اصول راه اندازی استارت آپ
کسب و کارهای موفق جهان

اصولی که در راه اندازی یک استارت آپ باید به آن توجه کرد

برای راه اندازی یک استارت آپ باید به چه اصولی توجه کرد؟ خواندن این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا با اصول اصلی راه اندازی یک استارت آپ آشنا شوید.

استارت آپ، یک شرکت کوچکی است که توسط موسس و یا موسسین خود تامین مالی می شود. استارت آپ ها محصولات و خدماتی را که در بازار موجود نیست و یا حتی به صورت مناسب و کارآمد به بازار عرضه نشده است را خود عرضه و ارائه می کنند. همه استارت آپ ها معمولا در مراحل ابتدایی درآمدشان بسیار کمتر از هزینه های آن ها برای شرکت شان می باشد، زیرا در این مراحل بیشترین تمرکز آن ها بر آزمون و خطای روش های بازاریابی می باشد.

مسیر و روش هر استارت آپی با دیگری متفاوت است و اغلب تمام استارت آپ ها در ابتدای کار با سختی ها و مشکلات ببسیاری مواجه خواهند شد. اما یک سری اصول و نکاتی وجود دارد که هر کارآفرین تازه کاری باید از آن ها مطلع باشد و حتما به آن ها در حل مشکلات استارت آپ خود توجه کند. کتاب صوتی شما را با اصول راه اندازی یک استارتاپ آشنا می کند. 

برای موفقیت بیشتر در کسب و کار گوش بسپارید به : کتاب صوتی قدرت برنامه ریزی طرح پرواز اثر برایان ترسی 

اصوا راه اندازی یک استارت آپ

اصولی که باید در هنگام راه اندازی یک استارت آپ به آن توجه کرد به صورت زیر است:

برای کسب آگاهی بیشتر در زمینه موفقیت بشنوید ؛ کتاب صوتی رایگان و موثر : کتاب صوتی تمرین نیروی حال اثر اکهلرت توله

1- ایده پردازی و آغاز یک استارت آپ:

مهم ترین و سخت ترین بخش در راه اندازی و شروع یک استارت آپ ، پیدا کردن یک ایده جدید و عملی کردن آن است. بسیاری از افراد هستند که فکر می کنند دارای ایده های ناب هستند و می توانند دنیا و جهان را تغییر دهند. اما باید بگوییم که بسیاری از این ایده ها امکان عملی شدن ندارند و تنها رویایی بیش نیستند. ایده شما باید به گونه ای باشد که بتواند مشکلات امروزی افراد جامعه را حل کند.

مطالعه زندگی نامه افراد موفق ایده های خلاقانه در بر دارد : بیوگرافی پردیس ثابتی ژنتیک دان و زیست شناس ایرانی را از دست ندهید.

اصول راه اندازی استارت آپ

2- توجه به بازخوردها

یکی از اصول اساسی در راه اندازی استارت آپ ها ، توجه به بازخوردها جهت ایجاد تغییرات درست و صحیح می باشد. موسسین هر کسب وکاری باید به واکنش های مشتریان ، رقبا و مشاوران توجه کرده و به استخراج نکات کلیدی از هر بازخورد بپردازند. تنها از این طریق می توان به بهبود محصول، رفتار مدیریتی و مدل کسب وکاری خود پرداخت.

3- شبکه سازی در راه اندازی یک استارت آپ

استارت آپ های موفق باید به چیزی بیش از افزایش فروش و کسب رضایت مشتری بپردازند. درحقیقت وفاداری به برند نیاز به انجام سلسله برنامه های مدیریتی خاص و حرفه ای و بالخصوص نیاز به زمان طولانی دارد، ولی کارآفرینان حرفه ای به شبکه سازی فکر کرده و از پلتفرم های گوناگونی چون شبکه های اجتماعی اینستاگرام، توییتر و تلگرام استفاده می کنند و دنبال کنندگان زیادی را به دست خواهند آورد.

4- تلاش بی حد و حصر

در زمان راه اندازی یک استارت آپ خود را برای کار کردن در ساعت های طولانی آماده کنید. تصور نکنید که همین که استارت آپ خود را شروع کردید ، باید به کار پارو کردن پول و سودهای بی پایان بپردازید. ایجاد یک کسب وکار با چالش های زیادی رو به رو خواهد شد و شما یک شبه پولدار نمی شوید.

شور و اشتیاقی که شما نسبت به پیشرفت و ارتقای کسب وکار خود دارید ، دلیل موفقیت شما خواهد شد. بنابراین سعی کنید که بر خود و بر استارت آپ خود تمرکز و کنترل کامل داشته باشید و در پی ظهور هر مشکلی به فکر حل سریع آن باشید. کشف فرصت ها شما را به همان چیزی که در رویایتان دارید تبدیل می کند.

اصول راه اندازی استارت آپ

5- تمرکز بر پیشرفت

توجه استارت آپ خود را تنها بر حوزه های پیشرفت های سریع ، انجام کارها به صورت کارا و موثر ، تلاش کردن و فروختن تمرکز کنید. نگران کسب درآمد نباشید و هرگز بر روی پول تمرکز نکنید. این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که یک محصول و خدمت خوب به فروش خواهد رفت و همیشه راهی را برای شما در کسب ثروت پیدا خواهد کرد. تمرکز سطحی و کوته بینانه بر پول ، کسب وکار شما را با چالش های جدی مواجه خواهد کرد.

انتخاب یک شریک کاری ایده آل

یکی از مشکلات متداول در میان تمامی کارآفرینان این است که یک فرد نمی تواند کلیه مسئولیت ها و مخاطرات یک استارت آپ را برطرف و حل کند. بنابراین همراه کردن شخصی که دارای ارزش های مشترک با شما بوده و به همان میزان شور و اشتیاقی را برای شروع یک کسب وکار دارد، بسیار می تواند راهگشا باشد.

شما می توانید در انجمن های کارآفرینی و دورهمی های تخصصی ، یک شریک و یا حتی یک سرمایه گذار برای استارت آپ خود پیدا کنید. توجه داشته باشید که شراکت تجاری یک رابطه طولانی مدت می باشد، پس زمان لازم را جهت انتخاب شخص مناسب در نظر بگیرید.

راه اندازی یک استارت آپ ، کاری بسیار پراسترس و پرمخاطره است ؛ اما می توان با پیدا کردن یک سرمایه گذار و یا شریک تجاری این مسیر را راحت تر پیش برد. فردی که به ایده و استارت آپ شما علاقه و اشتیاق نشان می دهد ، فردی که گفت و گو درباره مهارت های بازاریابی را جذاب بداند و بتواند به پیشرفت و ارتقای شخصی شما کمک کند ، این فرد در واقع همان شریک تجاری شما می تواند باشد. شریک تجاری که هم می تواند به شما و استارت آپ شما کمک کند و هم به پیشرفت شغلی و اقتصادی خود کمک کند.

برنامه ریزی اهداف در استارت آپ

برنامه ریزی و اولویت بندی کارها ، به معنای نوشتن اهداف و کارهای استارت آپ ها بر مبنای اهمیت شان ، یکی از مهم ترین و البته آسان ترین کارها برای سرعت دادن به پیشرفت شما می باشد. تهیه چک لیست انجام کارها، می تواند به شما در انجام دادن امور روزانه یاری کند و حتی به شما در انتخاب راهبردهای مناسب و اصولی جهت کسب اهداف استارت آپ تان کمک می کند.

زمانی که اهداف کوچک و بزرگ استارت آپ خود را مشخص کردید ، حالا باید یک زمان دقیق و مشخص برای کسب آن اهداف تعیین کنید. بهترین برنامه ریزی برای اهداف ، برنامه ریزی سالانه است. برنامه ریزی سالانه به این صورت است که شما در ابتدای سال تمام اهداف شغلی و شخصی خود را مشخص می کنید.

البته ما پیشنهاد می کنیم که در کنار برنامه ریزی سالانه خود جهت کسب اهداف تان، یک برنامه چند ساله مثلا یک برنامه 5 ساله نیز که اهداف بزرگ و کلان شما را تعیین می کند نیز در نظر داشته باشید. در برنامه سالانه خود باید مشخص کنید که مثلا در پایان ماه تیر ، می خواهید به کدام هدف شغلی در استارت آپ خود نائل شوید و یا حتی می توانید مقدار درآمد خود را از یک روش خاص مشخص کنید.

اصول راه اندازی استارت آپ

نکته مهم در رابطه با برنامه ریزی

به خاطر داشته باشید که اصلی ترین و مهم ترین بخش برنامه ریزی اهداف ، عمل کردن به آن است. در طی مدتی که برنامه ریزی را انجام می دهید ، ممکن است اتفاقات خوب و بد زیادی بیفتد که انگیزه شما را بیشتر و یا حتی کمتر کند و شما را از ادامه دادن برنامه تان منصرف کند. اما چون بسیاری از افراد در این مرحله از کار و اهداف خود منصرف می شوند، به شما توصیه می کنیم که هر وقت دلزدگی و یا خستگی بر شما حادث شد، تنها با یک استراحت چند ساعته و چند روزه می توانید بر این دلسردی فائق شوید. مطمئن باشید که رسیدن به رویایتان ارزش جنگیدن را دارد.

استراتژی های افزایش رضایت مشتری

همه استارت آپ های موفق ، ابتدا با نظرات مثبت و حمایت مشتریان توانستند پیشرفت کنند و به شهرت برسند. اگر افرادی ، محصول شما را انتخاب و خریداری می کنند و خرید آن را به دیگران نیز توصیه می کنند، شما باید هرروز به بهبود محصولات و خدمات خود بپردازید و در جهت پذیرش همگانی آن محصولات و خدمات برآیید.

اگر بتوانید با مشتریان خود ارتباط برقرار کرده و با آن ها صحبت کنید، بهتر و سریع تر می توانید به انتظارات آن ها پی برده و در جهت ارتقای محصولات و در نتیجه ارتقای کسب وکار خود بپردازید. شما به عنوان مدیر یک استارت آپ باید بتوانید نظر مشتریان بالفعل و بالقوه خود را به مزایای محصولات و خدمات خود جلب کنید. اگر بتوانید مشتریان خود را متقاعد کنید، موفقیت شما در بازار رقابتی حتمی خواهد بود.

موفقیت کارآفرین ها در دنیای کسب وکار

دلایل بسیاری سبب موفقیت کارآفرین ها می شود. متخصص بودن در یک حوزه خاص کسب وکاری و یا مهارت عالی در فناوری و دانش های دیجیتال در موفقیت کارآفرین ها نقش موثری دارد. اما بعضی ویژگی ها وجود دارد که تنها در تعداد محدودی از افراد وجود داشته و همین ویژگی ها علت کارآفرین شدن و موفقیت چشمگیر آنان شده است.

اصول راه اندازی استارت آپ

ویزگی های مهم یک کارآفرین عبارتند از

  • خلاقیت
  • انگیزه و پشتکار
  • مهارت های ارتباطی و اجتماعی در ایجاد گروه های کاری
  • مدیریت ریسک و توانایی مدیریت خود و تیم کاری در مواجهه با مشکلات
  • کشف فرصت ها
  • ابتکار عمل
  • مهارت مذاکره
  • مهارت تصمیم گیری
  • آگاهی از محیط بازار

چکیده

پس از دقیق خواندن این مقاله و توجه به اطلاعات آن، سعی کنید که به ارزیابی مهارت های خود در هر یک از این حوزه ها و توانایی های کارآفرینان بپردازید. هر چقدر که بتوانید این مهارت ها را در خود ایجاد و حتی سریع تر نیز انجام دهید، قدمی به موفقیت نزدیک شده اید. این جای خوشحالی دارد و باید به خودتان افتاخار کنید.

شاید یک کارآفرین بدون برخی از مهارت های ذکر شده نیز به موفقیت های خواسته شده برسد. اما باید به شما بگوییم که فقدان هر یک از مهارت های کارآفرینی ، ریسک شکست و یا حتی وقوع بحران را برای شما افزایش خواهد داد. پس سعی کنید که برنامه ریزی درست و دقیق داشته باشید.

شاید تحلیل ها و بررسی ها به شما این نوید را بدهند که شما آماده سرمایه گذاری و شروع یک استارت آپ جدید هستید و یا شاید در مقابل تصمیم تان این باشد که نیاز به زمان بیشتری جهت ارتقا و توسعه مهارت هایتان دارید و یا شاید اصلا تصمیم بگیرید که وارد حوزه کارآفرینی نشوید.

بنابراین هر انتخاب و تصمیمی که می گیرید ؛ مطمئنا درست و صحیح می باشد و آینده شما و نسل های بعدی تان را رقم خواهد زد. پس با تامل و درنگ بیشتری حوصله به خرج دهید و یک تصمیم معقولانه بگیرید. راه اندازی یک استارت آپ از صفر و ارتقای آن به یک شرکت جهانی ، از عهدۀ همه افراد برخواهد آمد به شرطی که قوانین موفقیت سایرین را به درستی . به روش خود عملی نمایید. اگر همت کنید شما نیز می توانید استارتاپ موفق خود را راه اندازی نمایید. 

زندگینامه های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

زندگینامه های مشابه