بیوگرافی آلبرت انیشتین نابغه ای بی همتا در علم جذاب فیزیک
بیوگرافی و زندگینامه افراد موفق جهان

بیوگرافی آلبرت انیشتین نابغه ای بی همتا در علم جذاب فیزیک

نام فارسیآلبرت انیشتین
نام انگلیسیAlbert Einstein
تاریخ تولد۱۴ مارس ۱۸۷۹
تاریخ فوت۱۸ آوریل ۱۹۵۵
محل زندگی آلمان، سوئیس، ایالات متحده آمریکا
نام همسرمیلوا ماریچ ( ۱۹۰۳– ۱۹۱۹)، السا اینشتین (۱۹۱۹– ۱۹۳۶)
شغلفیزیک‌دان و دانشمند

بیوگرافی آلبرت انیشتین نابغه‌ای بی‌همتا در فیزیک و یکی از تکرارنشدنی‌ترین مغزهای فیزیک نظری را بخوانید و با زندگی پرافتخار او آشنا شوید.

بی شک انسان‌های زیادی توانسته‌اند، موفقیت‌های مالی و مادی را تجربه نمایند. اما انگشت شمارند کسانی که به‌راستی نابغه بوده‌اند و باقدرت نبوغ خود توانسته‌اند، تحول و تکاپو را در جهان برانگیزانند. آلبرت انیشتین، نابغه و فیزیک‌دانی است که قوانین ثابت و بدون تغییر انرژی را کشف کرد و با کشف  نظریه نسبیت، این قانون ازلی، در جهان معروف و مشهور شد و جایزه نوبل را دریافت کرد.

تولد و خانواده آلبرت انیشتین

فیزیک‌دان جاودانة ما، آلبرت انیشتین در 14 مارس 1879 میلادی در یکی از شهرهای آلمان به نام اولم و در خانواده‌ای با ریشة یهودیت دیده به جهان گشود. خانوادة آلبرت انیشتین به دلیل شرایط کاری پدر و ناگفته نماند ورشکستگی‌های تجاری او مجبور به مهاجرت شدن و تنها یک سال در این شهر زندگی کردند. مکان بعدی زندگی آنها در شهر مونیخ صورت گرفت. آلبرت انیشتین برای ادامة تحصیل در میلان شروع به فعالیت کرد؛ اما دیری نپایید که برای فرار از تنهایی و مسائل جانبی دیگر به خانواده‌اش پیوست.  به همین دلیل دوران تحصیل فیزیک‌دان نامی ما پر از دغدغه و فراز و نشیب زیادی بود.

برخلاف هم سن و سالان خود آلبرت انیشتین دیر به تکلم افتاد و گاهی کلمات را به‌درستی ادا نمی‌کرد. دیر صحبت‌کردن آلبرت باعث نگرانی اطرافیان و حتی بدبینی دیگران در او شد طوری که تصور این را داشتن که آلبرت انیشتین کندذهن و عقب‌مانده است. ناگفته نماند شاید یکی از دلایل دیر صحبت‌کردن او این بود که خانواده آموزش او را به‌صورت تصویری انجام دادند و احتمالاً به این شیوه عادت کرده بود و همین باعث شد دیرتر از بقیه صحبت کند. این در حالی بود که اکثر آزمایش‌ها و نظریات آلبرت نتیجة آزمون و خطاهای ذهنی و تصویری‌اش بود. دو سال بعد از تولد او خواهرش ماریا به دنیا آمد.

تولد آلبرت انیشتین

شروع فصلی جدید در زندگی آلبرت انیشتین

پس از ناکامی و تیرگی‌هایی که در زندگینامه آلبرت انیشتین،  فیزیک‌دان برجستة ما ناخواسته به وجود آمد، قبولی و پذیرفته شدن او در دانشکدة پلی‌تکنیک فدرال سوئیس، فصلی تازه در زندگی او باز شد و دریچه‌ای به‌سوی موفقیت‌های بی‌شمار و قابل وصف این فیزیک‌دان جاودانة قرن بیستم گشوده شد. در زندگی هر فردی لحظات خاص و تأثیرگذار زیادی وجود دارد که مسیری جدید از زندگی و راه‌های موفقیت را به روی آدم باز می‌کنند.

این امر برای آلبرت انیشتین نیز مکرر اتفاق افتاد. یکی از این اتفاقات جالب قطب نمایی بود که پدرش به او داد. ازآنجایی‌که آلبرت علی‌رغم بی‌توجهی به موضوعات مدرسه‌اش به مسائلی توجه می‌کرد که برایش جالب و قابل تامل بود، نیرویی که سوزن قطب‌نما را به حرکت وامی‌داشت، ذهنش را درگیر کرد. اتفاقات خوب نیز در زندگی آلبرت انیشتین کم نبود. خواندن کتابی تأثیرگذار در 12 سالگی در حیطة هندسه، درک بیشتر مفاهیم فلسفه و ریاضیات به‌واسطة آشنایی با مکی تالموند دانشجوی علوم پزشکی و…… که همة اینها راه‌هایی برای پیشرفت و پرورش ذهن باز آلبرت انیشتین بود.

کتاب صوتی بیوگرافی ثروتمندترین زنان جهان

کتاب صوتی بیوگرافی ثروتمندترین زنان جهان

بیوگرافی ثروتمندترین زنان جهان تهیه شده در گروه گرداب جذب گوینده : میلاد مشعشع

مقالات و افتخارات

در ادامة زندگینامه آلبرت انیشتین و با نگاهی به دوران کودکی و نوجوانی و حتی دوران تحصیل و باتوجه‌به هوش سرشار آلبرت انیشتین، وی بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه نتوانست شغل دلخواه و متناسب با رشتة خود را بیابد. باتوجه‌به هزینه‌های زندگی می‌بایست به کاری مشغول شود که در سال 1903 در آلمان و در ادارة ثبت مالکیت معنوی اختراعات شهر برن این امر میسر شد. طولی نکشید که هم‌زمان با کارکردن در ادارة مذکور چهار مقالة خود را منتشر کرد. دو سال بعد یعنی در 1905 و در پی انتشار مقالات، نظریة نسبیت خاص که تحولی عظیم در فیزیک ایجاد کرد، را ارائه داد.

در اواخر همین سال بود که معادلة معروف و شناخته‌شدة خود به نام معادلة انیشتین را مطرح و سروصدای زیادی به پا کرد. باتوجه‌به موفقیت‌های ذکرشده در واقع می‌شود گفت نیمی از زندگی پرمحتوای آلبرت انیشتین بود سال 1905 را سال معجزة انیشتین نامیدند. لازم به ذکر است که مشهورترین فیزیک‌دان قرن بیستم در طول زندگی پرفرازونشیب خود با افتخار بیش از 300 مقالة علمی و در لابه‌لای آنها مقالات متنوع دیگری که تعداد آنها به حدود 150 می‌رسد، را منتشر کرد.

نظریه‌های علمی و جاویدان آلبرت انیشتین

از جمله پرسروصداترین نظریات فیزیک که توسط آلبرت انیشتین مطرح شد نسبیت خاص و نسبیت عام است. نسبیت خاص بیان می‌کند سرعت هیچ جسمی فراتر از سرعت نور نیست. در واقع سرعت نور را به‌عنوان معیاری نهایی تندی همه اجسام در نظر می‌گیریم. در ادامه به‌تفصیل و به بیان ساده نسبیت خاص را توضیح می‌دهیم.

همان گونه که از اسمش پیداست در نسبیت خاص بحث نسبی بودن سرعت در میان است و باتوجه‌به اینکه معیار ما سرعت نور است، با ثابت‌بودن سرعت نور و نسبی بودن سرعت اجسام، آلبرت انیشتین به روابط تازه‌ای بین فضا زمان پی برد. اما در اینجا سؤال پیش می‌آید که نسبی بودن سرعت اجسام و ثابت‌بودن سرعت نور به چه معناست؟ و اینکه چگونه این دو اثبات می‌شوند. در بیانی ساده و با مثال‌های ملموس ابتدا به نسبی بودن سرعت می‌پردازیم.

نظریه های علمی و جاویدان آلبرت انیشتین

فهم بیشتر در مورد نظریه نسبیت خاص

تصور کنید که با دوچرخه در خیابانی در حال حرکت هستید اگر از شما بپرسند که آیا شما در حال حرکتید یا مغازه‌ای که در کنارتان است؟ به‌سرعت پاسخ می‌دهید که مغازه ثابت است و من در حال حرکت هستم. اما قضیه به همین‌جا ختم نمی‌شود. امکان دارد شرایط جوری پیش بیاید که شما در فضایی خالی و بدون وجود هیچ جسمی در اطرافتان قرار داشته باشید. حال چگونه به سؤال بالا پاسخ می‌دهید؟ زمانی جواب به این سؤال ممکن است که حرکت خود را با شیء دیگری بسنجیم. پس مهم‌ترین نتیجه این است که حرکت یک امر کاملاً نسبی است. بحث دوم ثابت‌بودن سرعت نور است که با آزمایش‌ها دو دانشمند بزرگ مایکلسون و مورلی به این نتیجه مهم دست پیدا کردند و پذیرفتند که همواره سرعت نور ثابت است.

از همین دو اصل مهم بسیاری نتایج قابل تامل به دست آمد. از جمله مسئلة اتساع زمان، انقباض طول، برابری جرم و انرژی و……

The-richest-men-in-the-world

کتاب صوتی بیوگرافی ثروتمندترین مردان جهان

بیوگرافی ثروتمندترین مردان جهان تهیه شده در گروه گرداب جذب گوینده: میلاد مشعشع همچنین می توانید دانلود کنید: کتاب صوتی ثروتمندترین زنان جهان

نظریة نسبیت عام و اعطای جایزة نوبل برای اثر فوتوالکتریک

اما در نسبیت عام به امواج گرانشی اشاره شده است و به این مفهوم می‌رسیم که فضا و زمان مجزا از هم نیستند. بلکه به طرز شگفت‌آوری به هم مرتبط هستند که آلبرت انیشتین آن را فضا زمان نامید. این نظریه توسط دو دانشمند بزرگ واتسون و ادینگتون و به کمک  یک پدیدة طبیعی به نام خورشیدگرفتگی به اثبات رسید.

آلبرت انیشتین به‌خاطر تمامی کتاب‌ها و مقالاتی که چاپ کرده بود و مهم‌تر از آن به دلیل نظریه‌های محکم و حیرت‌انگیزش در سراسر جهان مشهور شد. برای ایراد سخنرانی به بسیاری از کشورها سفر کرد. در جریان سفر به ژاپن در سال 1921 مشخص شد که جایزة نوبل به‌خاطر اثر فوتوالکتریک به او رسیده است. ازآنجایی‌که علاقه و تعصب زیادی روی نظریة نسبیت (خاص و عام) داشت، در سخنرانی ذکر شده به‌جای اثر فوتوالکتریک در مورد نسبیت عام سخنرانی کرد.

نظریه نسبیت عام و اعطای جایزه ی نوبل برای اثر فوتوالکتریک

آلبرت انیشتین، خالق نظریه کیهان شناسی

در خلال و راستای تحقیقات و بیان نظریة نسبیت عام که در بالا بیان کردیم، انیشتین تحقیقات گسترده‌ای روی کیهان انجام داد. ازآنجایی‌که فیزیک‌دانی متبحر و با نظریات سازنده‌ای بود، توانست علمی جدید در فیزیک به نام کیهان‌شناسی را خلق کند. در این حیطه اعتقاد انیشتین در این بود که جهان در حال انبساط یا انقباض است که برای به اثبات رساندن این ادعای بزرگ از ثابت‌های کیهانی استفاده کرد. هرچند که این نظریات او در مورد کیهان توسط ادوین هابل به تأیید رسید. ولی آلبرت انیشتین از این ثابت‌ها به‌عنوان بزرگ‌ترین اشتباه علمی‌اش یاد می‌کرد.

در واقع ویژگی‌های منحصر به فردی در مغز انیشتین وجود داشت که ممکن است پاسخی به این باشد که او چقدر باهوش بود. برخی از قسمت‌های مغز ضخیم‌تر از حد متوسط بودند، که می‌تواند به این معنی باشد که او ارتباط قوی‌تری بین دو نیمکره داشت.

Albert Einstein یک فیزیکدان نظری و فیلسوف علم آلمانی الاصل بود که نمرات ضریب هوشی او با معیارهای مختلف بین 205 تا 225 متغیر بود.

زندگینامه های مشابه

6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • عالی و فوق العاده بود …

    پاسخ
  • خیلی خیلی بیوگرافی جالی بود دستتون درد نکنه برای این همه جزییات و دقتی که تو این مطلب نوشته بودید

    پاسخ
  • من فیلم زندگی نامه انیشتین و دیدم خیلی جالب بود که همه تو مدرسه مسخره ش میکردن از مدرسه اخراج شد و مادرش تو خونه بهش درس میداد

    پاسخ
  • انشتین مغز فیزیک و ریاضی اسطوره تمام قرن ها خیلی عاشقشمممم واقعا مرد باهوشی بوده بیوگرافیشم خیلی جالب بود خیلی خوب توضیح داده بودین

    پاسخ
  • مجید جمالی
    آبان 18, 1399 6:16 ق.ظ

    انشتین یکی از بهترین ریاضی دان ها بود که تونسته بو ایده هاش و نظراتش جهان و دنیای علمو تغییر بده ،ولی من احسا میکنم‌انیشتین ذاتا باهوش بود تونجوری که فهمیدم مغزش از یک اسنان عاد یبزرگ تر هستش و همین دلیل موفقیش و کارکرد خاص ذهنش شده

    پاسخ
  • واقعا مرد بزرگی بود و چقدر در زمینه علم تلاش کرد ولی خیلی نامردی بود که بخاطر نظریه نسبیت بهش جایزه نوبل ندادند.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

زندگینامه های مشابه