اندرو کارنگی یک سرمایهدار خودساخته، یکی از مشهورترین و ثروتمندترین صنعتگران و همچنین از بخشندهترین افراد قرن 19 است. در ادامه قصد داریم بیوگرافی اندرو کارنگی را به اشتراک بگذاریم امیدواریم افرادی که خواهان تغییر زندگی خود هستند او را بهعنوان یک الگوی قوی و بزرگ در نظر بگیرند چرا که کارنگی بهتنهایی و توسط پشتکار و توان خود توانسته بود به تکتک موفقیتها و ثروتش دست یابد.
دوران کودکی و جوانی اندرو کارنگی
اندرو کارنگی در 25 نوامبر 1835 در اسکاتلند (دانفرملاین) به دنیا آمد. پدرش ویلیام کارنِگی و مادرش مارگارت مریسیون کارنِگی نام داشت. اندرو تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه رایگان دانفرملاین آغاز کرد. وی در یک خانواده فقیر بزرگ شد. داشتن شرایط سخت در زندگی او ، باعث شد که همیشه به فکر پیشرفت و موفقیت خود در زندگی باشد. خانواده او در سال 1848 زمانی که او پسری جوان بود برای کسب فرصتهای شغلی به ایالات متحده مهاجرت کردند. کارنگی علاقه زیادی به آموزش و یادگیری داشت و اغلب زمان خود را در کتابخانهای که مخصوص فرزندان کارگر و افراد فقیر بود میگذراند.
زندگی کاری و حرفهای کارنگی
اَندرو در سال 1848 اولین فعالیت کاری خود را آغاز کرد و در شرکت Anchor Cotton Mills بهعنوان مسئول تعویض ماسوره مشغول به کار شد. او 12 ساعت در روزکار میکرد و حقوقش در هفته 2/1 دلار بود. اندرو در شرکت با جان هی، تولیدکننده ماسوره، آشنا شد و جان به او یک پیشنهاد کاری با حقوق 2 دلار در هفته را داد؛ البته کار در کارخانه برای اندرو بسیار سخت بود.
اندرو در سال 1849 در شغل پیامرسان تلگراف در شرکت تلگراف اوهایو استخدام شد. شغل او باعث آغاز آشناییهای او با افراد مهم کشور شد. اندرو معنای پیامهای تلگرافی و صداهای گوناگون را بهخوبی تشخیص میداد و پس از گذشت یک سال، او به سِمت اپراتوری تلگراف ارتقا یافت.
موفقیتهای این مرد بزرگ
توماس اسکات، رئیس راهآهن پنسیلوانیا، در سال 1853 کارنگی را بهعنوان منشی خود استخدام کرد. کمکهای اسکات تأثیر بسزایی در زندگی کارنگی داشت و در حقیقت او با راهنماییهای اسکات در مسیر موفقیت قرار گرفت. کارنگی به کمک راهنمایی اسکات در شرکت آدامز اکسپرس و شرکت تولیدکننده واگنهای راهآهن سرمایهگذاری کرد. او همچنین در چند سرمایهگذاری مشترک شرکت کرد که همگی برای او موفقیتآمیز بوند.
اسکات در سال 1859 پیشنهاد سرپرستی واحد مدیریت غرب پنسیلوانیا را به کارنگی کرد و اندرو در سن 24 سالگی مدیریت بخش غرب شرکت پنسیلوانیا را برعهده گرفت. این موقعیت، موجب موفقیتهای بسیاری برای اندرو شد.
کارکردن کارنگی در شرکت فولاد
او بسیار بااراده و پرتلاش بود و اخلاق کاری و حرفهای را که در آن سن از خود نشان میداد باعث ارتقای روزافزون او در زندگی کاری و شخصیاش شد. بعد از اتمام جنگ داخلی، کارنگی متوجه ظرفیتهای موجودی تجارت فولاد و آهن شد و مسیر زندگی خود را تغییر داد. اندرو پس از تأسیس شرکت فولاد، تکنولوژی و فناوریهای روز را به کار گرفت و انقلابی در صنعت فولاد و آهن ایجاد کرد. با افزایش تولید و عرضه فراوان کارخانههای کارنگی در کشور، وی کنترل صنعت آهن و فولاد را در اختیار گرفت و ثروت خود را افزایش داد.
فروش شرکت فولاد
شرکت فولاد کارنگی تا سال 1900 نسبت به کشور انگلستان پیشرفت قابلتوجهی داشت و کارنگی در سال 1901، در سن 61 سالگی تصمیم به بازنشسته کردن خود گرفت و سهام شرکت را به چی پی مورگان بنیانگذار یو اس استیل به ارزش 480 میلیون دلار واگذار کرد و ثروتمندترین فرد در جهان شد. او بعد از فروش شرکتش، حدود 350 میلیون دلار از ثروتش را صرف ساخت مؤسسات علمی و آموزشی و همچنین به مؤسسههای خیریه کمک فراوانی کرد.
بیوگرافی اندرو کارنگی و موسسات خیریه
اندرو کارنگی بیشتر ثروت خود را صرف ساختن مؤسسات و سازمانهای خیریه کرد. بسیاری از این مؤسسات، هنوز هم درحالخدمت به افراد کمبضاعت و ناتوان هستند.
کارنگی بسیار زیرک و باهوش و فردی باوجدان بود که همیشه از قدرت و ثروت خود برای کمک و اعتلای جامعه خود استفاده میکرد. کارنگی برای دستیابی به موفقیت، با افراد بسیاری ارتباط برقرار کرد و معاملات فراوانی انجام داد. او میتوانست در اولین ملاقاتها، انسانها را بشناسد و همین هوش و شناخت او، باعث پیروزی و افزایش ارزش شرکت فولاد شد.
کارنگی تحصیلات و آموزش را کلید اصلی موفقیت میدانست و قدرت خود را از طریق مطالعه کتابها به دست آورده بود؛ بنابراین دسترسی رایگان به کتابخانههای عمومی را یک تعهد برای خود قرار داده بود. کارنگی حدود 56 میلیون دلار از ثروت خود را جهت ساخت 2500 کتابخانه برای عموم مردم صرف کرد.
فلسفۀ زندگی کارنگی «انجام کارهای خیر و ماندگار در جهان» بود. اراده و سخت کوشی کارنگی افراد بسیاری را تحت تاثیر قرار داده و مطالعه زندگینامه او انگیزه تلاش و یاری به هم نوع را در انسانها افزایش میدهد.
بیوگرافی اندرو کارنگی و رازهای ده گانه او در کسب ثروت
اندرو کارنگی مهاجر فقیر اهل اسکاتلندی که در طی انقلاب صنعتی، به یک کارآفرین موفق در آمریکا تبدیل شده بود. وی در سال 1901 توانسته بود عنوان ثروتمندترین شخص در کشور آمریکا را به دست آورد. در آن زمان با خبرنگاری به نام ناپلئون هیل که به نوشتن داستان موفقیت او علاقهمند بود آشنا شد.
کارنگی در سال 1908 کار نگارش و ثبت تمام اتفاقات دوران زندگی و استراتژیها و راهبردهای کسب ثروت خود را به نیل سپرد. ناپلئون هیل با دانستن رخدادها و استراتژیهای این چنینی، توانست در سال 1938 کتاب «بیندیشید و ثروتمند شوید» را منتشر کند و این کتاب به یکی از پرفروشترین کتابها در جهان تبدیل شد.
زمانی که هیل شروع کار نویسندگی را به صورت حرفهای آغاز کرد، کارنگی به او «10 قانون ثروتاندوزی و موفقیت» را آموخت که این 10 مورد جزء اصول اولیه بیشتر آثار هیل قرار گرفته است. برای آگاهی از این 10 قانون ادامه مقاله را بخوانید.
10 قانون اندرو کارنگی
1- ابتکار عمل خود را افزایش دهید.
همیشه در زندگی و محیط اطراف ما، اشخاص و فعالیتهایی وجود دارند که باعث تغییر کارهای روزمره ما میشوند. سعی کنید که هیچوقت منتظر دستور و فرمان شخصی برای انجام کاری نباشید و کارهای خود را با خلاقیت و ابتکار عمل فردی خود انجام دهید.
2- هدف خود را مشخص کنید.
دیدگاه و چشمانداز آینده شغلی و زندگی شخصی خود را تعیین کنید و دقیقاً در مسیر مشخص شده گام بردارید. تعیین هدف و مسیر رسیدن به آن از اصول اولیه و اصلی موفقیت است.
3- یک مجموعه از روابط فوقالعاده را شکل بدهید.
باید با اشخاصی رابطه داشته باشید که شما را هر روز به اهداف زندگیتان نزدیک و نزدیکتر میکنند؛ بنابراین مراقب ارتباطات و تماسهای خود با اشخاص مختلف باشید.
4- به کار خود ایمان قلبی داشته باشید.
به خودتان و مسیر تعیین شده برای دستیابی به اهدافتان ایمان داشته باشید. داشتن ایمان به هدف باعث میشود که با اعتمادبهنفس کامل کار و تلاش کنید.
5- بیشتر از توانتان تلاش کنید.
تلاش بیشتر از حد معمول، تنها چیزی است که ترقی و پیشرفت شما را باعث میشود و تعهد دیگران را به شما افزایش میدهد. راهکارها و اقداماتی را که فکر میکنید باعث پیشرفت و ترقی شما میشود، انجام دهید.
6- قوه تخیل خود را آزاد کنید.
شجاعت و جرئت انجام کارهایی را که تا الان در حوزه کاریتان انجام ندادهاید را افزایش دهید و هر روز به بهتر کردن انجام امور فکر کنید.
7- به تمام جزئیات دقت کنید.
فکر کردن دقیق به معنای؛ توانایی متمایز کردن حقایق از تخیلات و استفاده از موارد مربوطه جهت حل مشکلات و نگرانیها است.
8- از شکستهای خود پل پیروزی بسازید.
برای هر شکست و اتفاق ناگواری که در زندگی میافتد، میتوانید آن را یک راز و جهش مثبت در آینده بدانید که اطمینان عدم تکرار آن را برای خود لحاظ کنید؛ بنابراین هرگز نباید فکر کنیم که از شکستها فقط ناامیدی و یأس حاصل میشود.
9- شور و اشتیاق خود را افزایش دهید.
داشتن یک نگرش و دید مثبت، موفقیت و پیروزی را برایتان به ارمغان میآورد. پس شور و شوق خود را نسبت به هدف و فرصتهای خود نشان دهید.
10- ” با “تمرکز بالا ” تلاش کنید.
اجازه ندهید که هیچ چیزی شما را از رسیدن به اهداف و موفقیتتان منحرف کند. همیشه به صورت متمرکز برای دستیابی به مهمترین اصل زندگی خود تلاش و مبارزه کنید. هنگامی که شما تمام تلاش و انرژی خود را صرف دستیابی به یک هدف کنید و شاهد رشد روزانه خود باشید، این تمرکز شما باعث به ثمر رساندن تلاشهایتان میشود.
همسر و فرزند اَندرو کارنِگی
کارنگی در سال 1886، در سن 51 سالگی با لوئیز ویتفیلد که 30 سال داشت ازدواج کرد. آنها در سال 1897 صاحب یک دختر به نام مارگارت کارنگی میلر شدند.
مرگ اَندرو کارنِگی
اندرو کارنگی در 11 آگوست سال 1919 در ماساچوست آمریکا بر اثر بیماری ذاتالریه درگذشت و در نیویورک در گورستان اسلیپی هالو به خاک سپرده شد. او یکی از ثروتمندترین و موفقترین کارآفرینان ایالت متحده آمریکا بوده که علاوه بر کارنامه درخشان موفقیتش، با اقدامات بشردوستانه و خیرخواهانه نام خود را جاودانه کرد.
مقالات و کتاب ها اندرو کارنگی
- انجیل ثروت: کارنگی در سال 1889 مقالهای تحت عنوان «انجیل ثروت» در مجله سورس آمریکا منتشر کرد. وی در این مقاله ثروت را به 2 بخش تقسیم کرد: بخش اول تلاش برای کسب و افزایش ثروت فردی و بخش دوم اهدا و پخش ثروت جهت پیشرفت جامعه و کاهش مشکلات هم نوع خود بود. در حقیقت اندرو کارنگی هدف والای افراد ثروتمند را انجام فعالیتهای خیرخواهانه و منفعتطلب برای کارگران و تلاش جهت بهبود زندگی مردم میدانست.
- بیندیشید و ثروتمند شوید: این کتاب جزء یکی از 5 کتاب پرفروش دنیا است که رموز موفقیت و ثروتمند شدن را به خوانندگان آموزش میدهد. ناپلئون هیل، نویسندۀ کتاب، باور دارد که تمام اتفاقاتی که در زندگی روزمرۀ اشخاص میافتد از ذهن آنان آغاز میشود؛ بنابراین برای ثروتمند شدن باید ذهنی ثروتمند داشته باشیم.
بیوگرافی اندرو کارنگی و جملات تاثیرگذار او
- کسانی که نتوانند به خود انگیزه دهنده، مجبورند به متوسط بودن قانع باشند، هرچقدر هم دیگر استعدادهای آنها چشمگیر باشد.
- اگر میخواهید شاد باشید، هدفی برای خود برگزینید که به اندیشههای شما دستور بدهد، انرژیتان را آزاد کند و الهامبخش امید و آرزوهای شما باشد.
- راه پولدار شدن این است که تمام تخممرغهایت را در یک سبد بگذاری و بعد حواست به سبد باشد.
- ایجاد یک کسبوکار بزرگ، جز از راه درست و اصولی بهندرت امکانپذیر است.
- کسی که نتواند دلیل بیاورد، نادان است. کسی که نخواهد دلیل بیاورد متعصب است. کسی که جرئت دلیل آوردن نداشته باشد، برده است.
- هر زمان متوجه این حقیقت شوید که سایر افراد میتوانند در انجام کاری به شما کمک کنند تا آن را بهتر انجام دهید، گامی بزرگ برای پیشرفت و توسعة شخصی خود برداشتهاید.
- وظیفه خود و کمی بیشتر از آن را انجام بده، آینده خودش حواسش به همه چیز خواهد بود.
- کسی که بخواهد همه کارها را خودش انجام دهد، یا اینکه همه افتخارات انجام کار را بهحساب خود بگذارد، رهبری بزرگ نخواهد شد.
- هر چه سنم بالاتر میرود، توجه کمتری به حرفهایی که آدمها میزنند میکنم. فقط نگاه میکنم که چهکار میکنند.
- زندگی انسان ثروتمند باید دو دوره داشته باشد: دوره تحصیل ثروت و دوره توزیع آن.
نکات موجود در بیوگرافی اندرو کارنگی
امیدواریم که از خواندن بیوگرافی اندرو کارنگی این ثروتمند خودساخته و موفقیتهایش لذت برده باشید. همان گونه که خواندیم این مرد بزرگ نهتنها فقر و سختیهای زیاد در زندگیاش او را از رسیدن به خواستههایش منصرف و ناامید نکرد. بلکه باایمان به خود و پشتکار قوی توانسته بود به موفقیتهای زیادی در دنیای صنعت دست پیدا کند و بهعنوان یکی از ثروتمندترین افراد آمریکا نیز شناخته شود. بیوگرافی اندرو کارنگی دو باور قوی قدرتمند را در مورد ثروتآفرینی در همه ما تقویت میکند:
هرکسی در هر شرایطی میتواند ثروتمند شود.
همه افراد ثروتمند خودشان ثروت خود را ساختهاند و میلیاردرهای خودساخته بودهاند نه موروثی. آنها خودشان از صفر شروع کردهاند.
3 کار خوبی که اندرو کارنگی انجام داد چیست؟
او علاوه بر تأمین مالی کتابخانه ها، برای هزاران ارگان کلیسا در ایالات متحده و سراسر جهان هزینه کرد. ثروت کارنگی به تأسیس کالجها، مدارس، سازمانها و انجمنهای غیرانتفاعی متعددی در کشور مورد قبول او و بسیاری دیگر کمک کرد.
چرا کارنگی پول خود را میبخشید؟
او به "انجیل ثروت" اعتقاد داشت، به این معنی که افراد ثروتمند از نظر اخلاقی موظف هستند که پول خود را به دیگران در جامعه پس دهند. کارنگی قبل از سال 1901 کمک های خیریه کرده بود، اما پس از آن زمان، دادن پول به شغل جدید او تبدیل شد.

3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
واقعا از خواندن زندگی نامه این بزرگ مرد جهان لذت بردم.
ممنونم در هیج جایی به این صورت دقیق در مورد زندگی نامه اندرو کارنگی نخونده بودم.
باورها سازنده و قوی رو در من ایجاد کرد.
امیدوارم که همین طور در کارتون پیشرفت داشته باشید و همچنان ما رو با زندگی نامه افراد موفق آشنا سازید.
ممنون کیمیا عزیز خوشحالیم که دوست خوبی مثل شما رو کنار خودمون داریم. امیدوارم با مطالب خوب بتونیم همیشه شما رو گنار خودمون داشته باشیم
قای کارنگی بااینکه با همسرش ۲۰ سال اختلاف سنی داشتن ولی علاقه و عشق شدیدی بینشون بوده و نتیجه ی عشقشون هم دختری زیبا بوده.اقای کارنگی واقعا شخصی بزرگوار و قابل احترام بوده اند .