درحال بارگذاری...
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
دینی و مذهبی

تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است

به گزارش خبرنگار مهر، «نشست هم اندیشی مرحله دوم نهضت ملی زندگی با آیه ها» که با حضور حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام سید مصطفی حسینی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و نماینده ولی فقیه در استان زنجان، حجت الاسلام تقی زاده مدیر سازمان دارالقرآن الکریم و برخی دیگر از مدیران، اساتید و فعالان فرهنگی و قرآنی در محل سالن جلسات سازمان دارالقرآن امروز سه شنبه ششم آذر ماه برگزار شد.

در این هم اندیشی که موضوع اصلی و محوری در خصوص فرآیند برنامه‌ها در ماه مبارک رمضان بود؛ موضوعات دیگری هم چون توسعه و تعمیق هم افزایی بین دستگاه‌ها و مردمی، نحوه تقویت واقعی حلقه‌های میانی، تولیدات مکتوب و رسانه‌ای، نسبت گیری با صدا و سیما و برنامه محفل، فضای مجازی، نوجوانان و آموزش و پرورش نیز مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.

حجت الاسلام مقنی فعال قرآنی کشور با اشاره به اینکه فعالیت‌های قرآنی کشور باید بسیار مورد اهمیت واقع شود؛ گفت: ما برای طرح زندگی با آیه‌ها در ماه مبارک رمضان پیش رو باید برنامه‌های لازم را در دستور کار قرار دهیم. همچنین باید بتوانیم از ظرفیت‌های دیگری مانند اعتکاف و ایام رجبیه و ظرفیت مهدویت، بهره مند شویم. همانطور که برای فاطمیه اتفاق افتاده است برای مهدویت هم بشود.

سپس حجت الاسلام شغلی مدیر بخش مردمی نهضت زندگی با آیه‌ها گفت: در بخش مردمی زندگی با آیه‌ها با پانصد سرشبکه در چهار ماه گذشته ارتباط گرفته شده است و هزار مبلغ قرآنی نیز آیه‌های مرتبط را برای منبرهای تدبری دریافت کرده اند. همچنین سند جذب مشارکت‌ها آماده شد و پنجاه مؤسسه مردمی در روند انعقاد این تفاهم نامه هستند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از فعالیت‌های این بخش باشگاه نوجوانان قرآنی است که سفیران آیه‌ها هستند و در شبکه ای که دارند اتفاقات خوبی را رقم خواهند زد. معمولاً همه آماده همکاری هستند و با تک تک آنها بناست تفاهم نامه منعقد کنیم که مجموعه‌ها در حال برنامه ریزی هستند.

در ادامه میکائیل باقری اداره‌کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش افزود: در جریان نهضت زندگی با آیه‌ها ۵۵۰ هزار معلم در زندگی با آیه‌ها در محوریت سی آیه مدرک گرفتند. همچنین یک میلیون دانش آموز در آزمون‌های فرایندی نمره قبولی گرفتند. از آنجایی که طرح جدیدی بود، مورد استقبال بیشماری قرار گرفت. امسال طرحی را به منظور استفاده بهتر به نام آی-لیگ افتتاح کردیم.

وی گفت: در زمینه انس و آشنایی بیشتر دانش‌آموزان با محتوای آیات و درک مفهومی آنها به دنبال طراحی الگوها و روش‌هایی بودیم که کارویژه ما در این زمینه ساخت یک بازی بر سکوی مجازی بود و بازی اندرویدی که بهار امسال ایده‌پردازی شد.

رئیس اداره قرآن اداره کل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش اظهار کرد: برنامه کاربردی آی‌-لیگ نیز از جمله دیگر محصولات قرآنی در این راستا بود که آن هم در فضای اندروید طراحی شده است که علاوه بر امکانات و محصولات در دسترس در محیط مجازی، دانش‌آموزان با نصب آن بر روی گوشی‌های همراه می‌توانند ابتدا در مسابقات گروهی، سپس منطقه‌ای و پس از آن بین مناطق و در نهایت کشوری با موضوعات متنوع قرآنی شرکت کنند، ضمن آن که ما در فرایند مسابقه اطلاعات جزئی از توانایی تمامی دانش‌آموزان در زمینه‌های قرآنی را در اختیار داریم و می‌توانیم بر این اساس با توجه به ظرفیت‌های قرآنی هر یک از دانش‌آموزان برای آنها برنامه‌ریزی هدفمندی به انجام برسانیم.

وی ادامه داد: دروازه حفظ قرآن کریم، حفظ جز سی‌ام است بر این اساس در قالب طرحی موسوم به حفظ جز سی با تکیه بر دوره دوم ابتدایی، درصددیم تا حفظ جز سی‌ام را به شکل رسمی و برنامه‌ریزی شده از دانش‌آموزان این پایه تحصیلی آغاز کنیم.

باقری تصریح کرد: بر این اساس کاربرگی طراحی شد و با شمارگان ۲۰۰ هزار نسخه به چاپ رسید تا با توزیع در استان‌ها، هر یک از آنها در محیط‌های کلاسی مدارس نصب شوند و دانش‌آموزان با کمک و راهنمایی معلم خود در فرایند حفظ جز سی‌ام قرآن قرار گیرند و این فرایند حفظ، کل سال تحصیلی آنها را در برمی‌گیرد.

وی گفت: دانش‌آموزانی که در سال تحصیلی براساس برنامه‌ریزی موجود در این کاربرگ موفق به حفظ جز سی‌ام شده باشند، در آزمونی که در سامانه جامع حفظ قرآن طراحی شده است، شرکت کرده و پس از آن به مراکز دارالقرآن مناطق خود معرفی می‌شوند تا حفظ قرآن را در سطوح بالاتر دنبال کنند و باقی که همچنان موفق به حفظ جز سی‌ام نشده باشند، برای تداوم فرایند حفظ خود در سال تحصیلی جدید هدایت می‌شوند.

سپس حجت الاسلام تقی زاده رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: امسال زندگی با آیه‌ها با کمپین آیات مأنوس همراه بود و حدود صد آیه قرآن طیف اصلی این طرح قرار گرفت. محصولات مکتوب و رسانه‌ای دیگر برای این کمپین ایجاد شد. این کمپین با ابعاد شش‌گانه ای همراه بود که شامل تولیدات رسانه‌ای، فضای خبرگزاری و رسانه‌های رسمی، صداوسیما، رویدادهای مردمی، تبلیغات محیطی و فضای مجازی می‌شود که بر روی شنیدن آیات تاکید دارد.

وی ادامه داد: نکته بعدی پژوهش در خصوص انتخاب آیات بود و پیوسته اساتید نکاتی داشتند. آیات بررسی شد و با جمع بندی آیه‌ها انتخاب شدند. این آیات در کلام اندیشمندان و حضرات معصومین و فضای فرهنگی ادبی انعکاس داشت که در نهایت به چهارصد آیه رسیدیم که به فراخور مناسبات مختلف به این گنجینه چهارصد آیه رجوع می‌شود. در خصوص ماه رمضان پیش رو نیز سی آیه مد نظر قرار گرفته است که بنابراین است که آیاتی بر مبنای سبک زندگی انتخاب شود.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم افزود: نظام اندیشه، سبک زندگی و قواعد و سنن سه موضوع مهمی است که در این طرح در جریان داریم. در زندگی با آیه‌ها امسال سی آیه انتخاب شده است که این ویژگی‌ها را داراست. در این زمینه آیاتی پیشنهاد می‌شود که همگی از همان گنجینه آیات است. ۶۵ درصد از آیات پرتکرار و ۷۰ درصد از آیات مأنوس و خوش خوان انتخاب شده‌اند.

وی ادامه داد: در سال اول مباحث اندیشه‌ای بود اما امسال می‌خواهیم عملاً زندگی و ولایت را در سه عنوان تفصیل می‌دهیم تا جامعه‌ای ولایی تشکیل شود. ۱۰ آیه در همین خصوص موضوع بندی شده است، ۱۰ آیه در خصوص تکالیف مؤمنین نسبت به همدیگر و ۱۰ آیه دیگر نفی ولایت طاغوت انتخاب شده‌اند. شعار امسال «امت پیروز»؛ سبک زندگی جامعه ولایی است. آیات در ماه مبارک رمضان نسبت به مناسبت‌هایی مثل روز قدس، شبهای قدر نیز متناسب سازی شده است.

در ادامه حجت الاسلام حسینی دبیر شورای فرهنگ قرآنی گفت: در نهضت زندگی با آیه‌ها، جامعه قرآنی یک کار هم افزا انجام می‌دهند و این توان قرآنی کشور را بالا می‌برد حتی اگر اشکال و ایرادی نسبت به آن وارد باشد.

در ادامه شخصیت‌های قرآنی هر کدام از دستگاه‌ها به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند که به صورت تیتر وار در زیر آمده است:

_ دسترسی تولیدات برای مخاطبین خارج از کشور جهت تشویق کمک به امت حزب الله
_ اقدام فوری برای نمایشگاه بین‌المللی قرآن
_ حمایت از پژوهش‌ها و تولیدات علمی
_ استفاده از ظرفیت مسابقات بین‌المللی قرآن
_ آیات ایثار و مقاومت و شهادت بیشتر تبیین شود
_ برای اردوگاه‌های لبنان و فلسطین پرونده‌ای را باز شود
_ اهمیت نگاه زنانه به آیاتی برای اجرای سبک زندگی
_ هموار شدن ارتباط مبلغین با دستگاه‌های مربوط
_ تدارک موکب‌های بین راهی در زمان تعطیلات نوروزی برای ارائه این طرح
_ ساده سازی برای آیات انتخاب شده و فهم برای عموم مخاطبان
_ نسبت مسابقات دیگر با این طرح باید مشخص شود
_ کارگروهی خروجی این طرح را ارزیابی کند

نظرات

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *