درحال بارگذاری...
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردم‌سالارانه جمهوری اسلامی است
تحصیلی

۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردم‌سالارانه جمهوری اسلامی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، وحید شالچی در نشست دبیران شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های کشور که امروز (چهارشنبه) در سالن شهید مفتح این وزارت برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله و گرامیداشت هفته بسیج اظهار داشت: ساحت فرهنگی و اجتماعی به طور خاص ثمره انقلاب اسلامی است؛ شکل‌گیری معاونت فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها ویژه کشور ایران و ناشی از تاریخ انقلاب است و به تعبیر بزرگان ما رسالتی که دانشگاه دارد، انسان‌سازی انقلاب است.

وی به تعبیر شهید بهشتی اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند: «دانشگاه موذن جامعه است» اگر موذن خواب بماند، جامعه در خواب فرو رفته و این رسالتی است که دانشگاه و ساحت فرهنگی و اجتماعی باید آن را پیش ببرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: معاونت فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها نهاد نوپایی نیست؛ چندین دهه از ایجاد آن گذشته و تلاش‌ها و نمونه کارهای درخشانی در این معاونت انجام شده است. انسان‌های بزرگی طی این چند دهه از دل دانشگاه‌ها بیرون آمدند که بخش فرهنگی و اجتماعی در آن موثر بوده و نقش‌آفرینی کرده است.

وی تصریح کرد: تحولات فرهنگی در جهان بسیار پرشتاب است لذا باید علاوه بر آنکه نقاط قوت را تقویت کنیم، چالش‌ها را نیز باید رصد کرده و متناسب با تحولات بازاندیشی کنیم.

شالچی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سهم ما در حیات فرهنگی و سبک زندگی دانشجویان طی دو دهه اخیر کاهشی بوده خاطرنشان کرد: عوامل مختلفی در این امر دخیل بوده‌اند؛ اکنون داده‌ها نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از جامعه دانشجویی، با توجه به آنکه جامعه دانشجویی یکی از گروه‌های هدف است، همکاران اداری و علمی ما نیز مطابق قانون ساحت‌های دیگری هستند که علاوه برآنکه گروه هدف ما هستند، باید از توان آنان نیز بهره‌مند شویم. به عنوان مثال اگر استادان دانشگاه‌ها به یاری سیاست‌های فرهنگی و اجتماعی نظام نیایند توفیقی در دانشگاه به دست نمی‌آوریم.

وی افزود: جامعه دانشگاهی بخش اولویت‌دار ما هستند و به نظر می‌رسد بخش‌هایی از آنان درگیر برنامه‌های ما نیستند و در این زمینه باید تدبیری بیندیشیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به برخی از چالش‌ها مانند مسئله نیروی انسانی، بودجه، فضاهای فرهنگی و قوانین و مقررات اشاره کرد و گفت: کار فرهنگی، انسان خاص می‌طلبد و همکار این حوزه باید عشق و ذوقی به کار فرهنگی داشته و توانایی تعامل با جوانان را نیز داشته باشد.

وی بیان کرد: در چند سال گذشته تلاش‌های خوبی صورت گرفته و اعتبارات خوبی به حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی اختصاص یافته است.

شالچی افزود: یک متن کلیدی که به عنوان سند بالادستی می‌توان به آن رجوع کنیم؛ بیانیه گام دوم انقلاب است تا بتوانیم پاسخ‌های راهبردی چالش‌ها را در آنجا جست‌وجو کنیم.

وی گفت: یک نکته کلیدی که در متن این بیانیه آمده است موضوع «امید» است. بخش زیادی از جامعه دانشجویی ما آنچنان امیدوار به آینده نیستند و این امر به ساحت دانشگاه سرریز می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه اظهار کرد: نکته کلیدی دیگری که در متن بیانیه گام دوم انقلاب وجود دارد و یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های ما است که مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره کرده‌اند «نیروی جوان» است که باید این نیرو را همراه و امیدوار کنیم.

وی خاطرنشان کرد: پس از آموزش و پرورش جایی که سرمایه اصلی ایران در آن نهفته «دانشگاه» است و به میزانی که بتوانیم این گنج‌های نهفته را همراه کنیم قطعاً موفق خواهیم بود.

شالچی با اشاره به نزدیک شدن به ۱۶ آذرماه و «روز دانشجو» گفت: ۱۶آذرماه روز مهمی است به لحاظ تبارشناسانه و در این روز جامعه دانشگاهی «نه» بزرگی به استبداد گفت. این رخداد یکی از نمادهای دموکراتیک و مردم‌سالارانه جمهوری اسلامی است که دانشجو می‌تواند سخنان و نقطه نظرات خود را به طور صریح با دومین مقام کشور و بالاترین مقام اجرایی کشور مطرح کند. این امر نشان‌دهنده ظرفیتی است که در جمهوری اسلامی وجود دارد و صداهای مختلف را می‌شنود و در خود هضم می‌کند.

وی در بخش پایانی سخنان خود خطاب به دبیران شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های کشور اظهار داشت: ما در ستاد وزارت باید به شما که در صف و خط مقدم امر فرهنگی هستید خدمتگزاری کنیم و طی هماهنگی با دستگاه‌های دیگر، پیوند بین دولت و دانشجویان را تقویت کرده و با هماهنگی با شما عزیزان بتوانیم بر سرمایه اجتماعی نظام بیفزاییم.

نظرات

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *