حجت الاسلام حسینی نیشابوری با اعلام ارسال بیش از ۳۱ هزار اثر به دبیرخانه جایزه جهانی اربعین گفت: چهارشنبه ۲۶ دی ماه اختتامیه این رویداد برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دهمین دوره جایزه جهانی اربعین با حضور حجت الاسلام حسینی نیشابوری صبح امروز شنبه ۲۲ دی ماه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
حجت الاسلام حسینی نیشابوری گفت: اختتامیه این رویداد در حال و هوای وفات حضرت زینب (س) برگزار میشود و همگان میدانیم که این بانوی نمونه جهادگر و احیاگر پیام اربعین بودند آن هم در زنانی که دشمنان در زمانی که در حال برعکس جلوه دادن واقعه عاشورا داشتند.
مدیر مرکز قرآن و تبلیغ بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات افزود: حضرت زینب (س) با ابزار منبر و خطابه توانستند فضای اربعین را انجام دهند و جا دارد برای فعالان اربعین الهام بخش باشد. جدای از موضوعاتی که بود از سال گذشته بعد از عملیات طوفان الاقصی آغاز شده است ستمهایی که اردوگاه ظلم انجام داده است همان مصیبتها نیاز به روایت گری و تبیین درست دارد و چه کسی بهتر از حضرت زینب که اسوه ما در این مسیر باشد. روایت کردن مردم مظلوم غزه روایت کودکان وحشت زده وظیفه ماست.
وی ادامه داد: رسانههای مزدور و جبهه غرب سعی شأن این است که از مظلومیت غزه و ضاحیه لبنان به گوش مردم نرسد و افکار عمومی را مدیریت میکنند و محتوا دهی غلط انجام میدهند.
جایزه جهانی اربعین در یک نگاه کلان و وسیع رسالتی است که حضرت زینب به تنهایی با مظلومیت و اسارت به دوش کشید و به منزل رساند، ادامه میدهد.اگر خطابههای ایشان نبود شاید ما امروز نمیتوانستیم در خصوص بزرگترین نهضت آزادی طلب سخن بگوییم.
حجت الاسلام نیشابوری افزود: ده سال از این جایزه فاخر میگذرد که سازمان فرهنگ و ارتباطات به واسطه همه ظرفیتهای حوزههای اربعین داشته است رقم زده است علی الخصوص تشکلهای مردم نهادیمانند رویداد مهر محرم، عبرات و رویدادهای دیگری که نسبت به جایزه جهانی همکاری کردند که ادامه راه تبیین حقایق اربعین مطابق با زمان است.
وی ادامه داد: امسال در دهمین دوره جایزه جهانی اربعین چندین ابتکار رقم خورده است که یکی از آنها اضافه شدن رشته نواهای اربعین است. جمع آثار داوری بیش از ۳۱ هزار اثر بوده است.
حجت الاسلام حسینی نیشابوری اظهار داشت: سال گذشته از ۳۸ کشور و امسال از ۴۲ کشور آثار به دبیرخانه رسیده است. ایران، عراق، ترکیه، سوریه، آلمان، روسیه، پاکستان، کانادا، ایتالیا، هند، افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ازبکستان، قطر، کویت، بحرین، اتیوپی، اندونزی، مالزی، تونس، بوسنی، صربستان، لیبی، تانزانیا، غنا، مراکش، قبرس از جمله برخی از کشورهای حاضر در این رویداد بودهاند.
وی با اعلام آثار رسیده به دبیرخانه با بیش از ۳۱ هزار اثر در هفت رشته گفت: در بخش عکس، بیش از ۲۴ هزار عکس، در فیلم ۳۵۹ اثر، در بخش نواهای اربعینی بیش از دوهزار اثر، در بخش کتاب ۸۷ اثر به دبیرخانه ارسال شده است.دوجلد کتاب اربعینی نیز منتشر شده است که در اختتامیه رونمایی خواهد شد.
مدیر کل قرآن و تبلیغ بین الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات افزود: هرچه آرشیو دبیرخانه در اختیار است محبوس به این آثار نکنیم و کسانی که متقاضی هستند برای نشر معارف اربعینی نیاز به آرشیو معارف اربعینی باشد توسط همکاران در دسترس قرار خواهیم داد و هدف ما گسترش پیام اربعینی است که با نشر آنها این هدف میسر میشود.هرچه آثار هنری و ادبی فاخر در اختیار اهل فن قرار گرفته شود به جهاد تبیین نیز کمک میکند.یک هنرمند با داشتن تصاویر مناسب موفق تر در نشر فضای اربعینی میتواند اثر کند.
وی با اعلام ایجاد دبیرخانههای منطقهای اظهار داشت: دبیرخانههای منطقهای نیز در برخی از کشورها با هدف آثار بهتر تأسیس کردیم. دبیرخانه منطقهای در عراق و پاکستان تشکیل شده است.امیدواریم در سال آینده دبیرخانه مردمی جایزه را هم تأسیس کنیم. دبیرخانه منطقهای توسط خانه فرهنگ اداره میشد اما دبیرخانه تشکل مردمی را به خود مردم واگذار خواهیم کرد. هم افزا بودن ظرفیتهای مردمی میتواند روند پیشرفت جایزه جهانی اربعین را ارتقا ببخشد.
وی با اشاره به جایزههای این رویداد گفت: نفر اول هزار یورو، نفر دوم ۷۰۰ یورو و نفر سوم ۵۰۰ یورو دریافت خواهند کرد.