بیوگرافی ویلیام شاکلی فیزیکدان آمریکایی و مخترع ترانزیستور

1 دیدگاه

بیوگرافی ویلیام شاکلی فیزیکدان آمریکایی و برنده‌ جایزه‌ی نوبل برای اختراع ترانزیستور را از گرداب جذب بخوانید و با زندگینامه‌ این دانشمند و محقق بیشتر آشنا شوید. ‌

ویلیام شاکلی دانشمندی نه چندان محبوب است که در سال ۱۹۶۵ برنده‌ نوبل مشترک فیزیک در زمینه‌ نیمه‌ هادی ‌ها و کشف اثر ترانزیستور شد. این در حالی است که شاکلی هیچ تاثیر مستقیمی در این اختراع نداشته و تنها با ارائه‌ اسنادی مبنی براینکه او قبلاً تحقیقاتی در این زمینه انجام داده، توانست داوران را متقاعد کند که این جایزه را مشترکاً به همراه جان باردین و والتر براتین دریافت کند. برای آشنایی بیشتر با بیوگرافی ویلیام شاکلی، در ادامه‌ این مطلب ما را همراهی کنید.

این بیوگرافی هم می تواند برای شما جذاب باشد: بیوگرافی چین شیونگ وو ملکه و فیزیکدان

دوران کودکی و زندگی شخصی ویلیام شاکلی

ویلیام شاکلی، فیزیکدان و مخترع آمریکاییِ بریتانیایی‌الاصل است و در فوریه سال ۱۹۱۰ متولد شد. پدرش مهندس معدن خبره و مادرش اهل آمریکا و فارغ‌التحصیل دانشگاه استنفورد است. آن ها زمانی که ویلیام تنها سه سال داشت به آمریکا مهاجرت کردند. شاکلی تا هشت سالگی به دلیل گوشه‌ گیری و رفتار پرخاشگرانه، در خانه و با معلمان خصوصی تعلیم می دید. رفتارهای مغرورانه و همراه با پرخاش ویلیام همیشه با او ماند و اطرافیان و همکاران او را اذیت می ‌کرد. این پرخاشگری باعث انزوای او در طی سال های عمرش شده‌ بود.

سال ۱۹۳۲ از موسسه فناوری کالیفرنیا، معروف به کلتک (CalTech) فارغ ‌التحصیل شد و سپس برای ادامه‌ تحصیلات تکمیلی در رشته‌ مکانیک کوانتوم به دانشگاه ام ‌آی ‌تی ‌‌‌(‌‌Massachusetts Institute of Technology )، برترین دانشگاه دنیا، در شهر کمبریج ایالت ماساچوست آمریکا رفت و در سال ۱۹۳۶ با مدرک دکترا فارغ ‌التحصیل شد. در سن ۲۳ سالگی با زنی به نام جین بیلی ازدواج کرده و صاحب فرزند دختری شدند.

دوران کودکی و زندگی شخصی ویلیام شاکلی

دستاوردها و موفقیت های ویلیام شاکلی

ویلیام شاکلی به عنوان یک متخصص در زمینه‌ کاری خود، علاوه بر جایزه نوبل، موفق به دریافت جوایز مختلفی شده بود، از جمله؛ اولین جایزه‌ الیور باکلی از طرف انجمن فیزیک آمریکا و جایزه‌ کامستاک (Comstock ) را از آکادمی ملی علوم آمریکا دریافت کرده بود. این جایزه هر پنج سال برای پژوهش‌های نوآورانه در الکتریسیته، مغناطیس و انرژی اهدا می ‌شود.

 از جوایز دیگر او می ‌توان به مدال افتخار آی ‌تریپل ‌إی (IEEE) که عالی‌ترین افتخار اعطا شده از طرف موسسه مهندسان برق و الکترونیک است و نیز دریافت جایزه  Holly Medal از طرف انجمن مهندسان مکانیک اشاره کرد. ویلیام شاکلی جزو ۱۵۰ مخترع برتر تاریخ ام ‌آی ‌تی و به گفته‌ مجله تایمز جزو تأثیرگذارترین افراد در قرن بیستم به شمار می ‌رود.

کتاب بیوگرافی زنان و مردان موفق در جهان

نوبل مشترک شاکلی برای اثر ترانزیستور

ویلیام شاکلی پس از پایان تحصیلات خود در دانشگاه ام‌ آی ‌تی، به آزمایشگاه‌ های بل که مجموعه ‌ای تحقیقاتی است، می ‌رود و پس از مدتی مدیر بخش تحقیقات روی نیمه‌ هادی‌ ها می‌ شود. در آن زمان از لامپ‌ های خلأ در شبکه‌ه ای تلفن استفاده می ‌کردند که علاوه بر هزینه‌ های زیاد و گران بودن، بسیار بزرگ هم بود.

مهندسان بل روی جایگزین کردن نیمه‌ هادی ‌هایی مثل ژرمانیم و سیلیکون با لامپ‌ های خلأ کار می‌ کردند. والتر براتین و جان باردین از کارمندان شاکلی بودند که از طرح تکامل نیافته‌ شاکلی با سیلیکون، راهکاری جایگزین با ژرمانیم ارائه دادند که محدویت‌ های طرح شاکلی را هم نداشت. این طرح جدید منجر به اختراع ترانزیستور و البته اختلاف شاکلی با کارمندان خود شد. فرم اولیه‌ ثبت پتنت با نام جان باردین و جان براتین در حال ثبت بود که شاکلی با این ادعا که آن ها از تحقیقات او درباره میدان الکتریکی استفاده کرده‌اند، موفق شد نام خود را در کنار آن ها بعنوان مخترع ثبت کند.

براتین که پس از این اتفاق عمیقا نسبت به شاکلی احساس تنفر می ‌کرد، گفته بود که شاکلی هیچگاه در این تحقیقات با ما نبوده و حتی در عکسی که برای چاپ روی مجلات و معرفی ترانزیستور گرفته شده، اولین باری است که شاکلی به ترانزیستور حتی دست می‌ زند. جان ال مول یکی از محققان آزمایشگاه بل است، درباره‌ شاکلی گفته، هرگاه که به محصولی با قابلیت ثبت پتنت دست می ‌یافتند، شاکلی با مدارکی می‌ آمده و ادعا می‌ کرده تمام ایده‌ های آنان در یادداشت‌ های خودش وجود داشته است. این رفتار‌های غیرحرفه ‌ای روز به روز موجب انزوای او می شد، سرانجام شاکلی آزمایشگاه‌های بل را ترک کند و به گفته‌ خودش رفت تا میلیون‌ها دلار پول بدست آورد.

پدر کارآفرینی “سیلیکون‌ ولی” و علاقه به اصلاح نژاد انسان ها

ویلیام شاکلی پس از بیرون آمدن از آزمایشگاه بل، با میلیونری به نام بکمن آشنا شد که طی توافقی، راضی به پرداخت هزینه ‌ها و سرمایه ‌گذاری در مرکزی برای تحقیقات در زمینه‌ نیمه‌ هادی ‌ها و با مدیریت شاکلی شد. طبق توافق این مرکز می‌ توانست در هر مکانی که شاکلی بخواهد تأسیس شود. لذا او پالو آلتو را برای راه اندازی این مرکز انتخاب کرد چون فردریک ترمن در آنجا مرکزی را برای فناوری‌ های جدید باز کرده بود و شاکلی می توانست متخصصین مورد نیاز خود را از آن مرکز انتخاب کند. او اسم این مرکز را ” شرکت تحقیقاتی نیمه‌ رسانای شاکلی ” گذاشت.

اما پس از مدتی بخاطر رفتارهای غرورآمیز و مدیریت عجیب ویلیام شاکلی و مخالفت کارمندان، شرکت تعطیل شد. اگرچه او یک مدیر منفور در بین کارمندان خود است اما برخی فعالیت‌های ویلیام شاکلی و احداث مرکز تحقیقاتی‌اش را سبب ایجاد “سیلیکون ولی‌‌” شد و او را پدر کارآفرینی سیلیکون ‌ولی می‌ نامند.

شاکلی پس از این شکست بزرگ و فروش شرکتش در سال ۱۹۶۳ تصمیم گرفت به دانشگاه استنفورد برود و بعنوان استاد مهندسی به کار خود ادامه دهد. اما او که همیشه به پرسش پیرامون هوش بشری و اصلاح نژاد علاقمند بود تحقیقات خود را جدی ‌تر ادامه داد. او معتقد بود هرچه افراد دارای ضریب هوشی پائین، بیشتر تولید مثل کنند، اثر ضد اصلاح نژادی، سقوط هوش متوسط بشر و نیز باعث زوال تمدن بشری می ‌شود. همچنین می‌گ وید افراد با درجه IQ  زیر ۱۰۰ باید عقیم‌ سازی داوطلبانه انجام دهند. رابرت کلارک گراهام فردی است که بانک اسپرمی راه‌اندازی کرد و مدعی شده‌ بود که تنها ژن نخبه‌ ها و برندگان نوبل را نگهداری می ‌کند. گفته می‌شود ویلیام شاکلی تنها فردی است که به این بانک اهدا کرده بود.

پدر کارآفرینی "سیلیکون‌ ولی" و علاقه به اصلاح نژاد انسان ه

پایان زندگی ویلیام شاکلی

وی در روزهای پایانی عمر با بیماری مهلک سرطان پروستات دست و پنجه نرم می ‌کرد و روحیه‌ی قوی او در مقابله با این بیماری نتوانست کمکی بکند و سرانجام سال ۱۹۸۹ و در سن ۷۹ سالگی درگذشت.

در این مقاله با بیوگرافی ویلیام شاکلی، فیزیکدان آمریکایی و مخترع ترانزیستور آشنا شدید. با خواندن زندگینامه افراد موفق می‌توانید با باورها و راه های موفقیت آن ها بیشتر آشنا شوید. با خرید کتاب بیوگرافی افراد موفق و ثروتمند جهان از گرداب جذب می توانید با موفقیت ها، دستاوردها، باورهای آن ها بیشتر آشنا شوید و از آن ها در جهت رسیدن به اهداف تان استفاده کنید.

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • ارزو عبدی
    مهر 14, 1399 2:28 ب.ظ

    زندگی نامه خوبی بود فقط چرا این پسر بچه تو این خانواده فرهنگی بزرگ شده بود حالت پرخاشگرانه و مغرورانه داشت یعنی میشه ریشه در کودکی داشت یا ارثی بودنش??

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

آیا این مقاله را دوست داشتید؟ آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مطالب بیشتر