درحال بارگذاری...
قوانین و شرایط حمل حیوان خانگی با هواپیما
حمل و نقل و خودرو

قوانین و شرایط حمل حیوان خانگی با هواپیما

در دنیای مدرن امروزه حیوانات تنها سرگرمی انسان‌ها نیستند، بلکه بخشی از خانواده‌ی ما محسوب می‌شوند. وابستگی بین انسان و حیوانات خانگی به‌اندازه‌ای بالاست که پزشکان برای آرامش و درمان اضطراب، داشتن حیوان خانگی را توصیه می‌کنند؛ اما هنگام سفر چگونه حیوان خانگی را همراه خود داشته باشیم؟ همان اندازه که ما وابسته‌ی او هستیم، او نیز وابسته‌ی ماست و سپردن او به شخص دیگر کار آسانی نیست.

اگر با قطار یا خودروی شخصی سفر کنید به‌راحتی او را کنار خود می‌گذارید و خیالتان از بابت آرامش او راحت است، اما در سفر هوایی هم می‌توانید دوستتان را با خود همراه کنید؟ خوشبختانه قوانین ایرلاین‌ها اجازه حمل حیوان خانگی با هواپیما را می‌دهد؛ اما شرایط آن‌قدر آسان نیست که او را با خود به کابین هواپیما ببرید!

 در این مقاله قصد داریم تمام قوانین و شرایط حمل حیوانات خانگی با هواپیما را بررسی کنیم؛ از رزرو بلیط هواپیما برای این موجودات دوست‌داشتنی گرفته تا انتخاب قفس مناسب و شرایط خاص هر یک از ایرلاین‌های داخلی و خارجی برای حمل حیوان، تمام موارد را با هم بررسی خواهیم کرد.

انواع روش‌های حمل حیوان خانگی با هواپیما

 روش‌های متعددی برای حمل حیوان خانگی وجود دارد که باتوجه‌به وزن و نوع حیوان و علاوه‌برآن قوانین مبدأ و مقصد، بهترین روش حمل انتخاب می‌شود.

حمل حیوان خانگی در کابین هواپیما

 برخی ایرلاین‌ها اجازه حمل حیوان خانگی در کابین هواپیما را می‌دهند. البته در نظر داشته باشید تنها با رزرو بلیط هواپیما خارجی اجازه حمل حیوان خانگی در کابین را خواهید داشت. در این صورت باید باکس مناسبی انتخاب کنید که بتوانید زیر صندلی جلویی خود قرار دهید و در طول پرواز نمی‌توانید حیوان را از قفس خارج کنید. مجموع وزن قفس و حیوان نیز نباید از 5 کیلوگرم بیشتر شود.

حمل حیوان خانگی در قسمت بار هواپیما

 درصورتی‌که حیوان خانگی شما وزنی بین 5 تا 8 کیلوگرم دارد می‌توانید آن را در قسمت بار هواپیما حمل کنید. ایرلاین‌های مختلف قسمتی از بار هواپیما را برای حمل حیوانات خانگی آماده می‌کنند و حیوان در شرایط مناسب به مقصد می‌رسد. در این روش نیاز است قفس مناسب و بدون چرخ تهیه کنید و به میزان لازم آب و غذا در اختیار پت قرار دهید.

 قفس انتخاب شده باید به‌گونه‌ای باشد که حیوان بتواند به‌راحتی دراز بکشد یا بایستد و برای گربه و سگ‌هایی که پوزه‌ی کوتاه دارند باید قفس کمی بزرگ‌تر انتخاب شود تا دچار تنگی نفس نشوند.  البته تمام ایرلاین‌ها این نوع نژاد را نمی‌پذیرند.

 در این روش باید کد AVIH که نشان‌دهنده حمل موجود زنده در قسمت بار هواپیما است را دریافت کنید. در هنگام رزرو بلیط هواپیما به آژانس هواپیمایی اعلام کنید که حیوان خانگی را با خود حمل می‌کنید تا تأییدیه‌های لازم را از ایرلاین دریافت و کد را برایتان روی بلیط درج کنند.

هنگام تحویل‌گرفتن حیوان خانگی باید آن برچسب و کد را تحویل بدهید تا باکس حیوان را دریافت کنید.

حمل حیوان خانگی به روش کارگو

 شاید بتوان گفت بهترین روش حمل حیوان خانگی، حمل به روش کارگو است. در روش کارگو بخشی از هواپیما باربری به طور اختصاصی برای حمل حیوانات مختلف آماده می‌شود و دما و فشار محیط توسط مهمانداران کنترل می‌شود تا حیوان در سلامتی کامل سفر کند.

 مسئله‌ای که در روش کارگو می‌تواند برایتان نگران‌کننده باشد این است که حتماً 2 روز پیش از سفر باید پت را به شرکت باربری تحویل بدهید تا کارهای گمرک انجام شود. در نهایت بارنامه‌ای برای پت آماده می‌شود و در فرودگاه مقصد حیوان به فردی که نام او در بارنامه ثبت شده، تحویل داده می‌شود.

جدول مقایسه انواع روش های حمل حیوان خانگی با هواپیما از نظر سن و وزن مجاز و ایرلاین ها

بهترین ایرلاین‌های داخلی برای حمل حیوان خانگی با هواپیما

 اگر قصد دارید سفری چندروزه به مقصدهای داخلی داشته باشید بهتر است از حمل حیوان خانگی خود منصرف شوید؛ چرا که امکان حمل حیوان خانگی در پروازهای داخلی شرایط خاص دارد و ممکن است در طول سفر پت دچار پرخاش و یا اضطراب شود.

 اما اگر امکان نگهداری از او توسط شخص دیگری وجود ندارد، می‌توانید با انتخاب ایرلاین مناسب و فراهم‌کردن شرایط ایده‌آل، سفری راحت را برایش رقم بزنید. البته این به‌منظور بردن او به کابین هواپیما نیست؛ بلکه با رعایت قوانین هر شرکت هواپیمایی، می‌توان شرایط مناسبی را فراهم آورد تا سفری آرام را تجربه کند.

حمل حیوان خانگی با ایرلاین ماهان

  حمل حیوان خانگی در این ایرلاین تنها از طریق بار هواپیما ممکن است. البته این تضمین وجود دارد که با رزرو بلیط هواپیما ماهان برای سفر حیوان کوچکتان، او سفری سرشار از آرامش در شرایطی بسیار امن را تجربه خواهد کرد.

  حمل حیوان خانگی با ایرلاین ایران‌ایر

  ایرلاین ایران‌ایر اجازه حمل حیوان خانگی را تنها به‌صورت کارگو یا غیرهمراه می‌دهد. پیش از پرواز باید حیوان خانگی را با باکس و آب و غذای کافی به کارگو ایران‌ایر در فرودگاه تحویل دهید و فرایند حمل حیوان خانگی را تکمیل کنید. فرم درخواست و ارائه شناسنامه حیوان الزامی است.

 اگر با ایرلاین ایران‌ایر به کشوری خارجی حیوان خود را می‌فرستید، باید دستور غذای او، گواهی سلامت و بهداشت (کارت واکسن) به همراه شناسنامه و پاسپورت را همراه داشته باشید؛ ارائه کارت میکروچیپ از الزامات سفر همراه دوست‌داشتنی شما است و باید مجوزهای لازم برای ورود وی به کشور مقصد را ارائه دهید. این سفر به‌صورت کارگو خواهد بود.

اگر قصد دارید گونه‌ای در حال انقراض را به منطقه و یا کشور دیگری ارسال کنید لازم است گواهی سایتیس (Cites) تهیه کنید. سایتیس کنوانسیون تجارت گونه‌های در معرض انقراض گیاهی و جانوری است و زیر نظر سازمان محیط‌زیست هر منطقه فعالیت می‌کند.

 حمل حیوان خانگی با ایرلاین ایران ایرتور

  برای حمل حیوان خانگی با ایرلاین ایران ایرتور نیاز است هنگام رزرو بلیط هواپیما ایران ایرتور با آژانسی که بلیط خود را رزرو می‌کنید هماهنگ کرده و کد AVIH را دریافت و در فرودگاه او را به پایانه مسافری تحویل دهید. در فرودگاه مقصد پس از پیاده‌شدن از هواپیما باید از پایانه مسافری پت را تحویل بگیرید.

در ایرلاین ایران ایرتور وزن پرندگان دوبرابر حساب می‌شوند و حیواناتی که زیر 5 کیلوگرم وزن دارند، 5 کیلوگرم محاسبه می‌شوند (به جز پرندگان).

 حمل حیوان خانگی با ایرلاین سپهران

 ایرلاین سپهران در برخی مسیرهای خارجی امکان حمل حیوان خانگی را فراهم کرده و برای این که متوجه شوید در مسیر انتخابی شما امکان حمل حیوان خانگی وجود دارد یا خیر، کافی است هنگام رزرو بلیط هواپیما سپهران  بخش خدمات ارائه شده توسط ایرلاین را چک کنید؛ در انتهای صفحه علاوه بر امکان‌پذیرش حیوان خانگی به‌صورت آنلاین، امکان انتخاب صندلی و دیگر موارد فراهم شده است.

اگر در مسیر انتخابی امکان حمل و جابه‌جایی حیوان خانگی وجود نداشته باشد با جمله‌ای تحت همین عنوان مواجه خواهید شد و در غیر این صورت می‌توانید فرم‌های لازم را به‌صورت آنلاین پرکرده و هزینه را پرداخت کنید تا اقدامات لازم در مورد پذیرش حیوان خانگی انجام شود.

حمل حیوان خانگی با ایرلاین آسمان

 در ایرلاین آسمان سنجاب، همستر، خرگوش، گربه، سگ و پرندگان کوچک قابل‌حمل هستند؛ در صورتی هر یک از این حیوانات دارای زخم و جراحت و یا بیماری خاصی باشند از پذیرش آنها جلوگیری به عمل می‌آید. اگر سن حیوانات کمتر از 12 هفته باشد نمی‌توانید با ایرلاین آسمان آنها را حمل کنید.

 حیوانات باردار، حیواناتی که طی 48 ساعت قبل از پرواز زایمان کرده باشند و نوزادانی که هنوز از شیر مادر تغذیه می‌کنند از حیوانات ممنوعه در ایرلاین آسمان هستند.

 اگر حیوان شما ضعیف و کوچک‌جثه یا حساس به دما و فشار هوا باشد، ایرلاین آسمان مسئولیت حمل آن را به عهده نمی‌گیرد. در مقابل اگر وزن حیوان از 14 کیلوگرم بیشتر باشد نیز نمی‌توانید آن را با ایرلاین آسمان حمل کنید.

پرندگان شکاری، حیواناتی که بوی بدی تولید می‌کنند (مانند راسو) و حیوانات غیر اهلی از ممنوعه‌های ایرلاین آسمان هستند.

حمل حیوان خانگی با ایرلاین آتا

در ایرلاین آتا استفاده از قفس مناسب با تهویه هوا بسیار اهمیت دارد و از ورود حیوانات جونده مانند همستر و سنجاب جلوگیری می‌شود. درصورتی‌که قصد حمل حیوان خانگی دارید از هواپیما امبرائر برای سفر استفاده نکنید (روی بلیط نام هواپیما درج می‌شود).

حمل حیوان خانگی با ایرلاین پویا

رعایت قوانین انتخاب صحیح قفس و سلامت بودن حیوان از شروط اصلی حمل حیوان خانگی در پویا ایر است. حیوانات به‌صورت کارگو در پویا ایر حمل خواهند شد.

حمل حیوان خانگی با ایرلاین یزد ایر

ایرلاین یزد ایر از پذیرش حیوانات جونده مثل موش، سنجاب، خرگوش و همستر معذور است و حیوانات دیگر با رعایت قوانین در فرودگاه توسط کانتر تحویل بار پذیرش می‌شوند. حمل حیوانات به روش کارگو و غیرهمراه است. در سفر با یزد ایر لازم است شناسنامه پت که در آن تاریخ واکسیناسیون درج شده را همراه داشته باشید.

حمل حیوان خانگی با ایرلاین قشم ایر

قشم ایر تنها با هواپیماهای ایرباس A300-600 امکان حمل حیوان خانگی را فراهم کرده است.

حمل حیوان خانگی با ایرلاین معراج

 درصورتی‌که از ایرلاین معراج برای سفر هوایی پت استفاده می‌کنید بهتر است بدانید این ایرلاین تنها در پروازهای بین‌المللی امکان حمل پت را فراهم کرده و مهم‌ترین قانون این ایرلاین همراه‌داشتن سه کپی از تمام مدارک حیوان خانگی است.

 درصورتی‌که حیوان خانگی شما نوزاد باشد و یا در فصل جفت‌گیری قرار داشته باشد، امکان حمل آن با ایرلاین معراج وجود نخواهد داشت. توجه به این نکته ضروری است که نمی‌توانید دو حیوان هم خون را در یک باکس قرار دهید و در صورت عدم رعایت این موضوع، از پذیرش حیوان شما جلوگیری خواهد شد.

 نحوه محاسبه هزینه حمل حیوان خانگی در این ایرلاین به این صورت است که اگر حیوان شما تا 6 کیلوگرم وزن داشته باشد (همراه قفس)، هزینه حمل او معادل 10 کیلوگرم اضافه‌بار خواهد شد و اگر وزن او بیش از 6 کیلوگرم باشد، باید وزن حیوان و قفس را دوبرابر کنید و به همان میزان هزینه اضافه‌بار بپردازید.

 در صورت نیاز به استفاده از خدمات حمل حیوان خانگی، فرم‌های مربوطه را پر کنید و با کپی مدارک به آدرس‌های زیر ارسال کنید:

 شعبه مرکزی ایرلاین معراج: فرودگاه مهرآباد، نرسیده به ترمینال‌های 4 و 6، ترمینال بار، شماره 19

 شعبه فرودگاه امام: فرودگاه امام خمینی، ترمینال بار، شماره 19

شعبه کیش: فرودگاه بین‌المللی کیش، ترمینال بار هوایی، شرکت آریا پرواز

حمل حیوان خانگی با ایرلاین وارش

 اگر تمایل به سفر هوایی با حیوانات خانگی خود را دارید و حیوان شما سه نوزاد دارد، در ایرلاین وارش می‌توانید هر سه فرزند را با مادر در یک قفس بگذارید؛ البته به شرطی که سه فرزند کمتر از 12 هفته سن داشته باشند و وزن هر یک بیش از 2 کیلوگرم نشود.

در این ایرلاین امکان حمل 1 قلاده سگ یا گربه و حداکثر 5 پرنده وجود دارد و وارش مسئولیت حمل پرندگان بسیار قیمتی و جوجه‌ی پرندگان به‌تنهایی را قبول نمی‌کند. در این ایرلاین حداقل سن مجاز پرندگان برای سفر هوایی 10 هفته است.

حمل حیوان خانگی با ایرلاین کاسپین

در این ایرلاین ابعاد قفس حیوان خانگی می‌تواند حداکثر 45*35*23 سانتی‌متر باشد.

بهترین ایرلاین‌های خارجی برای حمل حیوان خانگی با هواپیما

ایرلاین‌های خارجی سخت‌گیری کمتری در مورد حمل حیوان خانگی با هواپیما دارند. برخی ایرلاین‌ها اجازه حمل حیوان در کابین را هم می‌دهند و می‌توانید باکس پت را کنار خود در طول سفر داشته باشید. البته حواستان باشد در این شرایط نباید اصلاً حیوان را از قفس خارج کنید و وزن کلی حیوان و قفس باید زیر 5 یا 8 کیلوگرم (بسته به ایرلاین) باشد.

حمل حیوان خانگی با ایرلاین ترکیش

 ترکیش ایرلاینز از آن دسته ایرلاین‌هایی است که اجازه می‌دهد حیوان خانگی را به کابین هواپیما ببرید به شرطی که بوی زننده و وزن بالا نداشته باشد. اگر حیوان خانگی شما پرخاشگر است و یا سروصدای آزاردهنده دارد، اجازه بردن آن به کابین را نخواهید داشت.

 درصورتی‌که وزن حیوان خانگی و قفس او بیش از 8 کیلوگرم باشد، باید به قسمت بار هواپیما تحویل بدهید و در فرودگاه مقصد از ترمینال مسافری تحویل بگیرید. هزینه حمل حیوان خانگی به روش همراه کمی مقرون‌به‌صرفه‌تر از روش کارگو در این ایرلاین است.

درصورتی‌که بلیط هواپیما ترکیش را رزرو کرده‌اید بهتر است به سایت رسمی این ایرلاین و بخش محاسبه هزینه حمل حیوان خانگی به آدرس https://www.turkishairlines.com/en-int/any-questions/traveling-with-pets/fees-for-carrying-pets/ مراجعه و دقیق‌ترین اطلاعات مورد نیاز را کسب کنید.

 ترکیش ایرلاین به شما اجازه می‌دهد که حداکثر 3 حیوان که از یک مادر متولد شده‌اند را در یک قفس قرار دهید، البته سن آنها باید بین 10 تا 24 هفته باشد. اگر سه حیوان از یک نژاد دارید که مجموع وزن هر سه حداکثر 14 کیلوگرم است، می‌توانند در یک قفس حمل شوند.

 در این ایرلاین حداکثر یک حیوان اجازه ورود به کابین و 2 حیوان قابل‌حمل برای هر فرد است. به این صورت که حیوان دوم در قسمت بار نگهداری می‌شود. پیش از سفر حیوان و قفس را وزن کنید؛ درصورتی‌که بیش از 50 کیلوگرم نباشند می‌توانید در قسمت بار هواپیما حملشان کنید و در غیر این صورت از روش کارگو برای حمل استفاده خواهد شد.

ابعاد قفس در کابین به‌صورت 23 سانتی‌متر برای ارتفاع، 30 سانتی‌متر برای عرض و 40 سانتی‌متر برای طول است و در قسمت بار حداکثر ابعاد قفس 75 سانتی‌متر برای عرض و ارتفاع و 125 سانتی‌متر برای طول است.

حیوانات مجاز برای حمل در ترکیش ایرلاین

 سگ، گربه، پرندگانی نظیر مرغ عشق و قناری مجاز به حمل در کابین هستند و حداکثر وزن مجاز آنها 8 کیلوگرم است.

 صندلی مجاز برای افرادی که حیوان خانگی در کابین دارند، صندلی کنار پنجره است که به‌صورت رایگان موقعیت آن انتخاب می‌شود.

سگ‌هایی بانژاد بولداگ آمریکایی، سگ قفقازی، ماستیف فرانسوی، باندوگ توسا اینو، انواع دوبرمن، پرود، پرسا کاناریو، ماستیف (به جز بول ماستیف)، روتوایلر، آناتولین شپرد، سگ گرگی، بور بول و دورگه‌های این نژادها تنها به‌صورت کارگو پذیرش می‌شوند.

حیوانات مجاز برای حمل در کابین ترکیش ایرلاین

گربه ها: بیرمان، پرشین، هیمالیا، اگزاتیک موکوتاه، برمه ای، فولد اسکاتلندی

سگ ها: پکنیز، پاگ، آفن پینچر، شیتزو، شار پی، سگ های ژاپنی، لهاسا آپسو، چائو چائو، انگلیش توی اسپانیل، اسپانیل تبتی، بولداگ، باکسر، بروکسل گریفون، بول ماستیف، ماستیف انگلیسی

حمل حیوان خانگی با ایرلاین لوفت هانزا

 ایرلاین لوفت‌هانزا هم اجازه حمل حیوان خانگی به کابین را می‌دهد؛ اما شرایط سخت‌گیرانه‌تری دارد. در این ایرلاین توجه به قوانین کشور مبدأ و مقصد از اهمیت بالایی برخوردار است. محدودیت ایرلاین لوفت‌هانزا در مورد حمل سگ به کشور آمریکا است که به قوانین وضع شده توسط ایالات متحده مربوط می‌شود.

 درصورتی‌که وزن حیوان خانگی کمتر از 8 کیلوگرم باشد اجازه ورود به کابین هواپیما را خواهد داشت. البته فقط سگ و گربه با ارائه مدارک بهداشتی می‌توانند وارد کابین شوند. برای این که پت را در کابین حمل کنید لازم است 72 ساعت پیش از سفر اقدامات لازم را از طریق ایرلاین انجام دهید.

 کارشناس‌های فارسی‌زبان ایرلاین لوفت‌هانزا در ایران فعالیت دارند و درصورتی‌که موفق به برقراری ارتباط با ایرلاین نشدید می‌توانید از آژانسی که بلیط هواپیما لوفت هانزا خود را از آن رزرو کرده‌اید درخواست کنید تا اقدامات لازم را برایتان انجام دهند.

امکان حمل حیوان خانگی در کابین برای مسیر آمریکا وجود ندارد و درصورتی‌که ایرلاین تشخیص دهد ممکن است از حمل پت در مسیرهای انگلستان و ایرلند جلوگیری شود. بهتر است پیش از سفر تمام اطلاعات لازم را از ایرلاین جویا شوید و شرایط خاص پت را بررسی کنید تا سفرتان را از دست ندهید.

محدودیت‌های ایرلاین لوفت‌هانزا در حمل حیوانات خانگی

 ایرلاین لوفت‌هانزا از حمل برخی از حیوانات خانگی نظیر نژادهای زیر به علت حساسیت به دما و فشار هوا در قسمت بار هواپیما جلوگیری می‌کند و فقط به روش کارگو امکان حمل آنها وجود دارد:

 نژاد سگ‌ها شامل: آمریکن استافوردشایر تریر – پیت بول تریر آمریکایی – استفوردشایر بول تریر – بول تریر

 سگ‌های جنگنده با نژادهای بولداگ آمریکایی – داگو آرژانتینو – کانگال – سگ قفقازی – روتوایلر فقط در جعبه‌های مخصوص و تحویل به قسمت بار هواپیما حمل می‌شوند.

ورود سگ‌هایی با نژاد پیت بول تریر آمریکایی، آمریکن استافوردشایر تریر، استفوردشایر بول تریر و بول تریر به کشور آلمان ممنوع و امکان حمل آن با هواپیما لوفت‌هانزا وجود ندارد.

حمل حیوان خانگی با ایرلاین قطر ایرویز

 قطر حیوانات با نژادهای خاص و عجیب‌وغریب را در هواپیما پذیرش نمی‌کند. امکان حمل سگ و گربه نیز در کابین هواپیما وجود ندارد اما می‌توانید شاهین و سگ‌های کمکی (برای بیماران کم‌توان) را در پروازهای اکونومی با هماهنگی قبلی همراه خود در کابین داشته باشید.

 برای حمل حیوانات توجه داشته باشید ایرلاین قطر حیواناتی که از پروازهای دیگر به هواپیما وارد شوند را پذیرش نمی‌کند. یعنی درصورتی‌که مسافر پرواز کانکشن داشته باشد و پرواز اول با قطر انجام نشود، در پرواز دوم نمی‌توانید حیوان را وارد هواپیما کنید.

 قفس حیوان را به‌گونه‌ای انتخاب کنید که حیوان در آن بایستد و به پهلو دراز بکشد؛ همچنین ظرف غذا و آب را جوری انتخاب کنید که بدون نیاز به باز کردن درب باکس بتوانند آن را برای حیوان پر کنند. در غیر این صورت در پروازهای اتصالی امکان غذادادن به حیوان وجود ندارد.

 درصورتی‌که توقف میان دو پرواز بیش از 3 ساعت باشد، ایرلاین قطر حیوانات را از باکس خارج کرده و در محوطه‌ی معینی اجازه می‌دهد کمی راه بروند و استراحت کنند و باکس آنها را تمیز می‌کند. در پروازهای زیر 3 ساعت این خدمات ارائه نخواهد شد.

اگر شک دارید که نژاد حیوان خانگی شما مورد پذیرش ایرلاین قطر هست یا نه بهتر است به وب‌سایت رسمی قطر و بخش Travelling with pet مراجعه کرده و شرایط دقیق را مطالعه نمایید. آدرس دقیق صفحه برای فارسی‌زبانان به این https://www.qatarairways.com/fa-ir/baggage/animals.htmlصورت است.

ایرلاین قطر امکان حمل حیوان خانگی به روش کارگو را ارائه می‌دهد و قوانین حمل بار و هزینه آن کاملاً مشابه قوانین کشور مقصد است؛ در نتیجه بهتر است از قوانین کشور مقصد اطلاع پیدا کرده و سپس اقدام به حمل حیوان خانگی کنید. حداکثر سایز قفس نیز باید 300 سانتی‌متر باشد.

حمل حیوان خانگی با ایرلاین فلای دبی

ایرلاین های عربی اجازه حمل شاهین را در کابین میدهند و فلای دبی هم از این قاعده مستثنی نیست. به طور کلی در این ایرلاین اجازه حمل حیوان به صورت کارگو و حمل در کابین ممکن است. حیوانات سرویس دهنده در بار نگهداری میشوند به جز سگ های کمکی نابینایان و افراد کم توان.

البته این افراد نیاز دارند تمام مدارک پزشکی لازم را ارائه کنند و در صورتی که پرواز کانکشن دارند مدارکی که نشان دهد ایرلاین بعدی یا قبلی نیز حیوان را پذیرش کرده مورد نیاز است.

نژادهای ممنوعه برای حمل با فلای دبی

سگ با نژادهای زیر را نمی‌توانید در پروازهای فلای دبی حمل کنید:

  • آفن‌پینچر
  • آکیتا
  • امریکن بولی
  • امریکن پیت بول تریر
  • امریکن استافوردشایر تریر
  • بوئربول ماستیف
  • بوستون تریر
  • باکسر (تمام نژادها)
  • بروکسل گریفون (همچنین معروف به پتیت برابانسون، گریفون بروکسل)
  • بولداگ (تمام نژادها)
  • بول ماستیف (شامل تمام نژادهای ماستیف)
  • بول تریر
  • بولی کوتاه (آلانگو ماستیف، ماستیف هندی)
  • پرسای کاناریو (همچنین معروف به ماستیف جزایر قناری، دوگو کاناریو، کاناریان مولوسر)
  • کانه کورسو (همچنین معروف به ماستیف ایتالیایی)
  • اوچارکای قفقازی (همچنین معروف به سگ چوپان قفقازی)
  • پاگ چینی
  • چاو چاو
  • دوبرمن پینشر
  • دوگو آرژانتینو (همچنین معروف به ماستیف آرژانتینی)
  • پاگ هلندی (همچنین معروف به موپشوند، موپس هوند، کارلینو)
  • بولداگ انگلیسی
  • اسپانیل عروسکی انگلیسی (کینگ چارلز اسپانیل)
  • فیلا برزیلیرو و نژادهای ترکیبی آن
  • بولداگ فرانسوی
  • ماستیف فرانسوی (دوگ دو بوردو)
  • چینه ژاپنی (همچنین معروف به چین، اسپانیل ژاپنی، پاگ ژاپنی)
  • کاراباش (همچنین معروف به کانگال)
  • لهاسا آپسو
  • ماستیف نئاپولیتن
  • پکینیز
  • پیت بول
  • پاگ
  • روتوایلر
  • شار پی
  • شیتزو
  • استافوردشایر بول تریر
  • اسپانیل تبتی
  • ماستیف تبتی
  • توسا (همچنین معروف به توسا ژاپنی)

برای گربه ها، نژادهای زیر پذیرفته نمی‌شوند:

  • بریتیش شورت‌هیر (British Shorthair)
  • برمه‌ای (همچنین معروف به برمه‌ای آمریکایی)
  • اگزوٹیک (همچنین معروف به اگزوٹیک شورت‌هیر)
  • هیمالین
  • پرشین (همچنین معروف به شیرازی)
  • اسکاتیش فولد

برای انتخاب قفس مناسب بهتر است طبق قوانین یاتا عمل کنید و فضا را به‌گونه‌ای در نظر بگیرید که حیوان در آن احساس راحتی کرده و مجبور به خم‌کردن سر و جمع‌کردن و دست و پاها نشود؛ همچنین در طول پرواز لباسی تن او نکنید و از استفاده‌ای قلاده و پوزه‌بند خودداری کنید.

قوانین حمل حیوان خانگی با هواپیما

 مهم‌ترین نکاتی که باید در حمل حیوان خانگی در نظر داشته باشید شامل سن حیوان، عدم حضور در مناطق هاری (برای سگ و گربه)، کامل‌بودن مدارک و واکسن‌ها، انتخاب باکس مناسب با قد و وزن حیوان است. درصورتی‌که این نکات را رعایت کنید معمولاً دچار مشکل نمی‌شوید.

تمام ایرلاین‌ها از پذیرش حیوانات با بوی زننده، پرخاشگر، بیمار، باردار، همراه جفت، حیوان شیردهی که باید کودکانش کنار او باشند، نژادهای حساس به دما و فشار هوا خودداری می‌کنن.

بسیاری از ایرلاین‌های خارجی تنها در صورتی حیوان را پذیرش می‌کنند که میکروچیپ داشته باشد. میکروچیپ‌ها تراشه‌هایی هستند که زیر پوست حیوان تزریق می‌شوند و اطلاعات صاحب آن‌ها در آن ذخیره می‌شود. اهمیت استفاده از میکروچیپ زمانی مشخص می‌شود که حیوان گم شود؛ دامپزشکی‌ها از طریق اسکن میکروچیپ اطلاعات صاحب را پیدا و حیوان را به او می‌رسانند.

قوانین حمل گربه و سگ با هواپیما

 از قوانین حمل سگ و گربه با هواپیما باید به این مورد اشاره کرد که هر فرد مجاز است دو قلاده سگ یا دو قلاده گربه با خود همراه داشته باشد. البته باید قفس حیوانات از یکدیگر جدا و دارای استانداردهای لازم سفر هوایی باشد. رعایت قوانین حمل گربه با هواپیما باعث می‌شود شما و پت هر دو سفر راحتی داشته باشید.

اگر قصد دارید گربه ای را با کودکانش حمل کنید، باید توجه داشته باشید در یک قفس نهایتا 4 پت (مادر و سه فرزند) قرار میگیرند و شرط موجود کمتر از 2 کیلوگرم بودن وزن هر یک از پت ها است. در صورتی که وزن بیشتری داشته باشند باید باکس جدا تهیه کنید.

قوانین حمل پرندگان با هواپیما

قوانین حمل پرندگان با هواپیما برای هر مسافر به این صورت است که هر شخص می‌تواند تا 10 پرنده زینتی همراه خود داشته باشد. اردک، مرغ، پرندگان وحشی، پرندگان گران‌بها نیز ممنوع هستند و نمی‌توانید با خود وارد هواپیما کنید. انتخاب مناسب قفس باعث می‌شود پرنده سفر راحتی را تجربه کرده و دچار اضطراب سفر نشود.

قوانین سن حیوان برای حمل با هواپیما

در مورد سن حیوان بیشتر ایرلاین‌های داخلی و خارجی حداقل سن را 10 هفته قرار داده‌اند و بعضی ایرلاین‌های اروپایی تنها به حیواناتی که بیشتر از 12 هفته سن دارند اجازه پرواز می‌دهند. پیش از سفر باید از طریق ایرلاین در مورد سن حیوان اطلاعات لازم را جویا شوید.

شرایط حمل حیوان خانگی با هواپیما

 برای حمل حیوان خانگی توجه به چند نکته بسیار اهمیت دارد:

  1. دو ساعت پیش از پرواز غذای سبک به حیوان خانگی خود بدهید تا در پرواز دچار ناراحتی‌های گوارشی نشود.
  2. درصورتی‌که سفری طولانی در پیش دارید به‌اندازه کافی آب و غذا برای حیوان در قفس قرار دهید تا در اثر گرسنگی مشکلی برای او پیش نیاید.
  3. اگر به روش غیرهمراه یا کارگو حیوان را به سفر می‌فرستید به مسئول حمل اطلاع دهید به غذای پت توجه خاصی داشته باشد و در سفرهای طولانی ظرف غذای او را پر کنند.
  4. حتماً 2 ساعت پیش از پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید تا فرم درخواست حمل حیوان خانگی با هواپیما را به ایرلاین تحویل دهید و اقدامات لازم انجام شود.
  5. چند روز پیش از سفر قفس را برای حیوان تهیه کنید تا به آن عادت کند و در پرواز فضایی کاملاً ناشناخته را تجربه نکند. بسیاری از حیواناتی که در قفس جدید وارد می‌شوند تا مدتی دچار اضطراب هستند.
  6. پیش از سفر قوانین کشور مقصد را بررسی کنید و درصورتی‌که قوانین قرنطینه طولانی‌مدت دارد اقدامات لازم را انجام دهید تا پت شما اذیت نشود (در صورت ممکن با سفارت صحبت کنید و یا آزمایش‌های پزشکی خاص را تحت‌نظر آنها انجام دهید تا از قرنطینه شدن حیوان خانگی خود جلوگیری کنید)
  7. تمام مدارک را آماده و واکسن‌های مهم را به او بزنید تا کمترین مشکلی در مقصد شما را تهدید نکند.
  8. برای سفر در روزهای سرد زمستان، زمان پرواز را موکول به ساعات میانی روز کنید و در روزهای گرم تابستان، ابتدای صبح و یا آخر شب را برای سفر انتخاب کنید که سرما و گرمای هوا پت را آزار ندهد.
  9. توجه داشته باشید افرادی که با حیوان خانگی به صورت همراه و در کابین هواپیما سفر می‌کنند، نمی‌توانند صندلی‌های خروج اضطراری را انتخاب کنند و یا صندلی‌هایی با فضای پای بیشتر داشته باشند.

مدارک لازم برای حمل حیوان خانگی با هواپیما

 در سفرهای داخلی مهم‌ترین مدارکی که لازم دارید شناسنامه‌ی پت است. پس از آن باید فرم مربوط به حمل حیوان خانگی و برچسب کد AVIH را به ایرلاین تحویل بدهید. پرداخت هزینه‌های مربوط به حمل حیوان خانگی نیز از دیگر مدارکی است که برای حمل حیوان خانگی در سفرهای داخلی نیاز دارید.

 درصورتی‌که راهی سفری خارجی هستید مدارک دیگری را هم نیاز دارید:

  • پاسپورت پت
  • گواهی سلامت از دامپزشکی معتبر و دولتی کشور مبدأ که به زبان انگلیسی ترجمه شده باشد
  • گواهی قرنطینه فرودگاه کشور مبدأ
  • کارت واکسیناسیون به همراه تاریخ دقیق و جزئیات کامل شامل نام سری و تاریخ انقضا هر یک و میزان تیتر واکسن هاری در خون
  • شماره میکروچیپ و تاریخ تزریق آن
  • آزمایش خون
  • ایمپورت پرمیت
  • فرم تکمیل شده انکس توسط دامپزشک

اینفوگرافیک مدارک لازم برای حمل حیوان خانگی با هواپیما

هزینه حمل حیوان خانگی با هواپیما

 باید این موضوع را در نظر داشته باشید که حتی اگر از میزان بار مجاز رایگان خود در سفر هوایی استفاده نکنید، از نظر ایرلاین‌ها حمل حیوان خانگی یعنی داشتن اضافه‌بار و باید هزینه‌ی این حمل‌ونقل را به همراه هزینه‌های کارگزاری بپردازید. در ادامه به بررسی هزینه‌های حمل حیوان خانگی می‌پردازیم.

 ایرلاین‌های داخلی هزینه‌ی اضافه‌بار را به‌صورت یک درصد از قیمت بلیط در همان مسیر تعیین کرده‌اند و وزن حیوانات به‌صورت زیر محاسبه می‌شود:

 برای گربه و سگ و تمام حیوانات اهلی به جز پرندگان: (وزن حیوان + وزن قفس)*2

 برای پرندگان: (وزن پرنده + وزن قفس)*4

درصورتی‌که وزن حیوان کمتر از 5 کیلوگرم باشد، ایرلاین هزینه اضافه‌بار را از 5 کیلوگرم محاسبه می‌کند.

راهنمای انتخاب قفس مناسب برای حمل حیوان خانگی با هواپیما

  قفس مناسب کمک می‌کند اضطراب حیوان در حین سفر از بین برود و درصورتی‌که از قبل آشنایی مناسبی با قفس داشته باشد به‌راحتی با آن خو گرفته و احساس امنیت می‌کند. وقتی حیوان را در قفس قرار می‌دهید به‌هیچ‌عنوان قلاده و پوزه‌بند و البته لباس تن او نکنید تا در طول پرواز آزاد و رها باشد.

 بر روی قفس باید مشخصات و آدرس و شماره تماس خود را واضح و دقیق بنویسید تا در مقصد راحت‌تر شما را پیدا کنند. اگر ممکن است در شرایطی قرار بگیرید که امکان پاسخگویی به تلفن را نداشته باشید بهتر است یک شماره تماس در دسترس دیگر هم روی باکس یادداشت کنید.

 قفس باید قفل محکمی داشته باشد تا حیوان نتواند از آن فرار کند (ممکن است در اثر وحشت یا اضطراب بخواهد فرار کند).

 جنس قفس باید مناسب و محکم باشد؛ اما از قفس‌های فلزی استفاده نکنید، چرا که ممکن است بخشی تیز در آن وجود داشته باشد و به حیوان آسیب برساند.

قفس را به‌گونه‌ای انتخاب کنید که حیوان بتواند به‌راحتی در آن بایستد و به پهلو دراز بکشد و بچرخد (در راحت‌ترین حالت ممکن خود) و مجبور نباشد سر خود را پایین بگیرد تا بتواند بیرون بیاید.

 چهار اندازه در انتخاب قفس اهمیت دارد:

 الف) اندازه‌ نوک بینی تا دم

 ب) اندازه مفصل آرنج تا زمین

 ج) اندازه نوک گوش (اگر گوش ایستاده است) یا سر تا زمین

 د) فاصله‌ دو گوش از هم

برای پیداکردن طول مناسب قفس باید الف را با نصف ب جمع کنید. برای مثال اگر اندازه‌ی نوک بینی تا دم حیوان 20 سانتی‌متر باشد و اندازه‌ی مفصل آرنج تا زمین 10 سانتی‌متر، باید طول قفس را 25 سانتی‌متر در نظر بگیرید.

ارتفاع قفس باید اندازه‌ی قد حیوان در حالت ایستاده باشد و برای اندازه‌ی گیری عرض قفس باید فاصله دو گوش را دوبرابر در نظر بگیرید.

نحوه انتخاب قفس مناسب برای حیوان خانگی در سفر با هواپیما

کدام حیوانات را نمی‌توان با هواپیما حمل کرد؟

 حیواناتی که از نظر سلامتی مشکل داشته باشند و یا جثه بسیار کوچکی داشته باشند به علت خطراتی که سفر هوایی آنها را تهدید می‌کند اجازه‌ی سفر با هواپیما ندارند. برخی حیوانات که حساسیت زیادی به تغییرات فشار و دمای هوا نشان می‌دهند هم با مجوز دامپزشکی می‌توانند سفر هوایی داشته باشند.

 البته بهتر است پیش از سفر پت را تحت‌نظر دامپزشک قرار دهید و از سلامتی او در حین پرواز اطمینان حاصل کنید تا دچار سانحه‌ای نشود.

اگر امکان سفر در قسمت بار هواپیما برای پت میسر نشد، حمل از طریق کارگو مشکلی برای او به وجود نمی‌آورد. در روش کارگو حیوان در دمای تنظیم و کنترل شده سفر می‌کند و فارغ از این که هوا بسیار سرد یا گرم است، مشکلی در سفر تجربه نخواهد کرد.

نظرات
  1. احسان شیرغلامی

    سلام، من اصلاً نمیدونستم بعضی نژادهای سگ رو بعضی ایرلاین‌ها قبول نمیکنن! سگ من پوزه‌کوتاهه، حالا چیکار کنم؟

    • کارشناس روابط عمومی

      سلام احسان عزیز،
      آره متأسفانه بعضی نژادهای پوزه‌کوتاه به خاطر مشکل تنفسی در ارتفاع بالا ریسک بیشتری دارن و همه ایرلاین‌ها پذیرششون نمیکنن. بهتره قبل از رزرو حتماً با ایرلاین هماهنگ کنی. همچنین، میتونی کارگو تخصصی رو هم در نظر بگیری.

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *