بیوگرافی ارسطو از بزرگ ترین متفکران جهان
بیوگرافی و زندگینامه افراد موفق جهان

بیوگرافی ارسطو از بزرگ ترین متفکران جهان

بیوگرافی ارسطو از بزرگ ترین متفکران و فیلسوفان یونان باستان که به همراه سقراط و افلاطون، بسیاری از زمینه های فلسفه غرب را بنا نهادند را از سایت گرداب جذب بخوانید تا این فیلسوف بزرگ را بیشتر بشناسید.

ارسطو (حدود 384-322 قبل از میلاد) فیلسوف و دانشمند یونان باستان و هنوز هم یکی از بزرگترین متفکران سیاسی، روانشناسی و اخلاق به حساب می آید. وقتی ارسطو 17 ساله شد، در آکادمی افلاطون ثبت نام کرد. سپس 355 ق. م توانست اولین مدرسه خود را در آتن تاسیس کند، جایی که بیشتر عمر خود را در آنجا به مطالعه، تدریس و نویسندگی گذراند. با ما در بخش زندگینامه افراد موفق همراه باشید تا بیشتر با این فیلسوف و کارهیش آشنا شوید.

بیوگرافی ارسطو دوران کودکی، خانواده و تحصیلات 

ارسطو حدود سال 384 قبل از میلاد در استاگیرا، شهری کوچک در سواحل شمالی یونان که زمانی بندر بود، به دنیا آمد. پدر ارسطو، نیکوماخوس، پزشک دربار پادشاه مقدونیه آمینتاس دوم بود اما درباره مادر ارسطو، فائتیس، اطلاعات کمی در دست است. همچنین اعتقاد بر این است که او در زمان جوانی ارسطو درگذشت.

پس از مرگ پدر ارسطو، پروکسنوس آتارنیسی که با خواهر بزرگ ارسطو، آریمنتس ازدواج کرده بود، تا رسیدن به سن بلوغ، سرپرستی ارسطو را بر عهده گرفت. وقتی ارسطو 17 ساله شد، پروکسنوس او را برای ادامه تحصیل به آتن فرستاد. در آن زمان، آتن به عنوان یکی از برترین مراکز دانشگاهی جهان شناخته می شد. در شهر آتن، ارسطو در آکادمی افلاطون ثبت نام کرد و از شاگردان و محققان برتر این آکادمی به شمار می آمد.

ارسطو به مدت دو دهه با افلاطون، فیلسوف یونانی، که خود دانشجوی سقراط بود، رابطه نزدیک داشت. افلاطون در سال 347 قبل از میلاد درگذشت، اما از آنجایی که ارسطو با برخی از دیدگاه ها و نظریات افلاطون اختلاف نظر داشت، مدیریت و سرپرستی آکادمی افلاطون به وی داده نشد. پس از مرگ افلاطون، دوست ارسطو هرمیاس، پادشاه آتارنوس و آسوس در میسیا، ارسطو را به دادگاه دعوت کرد و در آنجا مشغول به کار شد.

لیست کتاب های ارسطو

در این بخش از بیوگرافی ارسطو به معرفی کتاب های وی می پردازیم. ارسطو حدود 200 اثر مختلف داشت که بیشتر آن ها به صورت پیش نویس، دست نوشته بود. از جمله این اثار می توان به منطق، الهیات، اخلاق، روانشناسی و … اشاره کرد. البته قابل ذکر است که این آثار از گفتگوها، مشاهدات علمی و کارهای منظم وی تشکیل شده اند. گفته می شود شاگرد وی تئوفراستوس دست نوشته ها و گفتگوهای ارسطو را جمع آوری و بعداً آن ها را به شاگرد خود نلیوس منتقل كرده است. نلیوس این دست نوشته ها و یادداشت ها حفظ و از آن ها را در برابر رطوبت، نم و موریانه محافظت کرد. سپس آن ها را به رم بردند و مورد استفاده دانشمندان آنجا قرار گرفت. البته از 200 اثر تخمینی ارسطو، امروزه تنها 31 اثر هنوز در دسترس است.

خواندن این بیوگرافی هم می تواند برای شما جذاب باشد: بیوگرافی سقراط فیلسوف بزرگ یونان باستان

شعرهای ارسطو

بیشتر شعرهای ارسطو رویدادهای تراژدی و حماسی را به تصویر می کشند. ارسطو بر این باور بود که برخلاف فلسفه که یک ایده ارائه می دهد، شعر دارای یک ریتم و هماهنگی است که نمایانگر اشیا و وقایع در جهان است.

شعرهای ارسطو

نظریات اخلاق نیکوماخوسی و اخلاقیات بنیادین

اخلاق نیکوماخ، از نام پسر ارسطو، نیکوماخوس گرفته شده است. ارسطو برای آنچه که او “زندگی خوب” می خواند، یک اصول اخلاقی مقرر کرده است. وی اظهار داشت که زندگی خوب تا حدی از قوانین محدود کننده منطق سرپیچی می کند، زیرا دنیای واقعی شرایطی را ایجاد می کند که می تواند تعارض ارزش های شخصی را ارائه دهد. گفته شده، این به خود شخص بستگی دارد که در هنگام قضاوت خود، با احتیاط استدلال کند. اخلاق Eudemian یکی دیگر از مقالات مهم ارسطو در مورد رفتار و قضاوتی است که “زندگی خوب” را تشکیل می دهد.

درباره خوشبختی: ارسطو در مقالات خود در زمینه اخلاق، هدفش کشف بهترین راه برای زندگی و معنا بخشیدن به آن بود – به قول وی “عالی ترین خیر برای انسان” – رسیدن به سعادت است. خوشبختی ما یک حالت نیست بلکه یک فعالیت است که توسط توانایی ما در زندگی تعیین می شود و ما را قادر می سازد از خرد خود استفاده کنیم و آن را توسعه دهیم.

اعتدال طلایی: ارسطو معتقد بود که زندگی اخلاقی، هدف نهایی است. انجام این کار به معنای نزدیک شدن به هر معضل اخلاقی، با نظر گرفتن نیازها و شرایط فرد در حد اعتدال است. در ادامه بیوگرافی ارسطو با دیدگاه های وی در زمینه های مختلف بیشتر آشنا خواهیم شد.

متافیزیک از دیدگاه ارسطو

ارسطو در کتاب متافیزیک خود تمایز بین ماده و شکل را روشن کرد. از نظر ارسطو، ماده جوهر فیزیکی اشیا بود، در حالی که فرم ماهیت منحصر به فرد چیزی بود که به آن هویت می بخشید.

دانلود کتاب افراد مولق در جهان

سیاست از دیدگاه ارسطو

در سیاست، ارسطو رفتار انسان را در متن جامعه و دولت بررسی کرد. ارسطو معتقد بود كه هدف از دولت این است كه شهروندان بتوانند به فضیلت و سعادت دست یابند. سیاست که برای کمک به راهنمایی دولتمردان و حاکمان انجام می شود، در میان موضوعات دیگر، چگونگی و دلیل به وجود آمدن شهرها را بررسی می کند.

بلاغت از دیدگاه ارسطو

در بلاغت، ارسطو سخنرانی های عمومی را با دقت علمی مشاهده و تحلیل می کند تا به خوانندگان یاد دهد چگونه سخنرانان موثرتری باشند. ارسطو معتقد بود که سخنوری در سیاست و قانون ضروری است و به دفاع از حقیقت و عدالت کمک می کند. ارسطو معتقد بود که یک سخنران خوب می تواند مردم را آموزش دهد و آنها را ترغیب کند که هر دو طرف بحث را در نظر بگیرند. 

کارهای دیگر در زمینه منطق

در بیوگرافی ارسطو آمده است که در زمینه منطق کارهایی را انجام داده است. از دیگر نوشته های مهم ارسطو در مورد منطق شامل دسته بندی ها، تفسیر و تجزیه و تحلیل پسین است. در این آثار، ارسطو از سیستم خود برای استدلال و توسعه استدلال های سالم بحث می کند.

مدرسه ارسطو

نقش ارسطو در علوم پایه

ارسطو آثاری در زمینه نجوم، از جمله درباره آسمان ها، سیارات و هواشناسی را نیز دارد. منظور ارسطو از هواشناسی صرفاً مطالعه هوا نبود. تعريف گسترده تر وی از هواشناسي شامل ” تمام تاثيراتي كه ممكن است در هوا و آب و انواع و قسمت هاي زمين  نقض داشته باشند”. ارسطو در هواشناسی چرخه آب را شناسایی کرد و در مورد موضوعات مختلف از بلایای طبیعی تا حوادث طالع بینی بحث کرد. اگر چه بسیاری از دیدگاه های او در مورد زمین در آن زمان بحث برانگیز بود، اما در اواخر قرون وسطا دوباره مورد قبول و استفاده قرار گرفت.

کار در زمینه روانشناسی ارسطو

ارسطو در کتابی روح روانشناسی انسان را مورد بررسی قرار می دهد. نوشته های ارسطو در مورد چگونگی درک مردم از جهان، همچنین زیربنای بسیاری از اصول روانشناسی مدرن است.

فلسفه ارسطویی

تحقیقات ارسطو درباره فلسفه تا اواخر دوران باستان، زمان رنسانس بر ایده ها تأثیر گذار بود. یکی از محورهای اصلی فلسفه ارسطو مفهوم سیستماتیک وی از منطق بود. هدف ارسطو دستیابی به یک روند جهانی استدلال بود که به انسان امکان می دهد هر چیز قابل تصوری درباره واقعیت را بیاموزد. این روند شامل توصیف اشیا بر اساس ویژگی ها، حالات وجودی و اعمال آن ها بود.

ارسطو در مقالات فلسفی خود همچنین در مورد چگونگی دستیابی انسان به اطلاعات در مورد اشیا از طریق استنباط و استنتاج، بحث کرد. از نظر ارسطو، استدلال معقولی بود که در آن “برخی چیزها به دلیل وجود چیزهای دیگر وضع می شوند.” نظریه استنتاج وی اساس آنچه فیلسوفان اکنون آن را سیلوگیسم می نامند، استدلالی منطقی است که در آن نتیجه گیری از دو یا چند مقدمه دیگر از یک شکل خاص استنباط می شود.

این کتاب صوتی را نیز بشنوید: کتاب ثروت مندترین مردان جهان

ارسطو و زیست شناسی

اگرچه ارسطو با تعاریف امروزی، دانشمند نبود، اما علم از جمله موضوعاتی بود که وی در طول مدت تحصیل خود به صورت طولانی مدت به آن می پرداخت. ارسطو معتقد بود که دانش می تواند از طریق تعامل با اشیا فیزیکی بدست آید. وی نتیجه گرفت که اشیا از پتانسیلی تشکیل شده اند که شرایط پس از آن دستکاری می شود تا نتیجه جسم مشخص گردد. وی همچنین تشخیص داد که تفسیر انسان و ارتباطات شخصی در درک ما از آن اشیا، نقش دارند.

تحقیقات ارسطو در علوم، شامل مطالعه زیست شناسی نیز بود. او سعی کرد، با برخی خطاها، حیوانات را بر اساس ویژگی های مشابه آن ها طبقه بندی کند. وی همچنین حیوانات را بر اساس گونه هایی که خون قرمز دارند و آن هایی که فاقد آن هستند، طبقه بندی کرد. حیواناتی که خون قرمز داشتند بیشتر مهره دار بودند، در حالی که حیوانات “بی خون” برچسب های سفالوپود داشتند. علی رغم عدم صحت نسبی فرضیه وی، طبقه بندی ارسطو برای صدها سال به عنوان سیستم استاندارد در نظر گرفته شد.

زیست شناسی دریایی نیز یکی از مسائل جذاب برای ارسطو به شمار می آمد. او از طریق تشریح، موجودات دریایی را از نزدیک بررسی کرد. برخلاف تقسیم بندی های بیولوژیکی، مشاهدات وی از زندگی دریایی، همانطور که در کتاب هایش بیان شده، به طور قابل ملاحظه ای دقیق تر است.

بیوگرافی ارسطو ؛ همسر و فرزندان

در این بخش از بیوگرافی ارسطو به زندگی شخصی وی خواهیم پرداخت. ارسطو در مدت سه سال اقامت در میسیا، با همسر اول خود پیتیاس، خواهرزاده پادشاه هرمیاس آشنا شد و با او ازدواج کرد. زن و شوهر صاحب یک دختر به نام پیتیاس شدند که به نام مادرش نامگذاری شد.

در سال 335 قبل از میلاد، همان سالی که ارسطو دبیرستان خود را افتتاح کرد، همسرش پیتیاس درگذشت. اندکی بعد، ارسطو عاشقانه ای با زنی به نام هرپیلیس آغاز کرد. به گفته برخی مورخان، هرپیلیس ممکن است برده ارسطو بوده که توسط دادگاه مقدونیه به وی اعطا شده است. آن ها فرض می کنند که ارسطو سرانجام او را آزاد و با هرپیلیس ازدواج کرد. حاصل ازدواج آن ها یک پسر به نام نیکوماخوس می باشد کع ارسطو برای احترام به پدر خود این نام را برای پسرش برگزید.

بیوگرافی ارسطو ؛ همسر و فرزندان ارسطو

درس دادن ارسطو به اسکندر

در سال 338 پیش از میلاد، ارسطو به خانه خود در مقدونیه رفت تا معلم تدریس پسر پادشاه فیلیپ دوم، الكساندر بزرگ 13 ساله در آن زمان را شروع كند. فیلیپ و اسکندر هر دو ارسطو را بسیار محترم می شمردند و اطمینان می دادند که دادگاه مقدونیه سخاوتمندانه کار وی را جبران می کند.

در سال 335 قبل از میلاد، پس از آنکه اسکندر جانشین پدرش شد و آتن را فتح کرد، ارسطو دوباره به شهر بازگشت. در آتن، آکادمی افلاطون که اکنون توسط زنوکراتس اداره می شود، هنوز هم تحت تأثیر تفکر یونانی بود. با اجازه اسكندر، ارسطو مدرسه خود را در آتن راه اندازی كرد. ارسطو بیشتر زمان باقیمانده زندگی خود را به کار معلمی، تحقیق و نویسندگی در آتن سپری کرد.

از آنجا که ارسطو هنگام تدریس در اطراف مدرسه می گشت، دانش آموزان وی که مجبور به پیروی از او بودند، “مشائیان” لقب گرفتند، به معنای “افرادی که رفت و آمد می کنند”. اعضای مدرسه درباره موضوعات مختلفی از علوم و ریاضیات گرفته تا فلسفه و سیاست و تقریباً در هر زمینه ای تحقیق می کردند. اعضای مدرسه یافته های خود را در نسخه های خطی می نوشتند. با این کار، آن ها مجموعه عظیمی از نسخه ها و کتاب ها را به وجود آوردند، که طبق گفته های باستان شناسان  یکی از اولین کتابخانه های بزرگ در آن زمان ایجاد و احداث شد.

این کتاب صوتی را نیز بشنوید: کتاب صوتی بیوگرافی موفق‌ترین کارآفرینان جهان

بیوگرافی ارسطو ؛ مرگ

وقتی اسکندر بزرگ در سال 323 قبل از میلاد ناگهان درگذشت، دولت طرفدار مقدونیه سرنگون شد و با توجه به احساسات ضد مقدونیه، ارسطو به دلیل بی ارتباط بودن با شاگرد سابق خود و دربار مقدونیه به بی تقوایی متهم شد. برای جلوگیری از تعقیب و اعدام، او آتن را ترک کرد و به خلیجی در جزیره اوبه گریخت و یک سال بعد بر اثر بیماری اندام های گوارشی درگذشت.

بیوگرافی ارسطو؛ میراث

پس از مرگ ارسطو، استفاده از آثار او ممنوع شد، اما بعدها دوباره مورد استفاده قرار گرفتند. با گذشت زمان، این آثار بنیاد بیش از هفت قرن فلسفه را به وجود آوردند. تأثیر ارسطو بر اندیشه غربی در علوم انسانی و اجتماعی، به استثنا کمک های افلاطون و سقراط، تا حد زیادی بی نظیر تلقی می شود. امروزه رویه آکادمیک دو هزار ساله در تفسیر و بحث درباره آثار فلسفی ارسطو همچنان پابرجا است.

اگر به خواندن بیوگرافی نوابغ و افراد موفق علاقه دارید و می خواهید به صورت کامل با زندگی آن ها آشنا شوید، همین حالا می توانید کتاب بیوگرافی افراد موفق را از سایت گرداب جذب خریداری کنید و از خواندن آن لذت ببرید.

زندگینامه های مشابه

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مهین امین پور
    آذر 7, 1399 8:07 ب.ظ

    خیلی خوب توضیح دادین برام جالب بود بیوگرافی افلاطون بود فک کنم تو سایتتون خوندم اونم جالب بود مسائل متنوعی قرار دادین زندگی افراد متفاوت این خیلی عالیه موفق باشید

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

زندگینامه های مشابه