به گزارش خبرگزاری مهر، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آئین گفت: از مسئولان دولت سیزدهم که برای وزارت فرهنگ زحمت کشیدند تشکر میکنم. همچنین قدردان آقای معاف که در این دوره سه ساله بخش اعظم زحمات در معاونت قرآن و عترت را بر دوش کشیدند نیز هستم و از آقای فیروزیان که در دوره اخیر تلاش زیادی کردند سپاسگزارم. در این حوزه کارهایی صورت گرفته که شایسته تقدیر و سپاس است. از سوی دیگر به آقای ارباب سلیمانی بابت پذیرش مسئولیت خداقوت میگویم.
وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که دو حوزه برای مقام معظم رهبری بسیار اهمیت دارد؛ قرآن کریم و کتاب. ایشان از ایام نوجوانی تاکنون، اهتمام زیادی به این دو اصل در حوزه فرهنگ دارند.
صالحی سپس با اشاره به مأموریتهای معاونت قرآن و عترت تصریح کرد: یکی از دغدغههای قابل توجه بنده این بوده و هست که نهاد مربوط به قرآن کریم که در ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف شده، بتواند به نحوی که شایسته آن است، فعالیت کند. در وزارت فرهنگ قرار بر این است که قرآن کریم به عنوان پیشران عمل کند و سکویی جهنده در حوزههای مختلف باشد به طوری که کتاب، سینما، هنر و رسانه متأثر از آن شود و از طعم شیرین و گوارای قرآن کریم بهره ببرند. در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با چنین نگاهی باید به مساله قرآن کریم نگریست.
وی افزود: یکی از مسائلی که موجب شد آقای ارباب سلیمانی برای این مسئولیت انتخاب شوند، علاقه ایشان به وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی است؛ چرا که مدیران ارشد باید تعلق خاطر سازمانی نیز داشته باشند.
صالحی شناخت قرآنی را یکی دیگر از دلایل انتخاب حجتالاسلام ارباب سلیمانی دانست و بیان کرد: ایشان علاوه بر شناخت قرآنی، شناخت عمیقی از اجزای مختلف وزارتخانه دارد که موجب میشود خط ارتباط مناسبی با سایر بخشها به وجود آورند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: اگر تعریفمان از معاونت قرآنی، نهادی پیشران است، پس باید مسئول این معاونت از شناخت کافی و حسن تعامل با اجزای وزارتخانه بهره ببرد.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ظرفیت قرآنی کمی ندارد؛ چه ظرفیتهای بالفعل و چه ظرفیتهای بالقوه؛ به عنوان مثال میتوان به سازمان اوقاف و امور خیریه و کانونهای فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد که ظرفیت موجود گسترده در حوزه قرآن دارند و بخش وسیعی از معاونتها و مراکز این وزارتخانه که ظرفیتهای بالقوه هستند و البته باید میان ظرفیتهای بالفعل و بالقوه هم اتصال و همافزایی ایجاد کرد.
صالحی همچنین بر استفاده بیشتر از دیپلماسی قرآنی تاکید کرد و گفت: در کدام حوزه از حوزههای دیپلماسی عمومی ظرفیت دیپلماسی قرآنی را داریم؟ به عنوان کسی که کم و بیش با حوزههای دیپلماسی عمومی آشنایی دارم عرض میکنم که در سایر ساحات دیپلماسی عمومی، از ظرفیت دیپلماسی قرآنی برخوردار نیستیم. این بستر ظرفیت زیادی دارد، البته باید توجه کنیم این ظرفیت فقط در حوزه تلاوت نیست و در حوزه معارف قرآنی نیز توانمندی قابل توجهی داریم.
در پایان این آئین، از زحمات شبیر فیروزیان معاون پیشین قرآن و عترت تقدیر و حجتالاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی به عنوان معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد.