بیوگرافی زیگموند فروید پدر علم روانکاوی جهان
بیوگرافی و زندگینامه افراد موفق جهان

بیوگرافی زیگموند فروید پدر علم روانکاوی جهان

زیگموند فروید یک متخصص مغز و اعصاب اتریشی بود که به دلیل توسعه نظریه ها و فنون روانکاوی مشهور است. با ما در بخش بیوگرافی افراد موفق سایت گرداب جذب همراه باشید تا با این شخصیت دنیای روانشناسی بیشتر آشنا شوید.

نام به فارسی زیگموند فروید
نام به انگلیسی Sigmund Schlomo Freud
تاریخ تولد و وفات تولد ۶ مه ۱۸۵۶ – وفات  ۲۳ سپتامبر ۱۹۳۹
ملیت اتریشی
نام همسر مارتا برنایز
تعداد فرزندان 6 فرزند
حرفه و شغل روانکاو و نویسنده
جوایز جایزه ادبی گوته در سال 1930
آثار و کتاب ها

کتاب در باب هیستری 

کتاب تعبیر خواب 

کتاب آسیب شناسی روانی زندگی روزمره

سه مقاله در مورد تئوری جنسیت

نظریه ها

نهاد، خود و فراخود یا (Id, ego and superego)

انرژی روانی

عقده ادیپ

تجزیه و تحلیل رویا

زیگموند فروید چه کسی بود؟

زیگموند فروید یک متخصص مغز و اعصاب اتریشی بود که روانکاوی را توسعه داد، روشی که از طریق آن درگیری های موجود در ناخودآگاه مبتنی بر مفروضات اساسی، رویاها و تخیلات بیمار است، را بررسی و باز می کند. بیشتر نظریه های وی درباره جنسیت کودک، میل جنسی و خودخواهی بوده که در میان سایر موضوعات، از تأثیرگذارترین مفاهیم دانشگاهی قرن بیستم به شمار می آمدند.

خواندن این بیوگرافی هم می تواند برای شما جذاب باشد: بیوگرافی آیزاک آسیموف برترین نویسنده علمی تخیلی

دوران کودکی، تحصیلات و شغل زیگموند فروید

فروید در 6 مه 1856 در شهر فرایبرگ اتریش که امروزه به نام جمهوری چک شناخته می شود، متولد شد. هنگامی که او چهار ساله بود، خانواده فروید به وین رفتند، شهری که وی در آنجا زندگی و در بیشتر اوقات کار می کرد. وی در سال 1881 توانست مدرک پزشکی خود را کسب کند. به عنوان یک دانشجوی پزشکی و یک محقق جوان، تحقیقات فروید در مورد زیست عصبی، با کاوش در زیست شناسی مغز و بافت عصبی انسان و حیوانات متمرکز بود.

فروید پس از فارغ التحصیلی، بلافاصله یک مطب خصوصی راه اندازی کرد و به درمان اختلالات روانشناختی مختلف پرداخت. او بیش از آنكه خود را یك پزشك بداند، یک دانشمند می دانست و تلاش كرد تا دانش و تجربه بشری را بشناسد و درک کند. در اوایل کار خود، فروید بسیار تحت تأثیر کار دوست و همکار صمیمی خود، یوزف بروئر قرار گرفت. یوزف متوجه شده بود وقتی بیمار مضطرب را تشویق می کند تا در مورد ابتدای بروز علائم بیماری صحبت کند، علائم گاهی به تدریج فروکش می کنند.

بعد از همکاری های زیاد، بروئر به رابطه ای با فروید خاتمه داد، زیرا احساس كرد فروید بیش از حد بر ریشه های جنسی اختلالات روانی بیمار تأكید كرده و كاملاً مایل به در نظر گرفتن دیدگاه های دیگر نیست. در همین حال، فروید به اصلاح استدلال خود ادامه داد.

دوران کودکی، تحصیلات و شغل زیگموند فروید

نظریه های زیگموند فروید

نظریه روانکاوی فروید، با الهام از همکار وی یوزف بروئر، اظهار داشت که ریشه اختلالات روانی در تجربیات آسیب زای ناشی از گذشته بیمار است. او معتقد بود که وقایع اصلی فراموش و از خودآگاهی برداشته شده است. روش درمانی وی برای توانمند سازی بیمارانش این بود تا تجربه خود را به یاد آورند و با این کار از نظر فکری و عاطفی با آن روبرو می شوند. وی معتقد بود که می توان آن را تخلیه و خود را از علائم اختلالات عصبی خلاص کرد. از جمله نظریه های فروید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نهاد، خود و فراخود یا (Id, ego and superego)

 این سه بخش اساسی، شخصیت انسان را می سازند. شناسه یل نهاد، ناخودآگاه ابتدایی، تکانشی و غیر منطقی است که فقط با نتیجه لذت یا درد کار می کند و مسئول غرایز جنسی و پرخاشگری است. خود “من” است که مردم درک می کنند و دنیای فیزیکی و اجتماعی خارج را ارزیابی و بر این اساس برنامه ریزی می کنند. سوپراگو صدا و وجدان اخلاقی است که منیت یا خود را هدایت می کند. نقض آن منجر به احساس گناه و اضطراب می شود. 

فروید معتقد بود که سوپراگو بیشتر در پنج سال اول زندگی بر اساس موازین اخلاقی والدین فرد شکل گرفته است و تحت تأثیر سایر الگوها در نوجوانی ادامه می یابد.

انرژی روانی

فروید فرض کرد که  id یا شناسه منبع اصلی انرژی روانی یا نیرویی است که تمام فرایندهای ذهنی را پیش می برد. به طور خاص، او معتقد بود كه میل جنسی، یا اصرارهای جنسی، یك انرژی روانی است كه تمام اعمال انسان را پیش می برد.

عقده ادیپ

 فروید بین سه تا پنج سالگی اظهار داشت که به عنوان یک قسمت طبیعی از روند رشد، هر بچه ای نسبت به اندام های جنسی خود کنجکاو است و برانگیختگی جنسی نسبت به والدین غیرهمنجنس نیز آشکار می شود. این تئوری به دلیل افسانه یونانی ادیپ نامگذاری شده است که پدرش را کشت تا بتواند با مادرش ازدواج کند.

نظریه های زیگموند فروید

تجزیه و تحلیل رویا

فروید در کتاب خود با عنوان “تعبیر خواب” معتقد بود که مردم به یک دلیل خواب می بینند؛ برای کنار آمدن با مشکلات ذهن ناخودآگاه که با آن ها دست و پنجه نرم می کنند و نمی تواند آگاهانه با آن ها کنار بیاید. فروید معتقد بود که با تجزیه و تحلیل رویاها و خاطرات خود، می توانیم آنها را درک کنیم، که ناخودآگاه می تواند بر رفتار و احساسات فعلی ما تأثیر بگذارد.

نظریه های فروید بدون شک تحت تأثیر دیگر کشفیات علمی عصر وی قرار گرفت. درک چارلز داروین از بشر به عنوان یک عنصر مترقی از قلمرو حیوانات، قطعاً تحقیقات فروید از رفتار انسان را آگاه کرد. علاوه بر این، فرمول سازی یک اصل جدید توسط هرمان فون هلمهولتز دانشمند، مبنی بر اینکه انرژی در هر سیستم فیزیکی معین  و همیشه ثابت است، از تحقیقات علمی فروید در ذهن انسان خبر داد. کارهای فروید هم با شجاعت ستایش شده و هم به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است، اما هیچ کس به اندازه زیگموند فروید بر علم روانشناسی تأثیر نگذاشته است.

احترام بزرگی که بعداً به نظریه های زیگموند فروید داده شد، تا چند سال قابل اثبات نبود. بیشتر هم دوره های وی احساس می کردند که تأکید او بر رابطه جنسی یا رسوا است و یا بیش از حد مورد بازی قرار می گیرد. در سال 1909، او برای انجام یک سری سخنرانی ها در ایالات متحده دعوت شد. تنها پس از انتشار  كتاب پنج گفتار در مورد تحليل رواني (Five Lectures on Psychoanalysis 1916) بود كه شهرت وي به شدت افزايش يافت.

دانلود کتاب زنان و مردان موفق و ثروتمند در جهان

کتاب های زیگموند فروید

فروید تعدادی اثر مهم در زمینه روانکاوی منتشر کرده است. برخی از تأثیرگذارترین موارد عبارتند از:

“در باب هیستری” (1895)

فروید و بروئر نظریه ها و یافته های خود را در این کتاب منتشر کردند، که در مورد نظریه هایی مبنی بر اینکه مقابله با ضربه تجربیات گذشته بیمار بحث شده است. یک روانکاو می تواند به بیمار کمک کند تا خود را از روان رنجوری نجات دهد.

“تعبیر خواب” (1900)

در سال 1900 ، فروید پس از یک دوره جدی خودآزمایی، آنچه مهمترین و تعیین کننده ترین اثر وی شده است را منتشر کرد، که به نظر می رسد تجزیه و تحلیل رویا می تواند بینشی در مورد عملکرد ذهن ناخودآگاه ایجاد کند. این کتاب با تولید مباحثی چون عقده ادیپ بحث برانگیز بود و باقی مانده است. بسیاری از روانشناسان می گویند این اثر باعث ایجاد تفکر علمی مدرن در مورد ذهن و زمینه های روانشناسی، روانپزشکی و روانکاوی شد.

“آسیب شناسی روانی زندگی روزمره” (1901)

این کتاب اصطلاحاً “لغزش فرویدی” – معنای روانشناختی استفاده از کلمات در نوشتن و گفتار روزمره و فراموش کردن نام ها و کلمات- را به وجود آورد.  این لغزش ها را با مجموعه ای از مثال ها توضیح داد که خواسته ها، اضطراب ها و خیالات درونی ما را نشان می دهد.

“سه مقاله در مورد تئوری جنسیت” (1905)

فروید معتقد بود در حالی که هیچ شخصی بدون رابطه جنسی نخواهد مرد، اما کل بشریت بدون آن می میرد – بنابراین رابطه جنسی غرایز انسانی را پیش می برد. وی در این کار، رشد جنسی و رابطه بین جنسیت و رفتار اجتماعی را بدون به کارگیری عقده بحث برانگیز ادیپ خود بررسی می کند.

همسر و بچه های زیگموند فروید

در سال 1882، فروید حاضر با مارتا برنایز که نوه یک خاخام ارشد بود ازدواج کرد که حاصل ازدواج آن ها شش فرزند به نام های ماتیلد، ژان مالتین، مارتین، اولیور، ارنست، سوفی و آنا بود. کوچکترین آن ها، آنا فروید می باشد که خود به یک روانکاور با تجربه تبدیل شد. 

همسر و بچه های زیگموند فروید

مرگ زیگموند فروید

زیگموند فروید به سیگار برگ بسیار علاقه داشت و روزانه حدود 20 سیگار برگ می کشید. هشدارهای بسیار زیادی در مورد عوارض سیگار برگ داده شده بود اما او به آن ها توجهی نداشت. زیرا معتقد بود که سیگار کشیدن توانایی فرد را برای انجام کار ها افزایش می دهد. با روی کار آمدن هیلتر و دشمنی وی با یهودیان، فروید برای فرار از نازی ها در سال 1938 از اتریش فرار کرد و به بریتانیا رفت. وی در 23 سپتامبر 1939 در انگلیس و در سن 83 سالگی درگذشت. برطبق اطلاعات به دست آمده وی پس از نبرد طولانی و دردناک با سرطان دهان، از پزشک خود دوز مرگبار مرفین درخواست کرده بود.

در این مقاله شما را با بیوگرافی یکی از شخصیت های برجسته روانشناسی، زیگموند فروید آشنا ساختیم. امیدواریم که از آن لذت برده باشد. برای آشنایی بیشتر با زندگی افراد موفق می توانید همین حالا کتاب بیوگرافی افراد موفق در جهان را از سایت گرداب جذب سفارش و آن را خریداری نمایید.

زندگینامه های مشابه

3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • بیوگرافی خیلی جالبی بود ممنون از سایت خوبتون برای اطلاع رسانی و مطالب فوق العاد مفیدتون

    پاسخ
  • واقعا این مرد خیلی روانکار عالی بوده وخودم یکی دوتا از کتابهاشو خوندم که باید هر انسانی بخونه و نسبت به ناخوادآگاهش بدونه و چطوری ازش استفاده بکنه.

    پاسخ
  • پریسا احمدنژاد
    آبان 27, 1399 9:33 ق.ظ

    من رشته ی دانشگاهیم روانشناسی بالینی بود تو بیشتر نظریه های کتاب روانکاویم اسم فروید اومده یه تغییر بزرگ تو این علم انجام داده واقعا

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

زندگینامه های مشابه