بیوگرافی ژول ورن ، شاعر و نمایشنامه نویسی که به جرأت می توان او را پرافتخارترین نویسنده علمی-تخیلی، قرن بیستم دانست. وی به آینده نگری و سفر در رویاهایش نیز معروف بود.
بعضی از انسان ها آنقدر به نوشتن علاقه دارند که از همان دوران کودکی شروع به ثبت خاطرات خود می کنند، عدهای بعد از چندین سال بیخیال نوشتن و عدهای دیگر با جدییت و خلاقیت بیشتر ادامه میدهند، تا که روزگاری فرا میرسد که به مهمترین فرد تاریخ تبدیل شده اند و آثاری فراوانی را از خود به جای میگذارند، ژول ورن یکی از این نویسنده های نابغه ی قرن است. این بار از مجموعه مقالات زندگینامه افراد موفق شما را بیشتر با بیوگرافی ژول ورن آشنا خواهیم ساخت، پس در ادامه با ما همراه باشید.
همچنین بخوانید: بیوگرافی مولانا جلال الدین بلغی برگرفته از کتاب ملت عشق
دوران کودکی و جوانی ژول ورن
در این بخش از بیوگرافی ژول ورن ، به زندگی شخصی و سرنوشت او خواهیم پرداخت. ژول گابریل ورن در روز هشتم ماه فوریه، سال 1828 در یک خانواده مرفه در نانت، فرانسه متولد شد. پدرش پی یر ورن یکی از صاحب منصبان استان پروونس و حقوقدان بود، مادرش سوفی الوت دلافری نام داشت. ژول ورن به خواسته پدرش که تحصیل در رشته حقوق بود، عمل کرد. اما او به نمایشنامهنویسی و رماننویسی اشتیاق فراوان داشت.
وقتی ژول ورن در سن 11 سالگی بود، به علت سختگیری های خانوادهاش، مخفیانه در یک کشتی پستی به عنوان جاشو استخدام شد و سفری پرماجرا را شروع کرد، که زیاد طولی نکشید پدرش فرزند نافرمانش را پیدا کرد، و با تنبیه که در انتظارش بود به خانه بازگشت. ژول ورن از آن به بعد به گفته خودش در رویاهایش سفر میکرد. ژول در سن 16 سالگی به دبیرستان نانت فرانسه رفت و در آنجا به آنها فنون سخنوری و فلسفه را آموزش میدادند، که با نمرههای عالی توانست دیپلم خود را بگیرد و در رشته حقوق که به آن علاقه نداشت، فقط به خاطر سنت حاکم در خانواده مجبور شد به دانشگاه حقوق برود و همانند پدرش وکیل موفقی شود.
علاقه زیاد او به نوشتن باعث شد، اولین نمایشنامه خود را بنویسد هرچند کسی او را در این کار تشویق نکرد. در طی سفری که به پاریس داشت، عاشق این شهر هیجانانگیز شده بود و بیشتر وقت خود را در تئاترهای پاریس سپری میکرد، و از آنجایی که اشتهای سیری ناپذیری به خواندن داشت، سه روز غذا نخورد تا که بتواند نمایشنامه های شکسپیر را خریداری کند!
زندگی شخصی ژول ورن
وی در سال 1857 با زنی بیست و شش ساله آشنا و با او ازدواج کرد، و حاصل ازدواج آنها پسری به نام سن میشل ورن بود، که در سال 1861 بدنیا آمد. ادامه بیوگرافی ژول ورن را مطالعه کنید، تا بیشتر با این نویسنده آشنا شوید.
اوج نام آوری و کامیابی ژول ورن
در این بخش از بیوگرافی ژول ورن به چگونگی به اوج رسیدن او می پردازیم. روزهای پرماجرای او زمانی آغاز شد، که با “الکساندر دوما” پدر رمان نویس فرانسوی آشنایی پیدا کرد. دوما از ذوق و استعداد ژول به وجد آمده بود. همین باعث شد که زیر بال و پر ژول را بگیرد، حتی برای دیدن نمایشنامهها او را به لژ ویژه خود میفرستاد. در سال 1850 دوما یکی از نمایشنامه های او را به نام “پوشال های برباد رفته” میپسندد و در تئاتر تاریخی بر روی صحنه رفت.
ژول ورن به درخواست پدرش تحصیل در حقوق را فراموش نکرد و هنگام فارغ التحصیل شدن به کار دادخواهی در شهر نانت پرداخت. اما او هیچوقت نتوانست عشق به نویسندگی را کنار بگذارد به همین خاطر دوباره به پاریس برگشت. سال ها بعد چند داستان را به نام “فضانوردهای شگفت” منتشر کرد. در سال 1852 بزرگترین نوشته خود را که “مارتین پاز” نام داشت را در انتشارات دیرینکده خانواده ها به چاپ رسانید، که موضوع آن تاریخی درباره جنگ های بین هندوها، دو رگه های پرونی و اسپانیولی بود.
ژول ورن با ناشری به نام پیر-ژول هتزل قرارداد کتاب معروف خود “پنج هفته در بالن” را امضا کرد. همین باعث شد همکاری آنها بیست سال ادامه یابد. هتزل با یافتن این ستاره به او پیشنهاد کار در ماهنامه آموزش و سرگرمی را داد، و ژول ورن با کتاب ماجراهای کاپیتان هاتزاس که در این ماهنامه به چاپ رسید، اعلام آمادگی کرد.
در سال 1866 ژول به اوج شهرت و کامیابی خود رسید، و با خرید یک کشتی گردشی که آن را به اسم پسرش سن میشل گذاشت. این کشتی و قایق ماهیگیری آن مأمن، مکان کار و مطالعه او برای دستاورد اندیشه هایش و باعث خلق اثرهای جاودان شد.
آثار ژول ورن
بیوگرافی ژول ورن را با آثاری که شاهکارهای او بودند، ادامه میدهیم. در سال 1867 وقتی از سفرش به آمریکا بازگشت، شاهکار خود را به نام “بیست هزار فرسنگ زیر دریا” را نوشت. در سال 1872 با رفتن به شهر امیان زادگاه همسرش، اثر دور دنیا در هشتاد روز را به روی صحنه برد که دو سال تمام با موفقیت اجرا شد. در یک درام خانوادگی که برای ژول پیش آمد، از طرف برادرزاده اش که مشکل روانی داشت مورد اصابت گلوله قرار گرفت، که تا پایان عمرش می لنگید.
اولین اثر ژول ورن، “از زمین تا ماه” که از روی آن فیلم سینمایی هم ساخته شد، موضوعی علمی-تخیلی داشت که نشان از آن میداد که ژول در آن زمان ها سفر به فضا و هوا و اعماق دریا را در داستان های خود آورده بود، که هنوز بشر نتوانسته بود امکانات آن را فراهم کند. لقب مردی جلوتر از زمانه را به خاطر پیشگویی هایش به او نسبت داده اند.
رمان های ژول در دهه ی 1850 به بعد تقریبا با 150 زبان ترجمه شده است، که او را به دومین نویسنده ی پرترجمه تاریخ جهان تبدیل کرد. وی نزدیک به هشتاد داستان بلند و کوتاه، رساله و مقاله نوشت، که در زیر به برخی از آثار او اشاره میکنیم:
- جزیرهی اسرارآمیز
- میشل استروگف
- ناخدای پانزده ساله
- دو سال تعطیلات
- صاحب جهان
- جنگلهای تاریک آمازون
- انسانهای میموننما
- کشتی شکستگان
- اشعه سبز
- پایان دنیا
در گذشت ژول ورن
ژول ورن در دوران جوانی از مشکلات جسمانی مانند ورم روده و حملات عجیبی که باعث فلچ چهره ی او میشد، رنج میبرد. تا اینکه در 24 مارس سال 1905 در سن هفتاد و دو سالگی بر اثر بیماری دیابت دار فانی را وداع گفت. بیوگرافی ژول ورن کسی که آثارش پس از مرگ هم ادامه پیدا کرد را نقطه عطفی در زندگی خودمان قرار دهیم، که روزی بتوانیم رؤیاهایمان را به واقعیت تبدیل کنیم.
خواندن زندگینامه افراد موفق همیشه یکی از راه هایی است که می توانیم با باورهای این افراد آشنا شویم و از آن ها برای تحقق اهداف خود استفاده کنیم. اگر می خواهید با زندگی نامه افراد موفق و باورهای آن ها بیشتر آشنا شوید به شما پیشنهاد می کنیم کتاب بیوگرافی افراد موفق را همین حالا از گرداب جذب شفارش دهید و با قیمت مناسبی آن را خریداری نمایید.
من دو سه تا کتاباشو خوندم خیلی خیلی عالیه واقعا یه صفحه از کتابشو بخونید خود به خود به دوست دارید بیشتر ادامش بدید