بیوگرافی جک دورسی مدیرعامل شرکت بزرگ تویتر
بیوگرافی و زندگینامه افراد موفق جهان

بیوگرافی جک دورسی مدیرعامل شرکت بزرگ توییتر

نام فارسیجک دورسی
نام انگلیسیJack Dorsey
تاریخ تولد۱۹ نوامبر ۱۹۷۶
محل زندگیسان فرانسیسکو، کالیفرنیا
شغلبنیانگذاران توئیتر و اسکویر

بیوگرافی جک دورسی مدیرعامل توییتر، کسی که زندگی او با نوآوری و سخت‌کوشی گره‌خورده است، بی شک برای همه خواندنی، هیجان‌انگیز و جذاب خواهد بود.

جک دورسی به‌واسطه شغل پدرش کودکی خود را بیشتر در جاده‌ها گذرانده بود. پدر او مهندس ادوات پزشکی بود و از طرف شرکت برای تعمیر و راه‌اندازی این لوازم به مأموریت‌های کاری فرستاده می‌شد. این سفرها بیشتر نقاط کشور را شامل می‌شد و خانواده او چندین بار نقل‌مکان کردند. سفر در جاده باعث علاقه جک به انواع نقشه‌ها شده بود. شاید اولین چیزی که مردم از زمان کودکی جک دورسی به‌خاطر دارند این است «او چه پسربچه آرامی بود» این خصلت کودکی‌هایش هیچ ارتباطی با روحیات فردی وی نداشت؛ بلکه نشئت‌گرفته از لکنت‌زبانش بود.

جک دورسی با لکنت‌زبانش هم‌خو نشد و در دوران دبیرستان برای برطرف‌کردنش اقدام کرد، تلاش‌های او در این زمینه هم خاص و منحصربه‌فرد بود و چاشنی نوآوری و پشتکار درش به چشم می‌آمد. او از درمان‌های دارویی ناامید شده بود. البته چندان هم به آن‌ها اعتقاد نداشت. او به سخت‌ترین روش ممکن، یعنی سخنرانی روی آورد و در چندین مسابقه فن بیان شرکت کرد تا نهایتاً بعد از چندین بار ناکامی بر مشکلش غلبه کرد.

علاوه بر رفع لکنت‌زبانش جک دورسی حالا اعتمادبه‌نفس و خودباوری زیادی نیز به دست آورده بود که مسلماً در ادامه مسیر بسیار کمکش کرد که توانست در سال 2012 جایزه بهترین نوآور دنیای تکنولوژی را ازان خود کند و حالا به‌عنوان مؤسس و مدیرعامل شبکه اجتماعی توییتر و پلتفرم مالی اسکوئر شناخته شود.

دوران کودکی جک دورسی

در بیوگرافی جک دورسی آمده که وی در 19 نوامبر 1976، در سنت لوئیز ایالات میسوری آمریکا متولد شد. مادر او مارسیا اسمیت دروسی، خانه‌دار بود و پدرش تیم دروسی مهندس لوازم پزشکی بود. عموی جک یک کشیش کاتولیک بود و این امر در انتخاب مذهب جک دورسی و تحصیلات او در مدارس مذهبی نقش داشت.

جک در سن 14 سالگی عاشق نقشه‌ها و مسیریابی بود و هر بار که به منزل جدید می‌رفتند یک نقشه از آنجا می‌خرید و شب‌ها محله به محله سر می‌زد و مادرش این کار او را نوعی محافظت پیشگیرانه در برابر آدم‌های جدید برداشت می‌کرد. جک بر روی نقشه‌ها بانک‌ها، آتش‌نشانی‌ها و ایستگاه‌ها را پیدا می‌کرد و علامت‌گذاری می‌نمود.

دوران کودکی جک دورسی

خطور ایده توییتر به ذهن جک دورسی

او در دوران دبیرستانش یک دانش‌آموز معمولی بود، بنا بر منابعی از دبیرستان بیشاپ شهر سنت لوییس که چندین نسل از خانواده دروسی در آنجا تحصیل‌کرده بودند، جک دورسی در آن دوران معمولاً به علایقش مانند؛ نقاشی و تنیس مشغول بود و به تاریخ و هنر علاقه داشت. در روزنامه دبیرستان کار می‌کرد و البته عضو فعال و همیشگی سایت کامپیوتر مدرسه بود. جک دورسی کار با کامپیوتر را بیش از علایق دیگرش دوست داشت؛ اما این شیفتگی در حد بیل گیتس و دیگر برنامه‌نویسان مشهور نبود.

با همه اینها در زمینه نرم‌افزاری بااستعداد بود. او که در اوایل قصد داشت اطلس جاده‌ها را به‌صورت دیجیتال در بیاورد. در سن 14 سالگی برای اولین‌بار برنامه‌نویسی را تجربه کرد. او با استفاده از همان ایده کودکی‌اش برنامه‌ای را برای اتاق کنترل تاکسی‌ها و آتش‌نشانی نوشت. برخی معتقدند ایده توییتر زمانی که او به صحبت‌های رانندگان که در باره اینکه کجا هستند و چه می‌کنند حرف می‌زدند گوش می‌کرد، به ذهنش رسیده است.

فعالیت‌های کاری جک دورسی

در تابستان 1991 جک دورسی به شرکت انتشارات میرا رفت تا در آنجا به‌عنوان کارآموز شروع به کار کند. او که برای مصاحبه به دفتر مدیر رفت مدیر مشغول کار روی پروژه مهمی بود و به جک گفت: یک دقیقه دیگر به کار او رسیدگی می‌کند. ولی چنان مشغول کار شد که این موضوع را کاملاً فراموش کرد و بعد از چند ساعت که از کار دست کشید، جک را در حالی یافت که هنوز دقیقاً همان جا منتظر او ایستاده.

رئیس بعدازاین ملاقات جک دورسی جوان را به‌عنوان مدیر تیم برنامه‌نویسی شرکت برگزید که همه بیشتر از 30 سال سن داشتند البته در پاسخ به کارمندانش در جواب سؤالشان مبنی بر دلیل این انتخاب گفت: جک را به‌عنوان کارآموز تابستانی گرفته‌ایم.

موفق ترین کارآفرینان جهان

کتاب صوتی بیوگرافی موفق‌ترین کارآفرینان جهان

کتاب صوتی بیوگرافی موفق‌ترین کارآفرینان جهان تهیه شده در گرداب جذب گوینده میلاد مشعشع

جک دورسی تحصیل در دانشگاه

جک دورسی برای لیسانس به دانشگاه علم و صنعت میزوری رفت؛ ولی دو سال بعد به دانشگاه نیویورک انتقالی گرفت. حالا  جک جوان که از کودکی رویای نیویورک را در سر می‌پروراند می‌توانست با فرصت پیش‌آمده ایده‌هایش را که بیشتر شکل یک سرگرمی را برایش داشت، به عینیت تبدیل کند.

او شروع کار در دنیای حرفه‌ای را با شیطنت آغاز کرد و با کمی خوش‌شانسی این شیطنتش را به فرصت تبدیل کرد. جک دورسی وبگاه شرکت خدمات مدیریت اتاق کنترل را هک کرد و به مدیر ارشد آن ایمیل زد و چند توصیه برای بستن حفره‌های امنیتی به آن‌ها کرد.

مدیر به‌جای شکایت از وی تصمیم گرفت، او را به استخدام شرکت درآورد. دروسی در اینجا تجارب ارزنده‌ای به دست آورد ازجمله؛ اطلاعات فراوان در باره پیامک و آشنایی با برنامه جدیدی که با آن اتاق کنترل می‌توانست حرکت لحظه‌ای نامه‌رسان را تحت‌نظر بگیرد.

انتخاب مشاغل گوناگون جک

وی چند سال بعد را به کار روی نرم‌افزار تاکسی‌ها و آمبولانس‌ها گذراند. اما در سال 2000 میلادی با شکست حباب ثبت وبگاه‌های دات‌کام پروژه آن‌ها نتوانست موفق شود و در نهایت دروسی هم بیکار شد. از اینجا به بعد شروع 5 سال نه‌چندان درخشان زندگی کاری بود. سال‌هایی که جک دورسی برای امرارمعاش کارهای مختلفی را تجربه کرد. حتی در دوره‌های ماساژدرمانی نیز شرکت کرد و مدرک رسمی هم گرفت.

کمی بعد جک دورسی موفق شد در شرکت ادیو که در زمینه استارتاپ‌های اینترنتی فعالیت داشت کار بگیرد. این شرکت توسط ایوان ویلیامز اداره می‌شد. در سال 2006 شرکت ادیو با مشکلات مالی مواجه شد. ایوان کارمندان را به چند گروه تقسیم کرد و از آن‌ها خواست تمام توانشان را بگذارند و چند ایده تولیدی جدید معرفی کنند.

انتخاب مشاغل گوناگون جک

دریافت ایده توییتر

این برهه دقیقاً هم زمان شد با زمانی که جک دورسی از به‌هم‌ریختگی اتاقش کلافه شده بود و تصمیم به مرتب کردن آن گرفت. در میان خرت‌وپرت‌ها در داخل گنجه‌اش دفترچه یادداشتی توجهش را به خودش جلب کرد. این دفترچه در واقع همانی بود که دروسی در نوجوانی ایده‌هایش را در آن یادداشت می‌نمود. جک درحالی‌که دفتر را ورق می‌زد از اینکه هیچ یک از این ایده‌ها را محقق نکرده است ناراحت شد و بعد دفتر را به دوستش نشان داد.

در طول همین بررسی‌ها بود که ایده توییتر در همان دفتر به چشم آمد. در زمانی که جک دورسی با همکارانش در حال فکرکردن بر روی نجات شرکت رادیو بودند. دروسی ایده سرویسی که امکان همرسانی (Share) فوری نظرات را می‌داد مطرح کرد و این ایده اولیه توییتر صرف تنها دوهفته به سرانجام رسید.

آغاز کار جک دورسی با توییتر

نخستین توییت در 21 مارس 2006 منتشر شد. جک دورسی در حساب کاربری نوشت: دارم توییتر را تنظیم می‌کنم و در ماه ژوئن به‌صورت عمومی عرضه شد. پس از گذشت یک ماه به فکر یافتن کمک مالی برای شرکت افتادند و فرد وینسون اولین سرمایه‌گذار بود که یک چک نیم‌میلیون دلاری را به آنها داد.

علاوه بر این وینسون راهکارهایی را نیز به آن‌ها داد و همواره به جزئی‌ترین کاربردهای این سرویس هم دقت می‌کرد؛ بنابراین نه‌تنها از نظر مالی که از نظر مدیریتی و راهبردی نیز به آن‌ها کمک می‌کرد. اما در ادامه راه مدیریت توییتر دست خوش تغییراتی شد. در سال 2008 جک دورسی از مدیرعاملی توییتر کناره گرفت و این سمت را به ایوان ویلیامز داد.

استخدام مجدد جک به عنوان مدیر عامل توییتر 

کمی بعد هم ایوان ویلیامز نیز در این پست دام نیاورد و دو سال بعد دیک کستولو جایش را گرفت. کستولو تصمیم گرفت دوباره جک دورسی را به کار بگیرد و جک با دیگر مؤسسان زمان ویلیامز چندان سازگار نبود و چند نفر از آن‌ها را اخراج کرد. در نهایت کستولو هم در این پست دوام نیاورد سکان هدایت دوباره به دست جک افتاد.  یکی از مدیران اجرایی توییتر امید کردستانی است که رابطه بسیار خوبی با جک نیز دارد.

توییتر حالا از ارزش زیادی برخوردار بوده و طرف‌داران فراوانی هم اکنون دارد. این برنامه به اسلحه قوی برای اعتراضات مردمی تبدیل شده بود و در مولداوی، گواتمالا و اوگاندا مردم با کمک این سرویس تنها در طی چند روز اعتراضات سراسری را سامان دادند و همین امر سبب شد تا نام جک و دیگر بنیان‌گذاران توییتر در بین نامزدهای دریافت جایزه صلح نوبل قرار بگیرد.

بیوگرافی جک دورسی و شرکت اسکوئر

جک دورسی علاوه بر مدیریت توییتر شرکت دیگری نیز تأسیس کرده که در امور مالی فعالیت دارد. این شرکت کارش به طور تخصصی پرداخت موبایلی است، خود جک در توضیح کار اسکوئر می‌گوید: این دستگاه در واقع یک کارت‌خوان است که از طریق جک هدفون به تلفن متصل می‌شود، از طریق یک رید مغناطیسی با کارت‌های بانکی و اعتباری ارتباط برقرار می‌کند.

البته اسکوئر هنوز راه درازی برای جلب اعتماد و به ثمر نشستن کارایی در پیش دارد، اما چیزی که قابل‌چشم‌پوشی نیست، درحال‌توسعه بودن این شرکت است و مغز متفکری به اسم جک که برای موفق شدن این سرویس وقت می‌گذارد.

The-richest-men-in-the-world

کتاب صوتی بیوگرافی ثروتمندترین مردان جهان

بیوگرافی ثروتمندترین مردان جهان تهیه شده در گروه گرداب جذب گوینده: میلاد مشعشع همچنین می توانید دانلود کنید: کتاب صوتی ثروتمندترین زنان جهان

نکات شاخص و جالب در مورد بیوگرافی جک دورسی

همان‌طور که در ابتدا هم به آن اشاره کردیم از مشخصه‌های بارز جک سخت‌کوشی اوست. او هر روز 8 ساعت را به شرکت توییتر اختصاص می دهد و 8 ساعت را نیز به اسکوئر. دروسی برای اینکه بتواند به هر دوی این شرکت های در حال پیشرفت برسد. برای تمام لحظات روز خود به دقت برنامه دارد و به شدت به آن پای بند است.

دورسی اکثر اوقات برای رفت‌وآمد به سرکارش از اتوبوس استفاده می‌کند و در توضیح این امر می‌گوید: من در این رفت‌وآمدها شاهد بودم که اینستاگرام چگونه اوج گرفت. اسنپ چت چطور محبوبیت پیدا کرد و دیدم که مردم چگونه فیس‌بوک را به توییتر ترجیح می‌دهند و مثل این است کسی دائماً در حال مطالعه باشد.

جک دورسی در ساختمان توییتر اتاق ندارد و تمام کارهایش را با آی‌پد انجام می‌دهد. جک را شیک‌پوش‌ترین مرد دنیای تکنولوژی می‌دانند؛ چراکه به‌ظاهر و لباس‌هایش بسیار اهمیت می‌دهد.

پرنده‌ای که به‌عنوان لوگوی تویتر انتخاب شد لری نام دارد و نام این پرنده از یکی از بسکتبالیست‌های اسطوره‌ای بوستون گرفته شده است.

نکات شاخص و جالب در مورد بیوگرافی جک دورسی

الگوبرداری از بیوگرافی جک دورسی

بیوگرافی جک دورسی موفقیت‌آمیز بود، چون رؤیاپرداز بود و ایده‌های خود را بر روی کاغذ می‌نوشت. او شکست را تجربه کرد و تسلیم نشد. او لکنت زبان داشت ولی بر آن غالب شد. جک کار گروهی را بر فعالیت فردی ترجیح داد. او از ایده‌های کودکی برای رسیدن به موفقیت استفاده کرد. او با مردم معاشرت داشت و مطالعه زنده و پویا داشت. هر روز را 16 ساعت مداوم و پرتلاش کار می‌کرد. ناامید نشد و به فعالیت‌هایش ادامه داد.

بر اساس گزارش پروکسی این شرکت در سال 2022، دورسی مالک 2.9 درصد از توییتر مستقر در سانفرانسیسکو است.

زندگینامه های مشابه

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • چقد جوون هستش???
    ایدشو چقدر جالب گرفته
    خیلی جالب بود آدم این جور آدما رو میبینه انگیزه میگیره

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

زندگینامه های مشابه