ویژگی های یک استارت آپ موفق
کسب و کارهای موفق جهان

ویژگی های یک استارت آپ (Startup) موفق

یک استارت آپ موفق چه ویژگی هایی را دارد؟ چگونه می توانیم با یک استارتاپ به ثروت برسیم؟ قوانینی که برای موفقیت در استارتاپ نیاز داریم ، کدامند؟

استارت آپ ها یک نوع کسب وکارهای نوپا و کوچکی هستند که با هدف تولید محصولات فناورانه سطح بالا ، جهت رفع نیازهای معمول و جدید بازار شکل گرفته اند. معمولا استارت آپ ها ، تامین نیازهای معمول بازار را براساس دانش های جدید و روزآمد انجام می دهند. استارت آپ ها در بدو تاسیس ، یک کسب وکار کوچکی هستند که فعالیت هایشان را در محدوده های مشخصی انجام می دهند؛ اما بعد از گذشت مدت زمانی مشخص معمولا با هدف تبدیل به یک شرکت بزرگ در مقیاس جهانی به فعالیت خود ادامه می دهند. همراه با کتاب صوتی از قوانین برجسته یک استارتاپ موفق اگاهی یابید.

اگر به مطالعه کتاب صوتی در زمینه موفیت علاقه مندید ، بشنوید : کتاب صوتی چگونه از قدرت کلاممان استفاده کنیم جول اوستین

قوانین استارت آپ های موفق

در هر کسب وکاری توجه به قوانین و نکات مدیریتی بسیار حائز اهمیت می باشد. کسب موفقیت در هر استارت آپی،  یک مسیر قابل پیش بینی و راحت نمی باشد. درحقیقت اگر شما داستان موفقیت استارت آپ های معروف جهان را خوانده باشید ، حتما به این درون مایه اصلی سخنان آنان رسیده اید که ” ما این روزها را گذرانده و این بحران ها را حل کرده ایم.”

بنابراین شما با یک بینش و دید صحیح و ارزشمندی نسبت به مراحل ابتدایی راه اندازی یک استارت آپ و همچنین بررسی و تحلیل شرایط می پردازید و مطمئنا به کشف فرصت های فوق العاده ای خواهید پرداخت.

قوانین استارت آپ های موفق
startups

برای کسب آگاهی بیشتر در زمینه موفقیت بشنوید ؛ کتاب صوتی رایگان و موثر : کتاب صوتی تمرین نیروی حال اثر اکهلرت توله

در ذیل به 10 ویژگی یک استارت آپ موفق اشاره و توضیح داده شده است:

مطالعه زندگی نامه افراد موفق ایده های خلاقانه در بر دارد : بیوگرافی پردیس ثابتی ژنتیک دان و زیست شناس ایرانی را برای انگیزه پیشنهاد می کنیم.

1- تیم کاری متخصص:

مهمترین ویژگی یک استارت آپ موفق ، وجود یک تیم کاری متخصص می باشد که تمام اعضای آن با دقت انتخاب شوند و همچنین این اعضای حرفه ای هر یک در موقعیت و جایگاه درست و مناسب خود قرار گرفته باشند. معمولا یک تیم کاری موفق متشکل از اعضایی حرفه ای با رضایت شغلی بالا و ماندگاری طولانی هستند. بنابراین اولین اصل در شروع هر کسب وکاری ، تیم سازی درست می باشد.

2- خلاقیت محور بودن استارت آپ ها:

استعداد و خلاقیت ، عنصر اصلی تشکیل و توسعه یک استارت آپ می باشد. لذا به جذب افراد و کارکنان بااستعداد و خلاق تمرکز شدیدی دارند. نتیجه خلاقیت استارت آپ ها ، خلق محصولات جدید و ایجاد بازارهای جدید برای فروش محصولات خود می باشد.

3- ریسک پذیری بالا:

ریسک پذیری جزو ویژگی های ساختاری تمام استارت آپ ها و مدیران فعال در این حوزه ها می باشد. اگر انتخاب و تصمیم گیری مدیران در زمان و مکان صحیحی اتخاذ نشود ، احتمال شکست را برای کسب وکار در پی خواهد داشت. تیم همکاران و پرسنل شرکت بسیار تاثیرگذار خواهد بود، زیرا حتی وجود یک فرد نامناسب نیز موجب شکست ایده و دلسردی اعضای دیگر خواهد شد.

4- آزادی و انعطاف پذیر بودن:

آزادی و انعطاف پذیر بودن در تصمیم گیری های کاری ، یک سبک زندگی خاص و یکی از اصول مهم برای یک کارآفرین موفق می باشد. کارآفرینان باید آزادی و انعطاف پذیری بالایی داشته تا بتوانند برای هر تغییر و یا حتی بحران و مشکلی ، یک برنامه کارآمد و جدید تدوین کنند. اصل آزادی و انعطاف پذیر بودن در استارت آپ ها علاوه بر رفع خطرها و تهدیدهای احتمالی ، در تحقق اهداف و کسب پیروزی بسیار راهگشا می باشد. اگر استارت آپ ها نتوانند با تغییرات محیطی مطابقت پیدا کنند ، احتمال شکست آنها وجود خواهد داشت. یک کارآفرین موفق همواره از بدترین و بحرانی ترین شرایط بازار جهت پیشرفت کسب وکار خود نهایت استفاده را می برد.

5- بهبود مستمر:

تفکر ” بهترین بودن و بهترین عملکرد را داشتن” مدت هاست که در بین همه مردم ریشه دوانیده ، اما تقریبا فقط برخی از افراد به این تفکر بها و ارزش داده و تلاش می کنند که همیشه عملکرد بهتری داشته باشند. بهبود مستمر به معنای توجه به جایگاه فعلی ، تعیین اهداف واضح و واقع بینانه و سرانجام انجام کارها و اقداماتی درست و لازم جهت کسب آن اهداف می باشد. وقتی که یکی از هدف ها برآورده شد ، این فرآیند را دوباره برای اهداف بعدی تکرار کنید. اصل بهبود مستمر برای پیشرفت در هر نوع صنعت و کسب وکاری لازم است.

ویژگی های یک استارت آپ موفق

6- مشارکت افراد:

شما باید به گونه ای اصل بهبود مستمر را در تمام واحدهای سازمان و کسب وکارتان به اشتراک بگذارید که تمام کارکنان این اصل را در تمام جوانب کارهای اداری و حتی شخصی به کار گیرند. این اصل باید به عنوان یکی از اصول اساسی کسب وکار شما تعیین شود. استراتژی بهبود مستمر هیچ تاریخ انقضا، محدودیت زمانی و نقطه اتمامی ندارد. شما به عنوان مدیر یک استارت اپ ، باید به تغییر ذهنیت افرادی بپردازید که در کارا و موثر انجام دادن کارهای روزمره شان بیش از حد راکد و بی انگیزه هستند.

7- صبور بودن:

افراد موفق ، هیچ گاه یک شبه به موفقیت و ثروت دست نیافته اند ؛ بلکه دارایی و موفقیت امروزی آن ها حاصل سال ها تلاش و تجربه اندوزی از هر شکست و اشتباه بوده است. یکی از ویژگی های رفتاری هر کارآفرینی ، صبور بودن است. کارآفرینان صبور مطمئنا هم بالاترین بازده را در کسب وکار خود دارند و هم با شتاب زدگی به تصمیم گیری های مهم نمی پردازند و در هر انتخاب و تصمیمی، عاقلانه و محتاطانه عمل می کنند.

8-تقویت نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف:

هر شخصی نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارد و این مسئله ارتباطی به استعدادها و میزان مطالعه او ندارد. درحقیقت هیچ انسانی ، کامل نیست و حتی افراد خردمند و موفق نیز می توانند نقاط ضعف خاص خود را داشته باشند. تنها عاملی که یک فرد را موفق و فرد دیگری را معمولی و عادی می کند ، توجه به این نقاط قوت و ضعف و تلاش جهت رفع نقاط ضعف خود می باشد.

9- مدیریت زمان:

مدیریت زمان باید یک بخش مهمی در فعالیت های هر استارت آپی باشد. اغلب کارآفرینان کاردان به این نکته توجه دارند که چگونه از زمان و منابع خود به صورت هوشمندانه جهت سرعت بخشیدن به امور و دستیابی به موفقیت استفاده کنند. یک کارآفرین موفق روز خود را با برنامه ریزی آغاز می کند و در اجرای آن مصمم نیز می باشد.

10- شناسایی و تحلیل رقبا:

به این نکته توجه داشته باشید که شناسایی و تحلیل رقبا ، به طور مستقیم بر استراتژی و مدیریت استارتاپ شما تاثیرگذار می باشد. ناگفته نماند که صرف نظر از حوزه تخصصی شما، رقابت و درگیری شدید بین شما و رقبانتان خیلی دور از انتظار نخواهد بود. اگر شما طرح و برنامه خاص و مدونی جهت مقابله با رقبای خود نداشته باشید ، شکست شما در بازار امروزی حتمی خواهد بود. برای کسب موفقیت در استارت آپ خود ، باید همیشه شناخت خوبی از رقیبان داشته باشید و استراتژی های خود را بر آن اساس تدوین کنید.

اهمیت مدیر در اداره استارت آپ ها

هر استارت آپی جهت اداره صحیح ایده ها و برنامه های اتخاذ شده، نیاز به یک مدیر باتجربه دارد. وجود این مدیر ماهر باعث کاهش خطاهای مرسوم شده و این امکان را فراهم می کند که با کمک و همکاری مشاوران و کارکنان تحصیل کرده مرتبط و با تجارب کسب وکاری مناسب ، در پیشبرد و پیشرفت روزافزون کسب وکار خود اقدام نماید.

رهبر و مدیر یک استارت آپ موفق باید همیشه برنامه هایی استراتژیکی و اجرایی داشته و طبق آن ها عمل کند. مدیری که براساس شانس و از روی حدس و گمان استارت آپ را اداره می کند ، دقیقا مانند ناخدای کشتی می ماند که هدایت کشتی خود را به باد سپرده و انتظار رسیدن به مقصد را نیز دارد. مدیران استارت آپ ها باید افزون بر تجارب بالا در بازاریابی و مدیریت ؛ دارای توانایی های تخصصی ، مهارت در دانش ها و تکنولوژی های جدید، مهارت سازگاری و شناخت توانایی های افراد ، حل بحران های محیطی و مدیریت ریسک را نیز داشته باشند.

قانون 5 ساعته در موفقیت شخصی

بعضی از افراد در تمام طول روز مشغول انجام کارهای خود هستند بدون اینکه به افزایش مهارت و توانایی های خود بیندیشند. معمولا بعد از مدتی در زندگی این افراد نه شاهد موفقیت شغلی و شخصی هستیم و نه حتی وضعیت مالی و اقتصادی شان تغییری می کند. اگر شما هم همچنان به پیش بردن این روش در زندگی و تمام کردن لحظه ها و ساعت های روزانه تان مشغول هستید ، باید به شما بگوییم که لازم است برنامه ریزی و قوانین خود را در زندگی تان تغییر دهید.

بسیاری از افراد موفق دنیا چون بیل گیتس و مارک زاکربرگ از قانون 5 ساعته جهت پیشرفت زندگی خود استفاده می کنند. برای کسب موفقیت و ایجاد تغییرات مثبت در زندگی تان ، همیشه در حال یادگیری و آموزش باشید. حتی زمانی که درگیر انجام کارهای روزانه تان هستید و سرتان خیلی شلوغ است ، باز هم اصل یادگیری را فراموش نکنید.

بسیار عالی می شود که شما 5 ساعت در هفته را به آموزش و یادگیری مهارت ها اختصاص دهید. می توانید در 5 روز کاری ، روزی یک ساعت را به یادگیری تخصیص دهید.

اقداماتی برای یادگیری و آموزش بیشتر

  • مطالعه کنید. تمام افراد موف ق، عادت به مطالعه دارند. شما با مطالعه کردن به راحتی می توانید معلومات خود را افزایش دهید و به پیشرفت های شغلی و شخصی بیشتری نایل شوید. پس حتما برای خود برنامه ریزی مطالعاتی تعیین کنید و سعی کنید هر روز چند صفحه از یک کتاب و یا یک بخشی از آن را مطالعه کنید. گوش کردن به کتاب های صوتی نیز در هنگام ترافیک و در مسیرهای رفت وآمدی بسیار عالی است. پس بهانه و دلیل تراشی نکنید و برای پیشرف خود تلاش کنید.
  • عملی کردن آموخته ها. اصلی ترین بخش یادگیری ، استفاده از آموخته ها و فعلیت آن است. شما با مطالعه کردن ، معلومات تان را افزایش می دهید. لذا بعد از دانستن نکته ای باید آن را کاربردی کنید.

 اگر تنها به حفظ اطلاعات در ذهنتان بدون هیچ هدف و برنامه ای اقدام می کنید ، باید به شما بگوییم که این اقدام تان را متوقف کنید. چون نه تنها به هیچ پیشرفت و دستاوردی نمی رسید ، بلکه از یادگیری مهارت های جدید دیگر نیز بازمی مانید. بنابراین اطلاعات کسب شده از مطالعه و یادگیری را به دانش تبدیل کنید و سعی کنید آن ها را نیز با دیگران به اشتراک بگذارید.

  • شکست و پیشرفت. همه افراد موفق از اشتباه کردن نمی هراسند، بلکه آن را در پیروزی و موفقیت خود یک امر طبیعی می دانند. افراد موفق می دانند که اشتباهات به آنان کمک می کند تا بفهمند که چه کاری را نباید انجام دهند.
استارت آپ های موفق دنیا
startups

نکته پایانی

آگر شما هم خواهان موفقیت در کسب و کار و استارتاپ خود هستید ، عوامل ذکر شده را در طرح و برنامه خود عملی کنید. با برخورد با مشکلات احتمالی دلسرد نشوید و به راه خود ادامه دهید. اگر بخواهید و برای خواسته تان صادقانه تلاش کنید ف به انچه که خواهانش هستید خواهید رسید. ان شاءالله

زندگینامه های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

زندگینامه های مشابه