بیوگرافی فیروز نادری نابغه ایرانی تبار ناسا
بیوگرافی و زندگینامه افراد موفق جهان

بیوگرافی فیروز نادری نابغه ایرانی تبار ناسا

نام فارسیفیروز نادری
نام انگلیسیFirouz Naderi
تاریخ تولد۵ فروردین ۱۳۲۵
محل زندگیکالیفرنیا-آمریکا
شغلهوافضا

بیوگرافی فیروز نادری، شما را از زمین‌وزمان دور خواهد کرد و وسعت ذهن شما را تا مریخ خواهد گستراند تا شاهد روایت موفقیت‌های دورودراز این نابغه ایرانی باشید.  

بیوگرافی فیروز نادری، نابغه ایرانی تبار ناسا کسی که بلند پروازی از شاخصه های اصلی اوست پر از کشف کردن ها و آزمون و خطا است که خواندنش کمک می کند تا هزارتوهای ذهنی این نابغه را در ترسیم سفر از زمین به مریخ را مسافر باشیم. فیروز نادری اصالتش به طایفه دره شوری تیره ندرلوی ایل قشقایی باز می گردد.

زمانی که چهار سال داشت پدر و مادرش از هم جدا شدند. او با پدرش زندگی کرد و دیگر اجازه دیدن مادرش را نداشت. خودش می گوید خاطره چندانی از مادرش به خاطر ندارد. پدر او بسیار خوش سفر بود و همیشه در سفرهایش فیروز نادری را هم به همراه داشت. شاید همین سفرهای مداوم او را از سکونتی حتی به وسعت زمین هم خسته کرد و به فکر سفر به مریخ افتاد! در ادامه با بیوگرافی فیروز نادری همراه باشید. 

فایل صوتی ناخودآگاه ثروتمند

فایل صوتی ناخودآگاه ثروتمند

تهیه شده در گرداب جذب

گوینده مریم سلامت پور

بی شک فیروز نادری از قافله افراد موفق مستثنا نیست. او هم از محدودیت‌هایش در راستای پیشرفت و تبدیل کردنشان به فرصت استفاده کرده است. خودش در این باره می‌گوید: چون از داشتن خانواده به شکل درست و سنتی‌اش محروم بودم همین مسئله باعث شد با دنیای اطرافم رابطه نزدیک‌تری برقرار کنم.

دوران کودکی و جوانی فیروز نادری

فیروز مایکل نادری در 26 اسفند 1324 در شیراز به دنیا آمد. اما شناسنامه او را به تاریخ 5 فروردین 1325 صادر کردند. فیروز سال‌های کودکی‌اش را در شیراز گذراند و در دوازده‌سالگی به همراه پدرش به تهران رفت. سپس در دبیرستان اندیشه مشغول تحصیل شد. او مدرک دیپلمش را در تهران گرفت و برای تحصیلات دانشگاهی راهی آمریکا شد. این سفر آغاز راه موفقیت فیروز به‌حساب می‌آید.

او در ابتدا هیچ فکری برای تحصیل در زمینه هوا و فضا نداشت و قصد داست در رشته معماری ادامه تحصیل دهد. در یکی از مصاحبه‌هایش گفته است «بسیاری از همکارانم فرود فضاپیمای آپولو را دیده بودند و همین منشأ تصمیم برای آینده شغلی‌شان شده بود. اما داستان زندگی من این نیست و کاملاًً فرق می‌کند من رؤیای معماری را در سر می‌پروراندم. ولی خیلی زود فهمیدم که در این رشته استعدادی ندارم. در قدم بعدی علاقه‌ام به ورزش را در نظر گرفتم و می‌خواستم ورزشکار حرفه‌ای شوم. اما دنیا قمار پیچیده‌ای است و باید با تمام ورق‌های آن بازی کنی و در آخر رفتم و مهندسی خواندم».

همان‌طور که در ابتدای بیوگرافی فیروز نادری اشاره کردیم او هم همان راه افراد موفق را پیش و رو داشت و شاید از قانون «هرچه می‌خواهی باش اما بهترینش» نادانسته پیروی می‌کرده است.

تولد و تحصیل فیروز نادری

تحصیل  فیروز در دانشگاه ایالتی آیووا

او لیسانس خود را در دانشگاه ایالاتی آیووا در رشته مهندسی برق به پایان رساند. برای گذراندن مقطع فوق لیسانس به کالیفرنیا رفت. سپس در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ارشد خود را باز هم در رشته مهندسی برق گرفت. وی برای دکترایش رشته مهندسی الکترونیک را انتخاب کرد. و در همان دانشگاه آن را به اتمام رساند. نکته جالب اینجاست که دقیقا در روز دفاع از پایان‌نامه دکترایش دماغش می‌شکند.

خودش در این مورد می‌گوید: بعد از دانشگاه به تماشای مسابقه فوتبال رفتم و در یکی از دستهایم ساندویچ و در دیگری نوشیدنی بود. در همین حال توپ به صورتم خورد و به زمین بازگشت که منجر به شکسته شدن دماغم شد. من هیچ وقت مداوایش نکردم و به عنوان یادگاری از خاطره آن روز با خودم دارم.

بازگشت نادری به ایران

وی پس از اخذ دکترایش به ایران بازگشت. جریان بازگشت او به ایران یادآور شناکردن برخلاف جریان آب است! در سال‌های اخیر بیشتر شاهد فرار مغزها به‌گونه‌ای هستیم که پس از گذراندن تحصیلات به خارج از کشور می‌روند اما فیروز نادری با مدرک دکترایش به ایران بازگشت ولی ظاهراً خدمتی درخورتر از خدمت سربازی در وطنش انتظارش را نمی‌کشید! نادری در ضمن خدمت سربازی‌اش در ایران مدتی را هم در مرکز سنجش از راه دور به فعالیت مشغول شد و در نهایت بازهم به آمریکا بازگشت و این آخرین سفر به‌قصد ماندگاری‌اش در ایران شد.

شروع فعالیت‌های فیروز نادری در ناسا

در ادامه بیوگرافی فیروز نادری به شرح فعالیت‌های او در سازمان ناسا می‌پردازیم. در سال 1979 به استخدام ناسا درآمد و در ابتدا در بخش پیشرانش جت JPL در مرکز تحقیقاتی پاسادنا واقع در کالیفرنیای این سازمان مشغول فعالیت شد. کار اصلی JPL طراحی و ساخت پرتابه‌های بی‌سرنشین برای پرتاب به نقاط خارج از منظومه شمسی بود.

نادری در خدمت ۶ساله خود در آزمایشگاه JPL پست‌های متعددی را به عهده گرفت از جمله: مهندس سیستم، مسئول توسعه فناوری، مدیر آزمایش‌ها مطالعه زمین از راه دور، مدیر آزمایش‌های فیزیک نجومی، مدیر سیستم‌های سیاره‌ای، مدیر پروژه و برنامه سیستم‌های ارتباطی ماهواره‌ای.

شروع فعالیت های فیروز نادری در ناسا

دریافت جایزه رهبری برجسته ناسا

نادری در آزمایشگاه JPL مدتی را روی پروژه Scatterometer کار کرد. اهداف این پروژه بررسی بادهای روی اقیانوس‌ها به‌منظور پیش‌بینی وضع هوا بود. با عملکرد عالی که در این پروژه از خود به نمایش گذاشت موفق به دریافت جایزه رهبری برجسته ناسا شد.

اما بلندپروازی‌های فیروز نادری با حمایت در بستر سازمانی ناسا افق‌های روشنی را در پیش داشت و یکی از این اهداف بلندپروازانه پروژه Origins باهدف پیداکردن سیاره‌ای مانند زمین در دیگر منظومه‌ها بود. ناسا در سال 1999 با دو شکست بزرگی که در پروژه کشف مریخ در کارنامه خود به ثبت رسانده بود وجهه خود را در خطر می‌دید و در سال 2000 فیروز نادری را به‌عنوان مدیر این پروژه انتخاب کرد.

موفقیت‌های فیروز نادری

نادری به‌محض شروع فعالیتش در پروژه کشف مریخ با برنامه‌ریزی دقیق و حساب شده علمی عملیاتی استارت موفقیت‌هایش را زد. او در سال 2004 دو مریخ‌نورد «روح» و «فرصت» را روی مریخ پیاده کرد. او در این باره می‌گوید: روح را به بستر خشک دریاچه فرستادیم که فکر می‌کردیم نشانه‌هایی از وجود آب یا حیات درگذشته در آن وجود دارد اما تیرمان به خطا رفت و فرصت را به منطقه‌ای فرستادیم برای کشف مواد معدنی که ردپای حیات درگذشته را در آن نشان می‌داد و این یکی به ثمر نشست.

نادری در خاطراتش می‌گوید: اولین شب فرود مریخ‌نورد را کاملاً به‌خاطر دارم برای اولین‌بار صدای ضربان قلبم را احساس می‌کردم. همه در اتاق کنترل جمع شده بودیم وقتی گفتند فرود با موفقیت صورت گرفت دیگر کنترل چشم‌هایم را نداشتم و به گوشه‌ای دور از نگاه دوربین‌ها رفتم و یکی از همکارانم را در آغوش کشیدم و با هم گریه کردیم.

کتاب صوتی بیوگرافی نوابغ جهان

کتاب صوتی بیوگرافی نوابغ جهان گوینده: میلاد مشعشع تهیه شده در گرداب جذب

دریافت مدال خدمات برجسته ناسا

فیروز نادری به مدت 5 سال در این پست مشغول کار بود و موفقیت‌های چشمگیری به دست آورد او به‌خاطر مدیریت عالی در این پروژه بالاترین نشان ناسا یعنی “مدال خدمات برجسته ناسا” را دریافت کرد. پس از این پروژه او به‌عنوان معاون اول آزمایشگاه jpl منصوب شد و در طول 6 سال فعالیتش در این پست سرمایه‌ای حدود 100 میلیارد دلار برای شناسایی و به بلوغ رساندن فناوری‌های نوپا جذب کرد.

نادری در 5 سال آخر فعالیتش در ناسا مدیر اکتشافات منظومه شمسی بود و در این زمینه هم کارهای ارزشمندی به ثمر رساند. سرانجام پروفسور فیروز نادری بعد از 36 سال فعالیت در این سازمان در فوریه 2016 تصمیم به بازنشستگی گرفت. ناسا به‌پاس قدردانی از زحمات فیروز نادری در مهمانی که به‌افتخار او برگزار کرد سیارکی را با نام او نام‌گذاری کرد.

نادری در همین مهمانی خطاب به همکارانش گفت: 36 سال پیش وقتی کار در ناسا را شروع کردم فکر می‌کردم زمانی که شور و شوقم در این زمینه را در حال کم‌رنگ‌شدن ببینم تصمیم به خداحافظی می‌گیرم اما حالا بعد از 36 سال نه‌تنها این اشتیاق کم نشده که بیشتر از روز اول هم است. اما احساس می‌کنم حالا بهترین زمان است و باید مشعل را به کس دیگری بدهم.

دریافت مدال خدمات برجسته ناسا

بازنشستگی فیروز نادری

نادری پس از بازنشستگی به‌عنوان مشاور در ناسا و استارتاپ‌های نوپا فعالیت می‌کند او یک سخنران است و در اکثر دانشگاه‌ها سخنرانی انگیزشی برگزار می‌کند و همچنین به‌عنوان مربی برای پرورش رهبران آینده در یک انجمن ایرانی_آمریکایی نیز فعالیت دارد و در دانشگاه‌ها هم‌دوره‌های آموزش مدیریت برگزار می‌کند.

نظر فیروز نادری در مورد هویت ایرانی آمریکایی

فیروز نادری در این باره می‌گوید: من عاشق ایرانم. ریشه‌هایم در ایران است و جایی است که یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌ها در آن شکل‌گرفته است. از سوی دیگر من دو سوم عمرم را در آمریکا گذرانده‌ام و عاشق این کشورم. من همان قدر که ایرانی هستم آمریکایی نیز هستم و این دو بخش جدانشدنی هستند. اما چیزی که از فضا یاد گرفته‌ام این است که همه ما در انسان بودنمان مشترکیم و هروقت مغرور شویم باید برویم و از فضا به خودمان بنگریم که نقطه‌ای بیش نیستیم و از آنجا دیگر هر نژاد و ملیتی رنگ می‌بازد.

اعتقادات فیروز نادری

اعتقادات بخش جدانشدنی هر فرد است که ما هم در بیوگرافی فیروز نادری به آن می‌پردازیم. تنها جایی که فیروز نادری در مورد اعتقاداتش اظهارنظر کرده است در مصاحبه‌ای بود که از او در مورد نظریه هاوکینگ در مورد عدم وجود خدا پرسیدند. او در پاسخ گفت: من به هیچ‌کدام از ادیان و مذاهب اعتقادی ندارم اما اعتقاد به خدا را سوای از اعتقاد به آن‌ها می‌دانم.

جوایز و افتخارات فیروز نادری

در انتهای بیوگرافی فیروز نادری یک سری از دستاوردها و جوایزش را نام می‌بریم.

  • بالاترین نشان ناسا؛
  • مدال خدمات برجسته از ناسا؛
  • انتخاب به‌عنوان فرد مؤثر ایالات متحده آمریکا؛
  • دریافت جایزه لیبرال سال 20014؛
  • دریافت نشان افتخار الیس آیلند در سال 2005؛
  • عنوان رهبر برجسته تاریخ ناسا؛
  • نام‌گذاری سیارکی از طرف ناسا به نام او که خودش آن را به‌یادماندنی‌ترین و ماندگارترین دستاوردش می‌داند.

همچنین او در سال 2017 به مناسب مراسم اسکار جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی را به همراه انوشه انصاری به نیابت از اصغر فرهادی که به نشانه اعتراض به سیاست‌های ضدمهاجرتی ترامپ در این مراسم شرکت نکرده بود را دریافت کرد.

موفقیت فیروز نادری الگویی برای موفقیت

بیوگرافی فیروز نادری به ما می‌گوید که محدودیت‌ها در زندگی هیچ‌گاه عاملی برای باز ماندن از موفقیت نیست. باوجوداینکه نادری از دیدن مادر و دریافت مهر مادرانه محروم بود. اما این محدودیت هیچ‌گاه او را از موفقیت باز نداشت. او برای رسیدن به رؤیاهایش تلاش کرد و شغل‌هایی که به آن علاقه نداشت را به‌سادگی رها کرد و عمر و زندگی خویش را در فعالیت‌هایی سپری کرد که به آن علاقه و شور فراوان داشت. علاقه و تلاش صادقانه و پشتکار از جمله عواملی بودند که در موفقیت نادری تأثیرگذار بودند. 

فیروز مایکل نادری در 26 اسفند 1324 در شیراز به دنیا آمد. اما شناسنامه او را به تاریخ 5 فروردین 1325 صادر کردند.

زندگینامه های مشابه

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • چه نابغه هایی تو ایران داشتیم و داریم و ازشون بی خبریشم
    خیلی زیبا توضیح دادین و برام خیلی جالب بودایشونو شناختم حیفن این جور ادما ازشون نام نبریم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

زندگینامه های مشابه