کریستین امانپور خبرنگاری که دنیای خبرنگاری را تحولی اساسی بخشید. این بانوی ایرانی – انگلیسی بهعنوان یک خبرنگار جنگی، پرده از ناگفتههای مرموز جنگی برداشت.
شجاعت و جسارت بانوان ایرانی، همیشه در تمام دنیا زبان زد عام و خاص بوده است. اگر شما هم تصمیم بر ایجاد تغییروتحول را گرفتهاید، قدمی برای جهانیشدن و ابدی شدن در دنیای افتخارآمیزترین افراد موفق برداشتهاید. شجاعت، جسارت، صبر و تلاش، در راه رسیدن به اهدافتان شما را کمک خواهد کرد تا در نهایت به طرز عجیبی بهعنوان موفقترین و تأثیرگذارترین فرد در تمام دنیا، شناخته شوید. هر انسانی احساس مفید بودن را در درون خود داشته باشد، به این معنی است که کل موفقیت را به دست آورده است.
کریستین امانپور این بانوی افتخارآمیز و موفق ایرانی، با سرگذشت کاری موفقی که داشته است، شما را به سمت تلاش در راه رسیدن به اهدافتان سوق میدهد. بهطوریکه شما هیچوقت احساس خستگی نمیکنید و دیگر در خود ضعفی و مانعی برای رسیدن به موفقیتتان نمیبینید.
دوران کودکی و جوانی کریستین امانپور
۱۲ ژانویه ۱۹۵۸ بود که کریستین امانپور، از نامدارترین خبرنگاران جهان در لندن چشم به جهان گشود. پدر کریستین ایرانی و مادرش اهل انگلستان است. محمد امانپور پدر کریستین، پس از اینکه کریستین در لندن به دنیا آمد، به همراه خانوادهاش به ایران و شهر تهران مهاجرت کرد. آنها با داشتن یک زندگی مرفه و عالی تصمیم گرفتند که کریستین ۱۱ساله را برای تحصیل به انگلستان بفرستند. اینچنین شد که کریستین در سن ۱۱ سالگی ایران را به مقصد انگلستان و مدرسه شبانهروزی صلیب مقدس ترک کرد.
نیو هال دومین مدرسهای بود که کریستین پس از مهاجرت به انگلستان، در آن به تحصیلات خود ادامه داد. در نیو هال دین مسیحیت، دینی بود که کریستین بر اساس آموزشهای داده شده در این مدرسه و تأثیرات تربیتی از سوی مادرش، برای خود برگزید.
بازگشت کریستین به ایران
کریستین امانپور پس از به پایان رساندن تحصیلاتش در انگلستان، به ایران بازگشت. او در ایران کنار پدر و مادرش زندگی میکرد. اما مدتزمان زیادی از بازگشت او به ایران نگذشته بود که پدرش طی صحبتهایی او را کاملاً غافلگیر کرد. فرارسیدن جنگ و دوران انقلاب بار دیگر خانوادة امانپور را ناچار به مهاجرت کرد. اما این بار ایران را به مقصد آمریکا ترک کردند.
شروع کار خبرنگاری کریستین امانپور
کریستین رشته روزنامهنگاری را به طور تصادفی برای ادامه تحصیل در دانشگاه رودآیلند انتخاب کرد. پس از فارغالتحصیلی شبکه Wjar کریستین را برای مدت کوتاهی به استخدام خود درآورد. البته کوتاه بودن زمان این فعالیت را خود کریستین تعین کرد. چرا که او پس از مدتی تصمیم گرفت، در یکی از معتبرترین و بزرگترین شبکههای خبری آمریکا به فعالیت خود ادامه دهد.
اما برای این کار، هیچ پیشنهادی به او داده نشده بود. ازاینرو خود او به شبکههای مختلف خبری درخواست استخدام را ارسال کرد که هر کدام به دلایلی کریستین را در مصاحبهها رد میکردند. حتی بعضی از شبکههای خبری نام غیر قابل تلفظ او را مشکلی بزرگ میدانستند. هیچکدام از این اتفاقات کریستین را برای تلاش و ادامهدادن مسیر ناامید نکرد. این شد که شبکه تازهتأسیس CNN در سرویس بینالملل بهعنوان دستیار، او را به استخدام خود درآورد.
آغاز دوران خبرنگاری کریستین امانپور
استعداد و سختکوشی کریستین امانپور خیلی زودتر از آنچه که فکرش را میکرد او را به مقصد نهایی رساند. او با اینکه با قهوه بردن برای دبیران خبر، کار خود را آغاز کرد، اما توانست خیلی زود به هر آن چیز که میخواهد دست پیدا کند. او حتی روزهای تعطیل را نیز به کار و فعالیت میگذراند.
هدف کریستین امانپور تبدیل شدن به خبرنگاری بود که به هر کجای جهان با روبرو شدن با خطرات بسیار و بهدستآوردن شور و هیجانی بسیار با استفاده از پول دیگران، سرک بکشد. پس از متحمل شدن سختیهای بیشمار و تلاشهای شبانهروزی، در سال ۱۹۸۶ به شرق اروپا، برای پوششدهی سقوط کمونیسم و تحولات آخرین سالهای جنگ سرد، بهعنوان خبرنگار سیانان فرستاده شد. این اقدام موجب ماندگارشدن امانپور در سیانان با گزارشهای او از شرق اروپا شد و این چنین شک رؤسای سیانان نسبت به تواناییهای او کاملاً برطرف شد.
شهرت کریستین امانپور
شهرت واقعی که کریستین امانپور توانست به آن دست پیدا کند، پس از یک گردش کامل به کل جهان و با بازگشت مجدد به خاورمیانه و منطقه خلیجفارس به دست آمد. این فرصت در سال ۱۹۹۰ در اختیار امانپور قرار گرفت. در آن زمان با تهاجم آمریکا به عراق و تجاوز عراق به کویت، کریستین امانپور توانست جنگ خلیجفارس را در کنار دیگر همکارانش بهخوبی پوشش دهد. شبکه سیانان در این اتفاق بهعنوان یک شبکه خبری صاحبنفوذ و معتبر، بهعنوان مقیاس جهانی قرار گرفت.
مخاطبین همیشه کریستین امانپور را با ظاهری ساده، لباسهای تکراری و صورتی بدون آرایش میدیدند. او درعینحال همیشه فجایع انسانی را در قالب گزارشهایی دقیق و تأثیرگذار پوشش میداد. ازاینرو در سراسر جهان مخاطبان بسیاری مجذوب گزارشهای تهیه شده توسط او شدهاند.
کریستین امانپور به همراه همکارانش در یکی از گزارشهای بینظیرشان مانع نسلکشی مسلمانان در جنگ بوسنی شدند. در پی این گزارشها، قدرت جهانی و سازمان بینالمللی در این جنگ داخلی ورود پیدا کردند و از ادامه پیدا کردن آن جلوگیری کردند.
امانپور همیشه بر نوعی از گزارشها تأکید داشته است که تکتک مخاطبان را درگیر خود کنند تا از این طریق هر کدام از مخاطبان بتوانند به عمق فاجعه پی ببرند. این بانوی ایرانی – انگلیسی با تهیه گزارشهای بیشمار و تأثیرگذار، توانسته است اکنون به شهرتی جهانی برسد. بهگونهای که در دنیای خبرنگاری، محال ممکن است نام او و فعالیتهای بینظیرش به فراموشی سپرده شود.
زندگی شخصی کریستین امانپور
این بانوی خبرنگار موفق با سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، جیمز روبین در سال ۱۹۹۸ ازدواج کرد. داریوش ۱۹ ساله اکنون حاصل ازدواج کریستین با جیمز روبین است. جیمز پس از مدتی همانند همسرش وارد فعالیت های مطبوعاتی و رسانهای شد.
امانپور چه دینی دارد؟
پدرش مسلمان شیعه و مادرش کاتولیک رومی بود. پس از گذراندن بخش بزرگی از تحصیلات ابتدایی در ایران، در سن ۱۱ سالگی توسط والدینش به یک مدرسه شبانه روزی در انگلستان فرستاده شد.

3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
ممنون از نوشته پربار و لذت بخشتون. عااالی بود و کلی از خوندن این مطلب لذت بردم.
امیدوارم همین روند ادامه داشته باشه و به کارتون ادامه بدین.
خانم امانپور واقعا یه زن سخت کوش و موفق هستند و می تواند یه الگویی عالی برایی زندگی باشند
واقعا این زن خیلی پشتکار و اراده داشته که دوباره پس از رد شدن بسیار به تلاش کردن ادامه داده، امیدوارم ما هم برای هدف هامون اینقدر تلاش کنیم😉