت گرداب جذب خریداری کنید.

3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
چه حیف واقعا که تو این سن کم فوت کرده کاشکی بیشتر عمر میکرد و میتونست داروی دیگه ای رو برای بیماری های دیگه ابداع کنه
خیلی بیوگرافی جالبی بود ممنون از سایت خوبتون فقط برام سوال بود بیماری جوزامی چیه و چه جوری به وجود میاد??
چرا اینقد کم درباره افراد موفق افریقایی درجمیکنید؟ یا کلا افراد کمی هستن که تو افریقا موفق باشن!!!