بیوگرافی فریدون درخشانی، کوچه‌ر بیرکار؛ اندیشمند برتر سال 2019
بیوگرافی و زندگینامه افراد موفق جهان

بیوگرافی فریدون درخشانی، کوچه‌ر بیرکار؛ اندیشمند برتر سال 2019

بیوگرافی فریدون درخشانی، کوچه‌ر بیرکار نابغه ریاضی ایرانی در بریتانیا، برنده جایزه فیلدز را از گرداب جذب بخوانید و با موفقیت های این فرد بیشتر آشنا شوید.

کوچه‌ر بیرکار، نابغه ‌ی ریاضی ، از جمله افراد بی‌شماریست که مهاجرت را راه پیشروی خود دیده و آن را انتخاب کرده  و با جوایز ارزشمند بین المللی خود نشان داد که مهاجرت موفقی نیز داشته است. بیرکار هم‌اکنون شهروند و پناهنده بریتانیاست و با انجمن سلطنتی بریتانیا نیز همکاری دارد. این نابغه ریاضی تا کنون توانسته است موفقیت ها و جوایز بسیار زیادی را کسب کند و الگو بسیاری از افراد و جوانان ایرانی شده است. قصد داریم در این مقاله از مجموعه مقالات زندگینامه افراد موفق شما را با بیوگرافی فریدون درخشانی، کوچه‌ر بیرکار اندیشمند برتر سال 2019 بیشتر آشنا سازیم. پس با ما همراه باشید.

خواندن این بیوگرافی هم می تواند برای شما جذاب باشد: بیوگرافی سیروس پوناوالا سلطان واکسن هند

دوران کودکی و جوانی فریدون درخشانی، کوچه‌ر بیرکار

فریدون درخشانی در بحبوحه‌ ی انقلاب اسلامی در روستای نی، از توابع شهرستان مریوان، در استان کردستان متولد شد. فرزند سوم خانواده‌ای شش نفری است که بصورت خانوادگی به کار کشاورزی مشغول بودند. تحصیلات پدرش تا دبستان و مادرش هیچ گاه به مدرسه نرفته است.

از همان سال های اول مدرسه رفتنش برادر بزرگتر فریدون متوجه استعدادش در ریاضیات، و مشوق و همراه او می ‌شود و حتی می ‌توان او را زمینه ‌ساز تمام موفقیت‌ های فریدون دانست. در سن ۱۱_۱۰ سالگی با وجود کمک به پدر در کار کشاورزی، ریاضیات و فیزیک پیشرفته و معادلات سال آخر دبیرستان می‌ خواند. همه‌ ی این ها زمانی خاص و شگفت انگیزتر می شود که بدانیم او مجبور بوده هر روز برای رفتن به مدرسه تا روستای دیگری برود.

برادرش می‌گوید :((او همیشه شیفته‌ی تحصیل در دانشگاه تهران بود تا اینکه بالاخره موفق شد به آنجا راه پیدا کند. کارشناسی ریاضی را از دانشگاه تهران گرفت اما در همین مدت نیز برای تعطیلات  به روستا برمی گشت تا در کار کشاورزی به پدرمان کمک کند. او حتی برای تأمین مخارج خود در خوابگاه تابستان ها کار می کرد. ))

دوران کودکی و جوانی فریدون درخشانی، کوچه‌ر بیرکار

مهاجرت به بریتانیا

فریدون درخشانی سال آخر کارشناسی بود که از طرف دانشگاه و برای شرکت در المپیاد بین‌المللی دانشجویی ریاضی سال ۲۰۰۰، عازم انگلستان شد و توانست مقام سوم را کسب کند. اما او قبل از راهی شدن نیز می‌دانست که قرار نیست هرگز به ایران بازگردد و به گفته‌ی برادرش این موضوع را با خانواده‌اش نیز مطرح کرده بود.

همان زمان درخواست پناهندگی خود را به دلیل مشکلات سیاسیِ اقلّیت کُرد مطرح کرد و کشور انگلستان نیز پناهندگی سیاسی وی را پذیرفت. طی مدتی که پرونده پناهندگی‌اش در حال بررسی شدن بود، توانست پذیرش دانشگاه ناتینگهام را بگیرد.

فریدون درخشانی که حالا شهروند و پناهنده‌ی بریتانیاست نام خود را به (( کوچه‌ر بیرکار)) تغییر داد. کوچه‌ر بیرکار در زبان کُردی به معنی مهاجر اندیشمند (یا ریاضیدان مهاجر) است. برادرش، حیدر درخشانی، می گوید او قبل از تغییر نام خود با پدر و مادرم صحبت کرده بود. فریدون به آن ها گفت :((عاشق ریاضی هستم و اینجا هم مهاجرم. دوست دارم اسمی را انتخاب کنم که علایقم را نشان می ‌دهد.))

کوچه‌ر بیرکار و همسرش

کوچه‌ر بیرکار که در حال حاضر در دانشگاه کمبریج مشغول تدریس و پژوهش است بیشتر در زمینه‌ی هندسه جبری دو منطقی و ابعاد بالا و هندسه بیرونی کار می‌کند. با زنی تایلندی به نام تا‌‌رن ازدواج کرده و صاحب فرزند پسری به نام زانکو هستند.

کوچه‌ر، به عنوان دومین ایرانی، بعد از مریم میرزاخانی، که برنده مدال فیلدز شده به  کنگره بین‌المللی ریاضیدانان گفته امیدوار است این جایزه لبخند کوچکی بر لبان چهل میلیون کُرد بیاورد. البته این جایزه خیلی زود از او دزدیده شد. او همواره از الکساندر گروتندیک، نظریه پرداز مطرح هندسه جبری به عنوان ریاضیدان مورد علاقه‌اش نام می‌برد.

کوچه‌ر بیرکار در مصاحبه‌ای که با مجله‌ی پراسپکت داشته، می‌گوید :((وقتی در ایران به باشگاه ریاضی می‌رفتم، عکس برنده‌های المپیادهای مختلف را می‌دیدم و دوست داشتم آنها را از نزدیک ببینم. فکر می‌کردم آیا امکان دارد من نیز به چنین جایگاهی برسم. معتقدم نیمی از ریاضی علم است و نیم دیگرش هنر. به عقیده من ریاضی با روانشناسی، انسان شناسی، تاریخ طبیعی و موسیقی گره خورده است.)) بیرکار هم‌چنین می‌گوید:((‌وقتی روی مسئله ریاضی کار میکنم موسیقی کلاسیک غربی یا کُردی گوش می‌دهم.))

دانلود کتاب بیوگرافی افراد موفق

جوایز و افتخارات کوچه‌ر بیرکار

  • کوچه‌ر بیرکار در مدت چند سال جوایز بسیاری را در سطح جهانی دریافت کرده و همین مسئله اعتبار حرفه‌ای وی را دو چندان می ‌کند.
  • در سال ۲۰۰۳ به عنوان آینده‌دارترین دانشجوی دکترا، بورس تحصیلی جامعه‌ی ریاضیدانان لندن را گرفت.
  • سال ۲۰۰۴ از دانشگاه ناتینگهام دکترای افتخاری گرفت و همچنین دکترای افتخاری دانشگاه صلاح‌الدین را از اقلیم کردستان عراق دریافت کرده است.
  • در سال ۲۰۱۰ نیز موفق به دریافت دو جایزه‌ی معتبر دیگر می‌شود. یکی جایزه‌ی بنیاد ریاضی پاریس و دیگری، جایزه‌‌ی لورهولم (Philip Leverhulme prize) است. لورهولم،جایزه‌ای به ارزش ۷۰۰۰۰ پوند، که به دانشمندان برجسته‌ای که در زمینه تحصیلی خاص خود سهم قابل ملاحظه‌ای در سطح بین‌المللی کسب کرده‌اند اهدا می‌شود.
  • کوچه‌ر بیرکار در سال ٢٠١۶ نیز برنده‌ی جایزه‌ی باارزش مور ای ام اس (AMS Moore prize) شده است. جایزه‌ی انجمن علمی ریاضیدانان آمریکا.
  • کوچه‌ر بیرکار در سال ۲۰۱۹ از طرف مجله پراسپکت به عنوان اندیشمند برتر سال انتخاب شد. این مجله سالانه ۵۰ نفر را از میان افراد صاحب نام و برجسته در زمینه های فلسفه، ادبیات، حقوق، اقتصاد، ریاضی و… انتخاب و به عنوان کاندیدای اندیشمند برتر در همان سال انتخاب می کند که در سال ۲۰۱۹ با رأی ده ها هزار نفر از خوانندگان، کوچه‌ر بیرکار انتخاب شد.

مدال فیلدز و دزدیده شدن آن

 یکی دیگر از پرافتخارترین جایزه های او که می‌شود بیشترین دلیل شهرت کوچه‌ر را مدیون این جایزه و البته دزدیده شدنش دانست، مدال فیلدز است. نشان فیلدز که به نوبل ریاضیات نیز معروف است از سال ۱۹۵۴، هر چهار سال یکبار و به ابتکار جان چارلز فیلدز، ریاضیدان کانادایی، به ریاضیدانان جوانی که کارهایی ارزنده در این زمینه انجام داده اند اهدا می شود. این جایزه به ارزش ۱۵۰۰۰ دلار از طرف اتحادیه جهانی ریاضیات پرداخت می شود. اما متأسفانه این جایزه در شهر ریودوژانیروی برزیل، یعنی همان شهری که جایزه در آنجا اهدا می شود از او دزدیده شد.

بیرکار پس از این اتفاق در فیسبوک خود نوشت: ((خبر دزدین مدال درست بود. این موضوع برایم هیچ اهمیتی ندارد. نگران نباشید مشابه‌اش را دریافت می کنم. شما به رقصتان ادامه دهید. ))

 کوچه‌ر بیرکار پس از دریافت این جایزه ضمن اشاره به محدودیت ها و محرومیت‌های اقلّیت کُرد  می گوید: (( دوست داشتم همین حالا بر مزار قانع می رفتم و می گفتم نگران نباش، کُردها هم می‌توانند جلو بیفتند.  دلم می خواست به او بگویم کوچه‌ر جایی به دنیا آمد که تو در آسیابش کار می کردی. دوست داشتم سنگ قبرش را ببوسم و بگویم آسوده بخواب.))  کوچه‌ر به محمد کابلی، مشهور به قانع، شاعر کُرد چپگرا  اشاره می کند که به شاعر ستمدیدگان معروف است.

در این مقاله با بیوگرافی فریدون درخشانی، کوچه‌ر بیرکار نابغه ریاضی ایرانی در بریتانیا آشنا شدید. با خواندن زندگینامه افراد موفق می توانید با باورها و راه های موفقیت آن ها بیشتر آشنا شوید. با خرید کتاب بیوگرافی افراد موفق و ثروتمند جهان از گرداب جذب می توانید با موفقیت ها، دستاوردها، باورهای آن ها بیشتر آشنا شوید و از آن ها در جهت رسیدن به اهداف تان استفاده کنید.

زندگینامه های مشابه

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • چقدر سخته تو یه خانواده شش نفره از کار کشاورزی
    سخت تو یه شهر محرم به این جایگاه و برسی که تو دنیا معروف بشی

    پاسخ
    • ارینا جان همیشه تو سختی هاست که ادم موفق میشه همیشه فشار که انسان و قوی میکنه الماس گران قیمت ترین سنگ جهان بخاطر فشار زیاده که الماس شده

      پاسخ
  • بژژژی کورد چقدر خوبه تو کل دنیا یه کرد موفق بشه پرچم کرد بودنو بردی بالا اقایی درخشانی خدا پشت و پناهت

    پاسخ
    • واقعا این اقا نشون داده که پرچم کورد ها همیشه بالاست افتخار میکنم یه کورد هستم و اقایی درخشان هم زبان من هستش

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

زندگینامه های مشابه